08/04/2011

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;...

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕΑ :
“Η απεργία αφορά όλους τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης που απασχολεί δημοσιογράφους και τα πρακτορεία διανομής Τύπου.” (in.gr)

Και όμως! Σχεδόν όλα τα ειδησιογραφικά sites λειτουργούν κανονικά! Ακούγοντας ραδιόφωνο εχθές μου φάνηκε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι δεν συμμερίζονται την απόφαση για γενική 4ήμερη απεργία. Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει τι νόημα έχει και για ποιο λόγο γίνεται.
- Αν αγαπητοί δημοσιογράφοι αισθάνεστε ότι μειώνεται η “πελατεία” σας... έχετε δίκιο! 
Αλλά δεν φταίει η κρίση γι αυτό.  Εσείς είστε το πρόβλημα, που ξεχάσατε ότι “πελάτες” σας δεν είναι ο πολιτικός κόσμος αλλά ΟΛΟΣ ο κόσμος. Ξεχάσατε ότι δουλειά σας είναι η σφαιρική ενημέρωση και όχι η επιλεκτική, στρατολογημένη και φιλτραρισμένη ενημέρωση που τώρα παρέχετε. Ξεχάσατε ότι ο σχολιασμός των ειδήσεων πρέπει να γίνεται χωρίς παρωπίδες και στις στήλες των εφημερίδων με τίτλο “Απόψεις”, άντε και στις ενημερωτικές εκπομπές όπου αρέσκεστε να καλείτε ο ένας τον άλλο. Όχι παντού και πάντα!
- Αγαπητοί δημοσιογράφοι, αισθάνεστε ότι απειλείστε από το διαδίκτυο;
Αν θεωρείτε ότι δουλειά σας είναι ο σχολιασμός, ο έλεγχος και το φιλτράρισμα των ειδήσεων, τότε... έχετε δίκιο! Μέσω διαδικτύου μπορεί οποιοσδήποτε να σχολιάσει ακόμα και εσάς, αλλά  και να έχει  πρόσβαση σε διάφορες πηγές ειδήσεων, Ελληνικών και μη, οπότε και να αξιολογήσει μόνος του τι είναι σοβαρό και άξιο λόγου. Ότι και να κάνετε αυτό πια δεν αλλάζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: ΚΟΙΝΟΣ-ΤΟΠΟΣ

No comments :

Post a Comment