23/06/2011

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θωρακίζονται απέναντι στις διαδικτυακές επιθέσεις

395272 abstract binary code hacking concept Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θωρακίζονται απέναντι στις διαδικτυακές επιθέσεις Στη Βόννη η γερμανική κυβέρνηση εγκαινίασε το καινοτόμο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τμήμα διαδικτυακής προστασίας των βασικών κρατικών υποδομών όπως είναι η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Το τμήμα αυτό βρίσκεται στα κυβερνητικά γραφεία της Ασφάλειας Πληροφοριών με τις πληροφορίες να λένε ότι πρόκειται να μεταβούν εκεί από τον Ιούλιο δύο άλλα τμήματα, η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Το τμήμα δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις της καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ για τις επιθέσεις μέσω διαδικτύου που γίνονται στην Γερμανία και αγγίζουν την μία επίθεση ανά 2 δευτερόλεπτα οι οποίες έχουν προέλευση από διαφορετικές χώρες.

- Η Εσθονία είναι μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα η οποία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη της διαδικτυακής ασφάλειας ειδικά μετά το 2007 όταν είχε δεχτεί μία επίθεση DDοS προκαλώντας πανικό σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες.
- Επίσης η Αυστρία έχει μια υποδομή με 1.600 άτομα σε διάσπαρτα κρυφά τμήματα για την διαδικτυακή της ασφάλεια σε αντίθεση με...

- Την Ολλανδία που υπολογίζεται ένα μεγάλο ποσό του προϋπολογισμού της χώρας να ξοδευτεί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλεια με την έλλειψη ενός κέντρου να υφίσταται ακόμα.
- Τέλος η Γαλλία έχει μία εξειδικευμένη ομάδα για τον σκοπό αυτό ενώ η Αγγλία θα δαπανήσει 650εκατομμύρια λίρες για την βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας την χώρας.

http://www.secnews.gr/archives/15729

No comments :

Post a Comment