07/03/2011

Κινέζοι χάκερ «επιτέθηκαν» στο νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης

1) Η Νότιος Κορέα έχει σημάνει συναγερμό όσον αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπειτα από τις νέες επιθέσεις που εντοπίσθηκαν κατά 30 δικτυακών τόπων υπουργείων, κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών, όπως ανακοίνωσε η Κορεατική Επιτροπή Επικοινωνιών (KCC). Κινέζοι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση τον περασμένο Ιούνιο σε εμπιστευτικούς στρατιωτικούς φακέλους της Νοτίου Κορέας, που αφορούσαν στην αγορά αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, αποκάλυψε νοτιοκορεάτης βουλευτής. Οι χάκερ διείσδυσαν στους υπολογιστές του υπουργείου Αμύνης και κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον φάκελο αγοράς του μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους Global Hawk, τόνισε ο Σιν Χακ Γιονγκ, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της επιτροπής Αμύνης. «Κυβερνητικό στέλεχος με ενημέρωσε για το γεγονός, η κυβέρνηση όμως δεν έχει θίξει το θέμα στην Κίνα και εξετάζει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα το χειρισθεί», τόνισε εκπρόσωπος του Σιν, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τσόσουν Ίλμπο.
Η Σεούλ τον περασμένο χρόνο η Σεούλ ενέκρινε προϋπολογισμό 45,2 δισ.γουόν (28.9 εκατ. ευρώ) για την αγορά του κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που έχει τη δυνατότητα να επιθεωρεί μία ζώνη έως και 200 χλμ πέραν της μεθορίου μεταξύ των δύο Κορεών, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε νοτιοκορεατική κορβέτα τον Μάρτιο του 2010, με 46 νεκρούς. Η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει το ίδιο αεροσκάφος, τονίζει η Τσόσουν Ίλμπο, κίνηση που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Πεκίνου, το οποίο φοβάται ότι οι γείτονές του μπορούν να κατασκοπεύσουν εντός του εδάφους της χώρας. Σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνητικού Μεγάλου Εθνικού Κόμματος Λι Σουνγκ Χουν, οι 8.183 από τις 21.899 επιθέσεις χάκερ που επιχειρήθηκαν το περασμένο έτος κατά των συστημάτων πληροφορικής της κυβέρνησης προέρχονταν από την Κίνα.

2) Συνέχεια προκλήσεων από τη Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα δε δείχνει διάθεση να σταματήσει τις προκλήσεις της εις βάρος της Νότιας Κορέας, παρά τις προσκλήσεις για συνομιλίες που απευθύνει. Από τις 4 Μαρτίου η Πγιονγκ Γιανγκ εκτελεί παρεμβολές στα συστήματα κινητής τηλεφωνίας στη Σεούλ, στα συστήματα GPS, καθώς και σε άλλα ηλεκτρονικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπηρεσιών Ασφαλείας. Θεωρείται ότι εκτελεί δοκιμές του μεταφερόμενου συστήματος παρεμβολών. Πολλά κινητά τηλέφωνα, δίκτυα και συστήματα τηλεμετρίας, άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας την Πέμπτη. Οι περιοχές που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο είναι η Σεούλ και γειτονικές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη (DMZ: Demilitarized Zone). Στελέχη του Γραφείου Τύπου του Νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας δεν επιβεβαίωσαν ότι οι παρεμβολές προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι γνωρίζουν πως ο βορράς θέλει να αναπτύξει τέτοια συστήματα. Επιπλέον, σύμφωνα και με ειδησεογραφικές πηγές της χώρας, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι παρεμβολές προήλθαν από στρατιωτικές βάσεις της Β. Κορέας κοντά στην περιοχή της διαχωριστικής γραμμής και ότι χρησιμοποιήθηκε σύστημα ρωσικής προέλευσης το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις προκειμένου να προκαλεί παρεμβολές σε ακτίνα μεταξύ 50 έως 100 χλμ. Την πληροφορία αυτή είχε επιβεβαιώσει κι ο υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-γιουνγκ τον Οκτώβριο του 2010. Η κυβέρνηση στη Σεούλ δηλώνει ότι είναι στη διαδικασία κατασκευής συστήματος αντιμέτρων.
ΠΗΓΗ: defence-point

No comments :

Post a Comment