09/02/2011

Καντόνια θέλουν οι Αλβανοί στη Νοτιοσλαβία.

Σχέδιο για καντονοποίηση της FYROM έχει θέσει σε εφαρμογή το αλβανικό κόμμα DPA, κάτι που επίσημα πλέον με δηλώσεις του διακηρύσσει ο ηγέτης του Μεντούχ Θάτσι. Ο Θάτσι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Προέδρου Ιβανόφ για κοινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.Το άλλο αλβανικό κόμμα, η «Νέα Δημοκρατία», έλαβε μέρος, αλλά η κοινή σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ή συμφωνία. Από την πλευρά του, ο Θάτσι συναντήθηκε με τον ηγέτη του δεύτερου αλβανικού κόμματος Βαλόν Μπέλλα, με σκοπό την δημιουργία κοινού αλβανικού αντιπολιτευτικού μετώπου. Όπως είπε, είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε επόμενη συνεδρίαση των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, αφού όμως πρώτα καθοριστεί το αντικείμενο αυτής της συζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1986 ο τότε αρχηγός του VMRO Λιούπτσε Γκεοργίεφσκι (αργότερα πρωθυπουργός που πήρε βουλγαρικό διαβατήριο), σε εκπομπή του κρατικού Ρ/Σ των Σκοπίων και στο πρόγραμμα Μπιλιάνα, είχε μιλήσει από τότε για διαχωρισμό του κράτους σε 2 καντόνια, σε μουσουλμανικό (Βόρειο) και χριστιανικό (Νότιο).
ΠΗΓΗ: elzoni

Ανησυχητικά για το μέλλον της ΠΓΔΜ ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Κέντρο Διεθνοτικής Ανοχής και Προσφύγων το Δεκέμβριο του 2010 στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ, δηλαδή το 78%, πιστεύει ότι οι σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων που απαρτίζουν τον κορμό της Σκοπιανής Κοινωνίας, βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση ενώ μόνον το 19% των πολιτών της χώρας βρίσκει καλές τις διεθνικές σχέσεις των πολιτών. Το δείγμα της έρευνας ήταν 3.566 άτομα. Επιπλέον το 76,7 τοις εκατό των πολιτών δήλωσε ότι φοβάται για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας. Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΣΕΡΒΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ. (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ "ΠΛΑΤΗ" ΤΗΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ).

No comments :

Post a Comment