30/10/2010

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΜΟΝΙΚΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΝΘΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ: ΛΑΘΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙ.

ΔΗΜ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΗ ΦΩΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ; ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ Κ.Λ.Π.;
ΑΡΙΣΤ: ΕΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΛΗ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΗ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΝΗ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΩΣ ΜΑΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ ΩΦΕΛΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΗ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΙ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΧΛΩΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ. Η ΦΥΣΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Η ΦΥΣΙ ΦΥΕΙ-ΦΥΤΕΥΕΙ-ΓΕΝΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΑΞΙΩΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ. «ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΚΟΙ, ΟΛΙΓΟΙ ΔΕ ΑΓΑΘΟΙ» ΕΛΕΓΕ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΟ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΙΟ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΗ Η ΦΥΣΙ, ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝΤΑ ΕΚΑΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΟΜΕΝΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΣΕ ΘΕΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΔΗΜ: ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΕΣ, ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ;
ΑΡΙΣΤ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΙ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΟΞΥΝΗ. ΔΕΝ ΤΟ (ΕΚ)ΠΑΙΔΕΥΕΙ. ΑΦΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ «ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ», ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ» ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ «ΤΕΧΝΗΣ» ή «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠ-ΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠ-ΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (ΥΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ). ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΥ". ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΗ ΠΙΛΟΤΟΣ ή ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΗ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΪΟΝΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΙΛΟΤΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΟΝΤΩΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΖΩΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΩΣ; Η ΑΠΑΙΔΕΥΤΗ ΜΑΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Π.Χ. Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΩΣ ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝ ΜΑΖΕΥΘΗ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΘΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΞΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ (ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ). OI ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΕΡΠΟΝΤΑ ΚΤΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΣΩΔΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΗΜ: ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;
ΑΡΙΣΤ: Η ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΚΤΗΝΩΔΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ, ΕΞΟΡΙΣΕ, ΦΥΛΑΚΙΣΕ, ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΑΙΣΧΥΛΟΣ... ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΑΠΑΙΔΕΥΤΗ ΜΑΖΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ, ΚΤΗΝΩΔΗ, ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΜΕΡΠΕΙΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ, ΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΩΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, Η ΙΔΙΑ Η ΜΑΖΑ ΕΞΕΓΕΡΘΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΑΜΨΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ, Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ -ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ- ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ) ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΤΑΝ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΗ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. 

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΟΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ, Η ΑΘΗΝΑ ΕΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΤΟ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΕΝΩΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΩΦΡΩΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΧΑΛΑΡΩΝΑΝ ΘΑ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΗ (ΟΧΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ) ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΗ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΔΗΓΗΣΑΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΗΔΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΛΑMΨΕ Ο ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΔΟΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΩΤΕΡΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΔΗΜ: ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤ' ΕΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ; ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΦΤΩΧΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΑΡΙΣΤ: ΑΛΛΟ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΗ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΟΥΤΟ. ΑΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΝΟΥ, ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΓEIΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΗ Η ΦΥΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΥΣΙΚΑ (ΛΑΘΗ). ΚΥΤΤΑΞΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΟΣΟΙ ΔΙΑΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΚΛΙΣΗ": ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ή ΘΕΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ «ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ»: ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ 99% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΘΗΡΑ ΥΛΙΚΩΝ ΑΝΕΣΕΩΝ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ. ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΪΚΕΣ. ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ «ΤΕΧΝΗ» ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΑΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΟΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟ ΑΝΘΕΞΑΝ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΗ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΑΝΙΔΟΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ). ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΣΟΦΩΝ» ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΔΩΡΙΚΕΣ ΟΠΩΣ Η ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ, Η ΜΕΓΑΡΙΚΗ, Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ, Η ΘΗΒΑΪΚΗ) ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΓΕΡΟΝΤΩΝ» ή «ΕΦΟΡΩΝ» ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΛΑΝΘΑΝΕ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ). Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΜΕΤΡΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ-ΑΡΙΣΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Κ.Λ.Π.

ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ (ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ) ΕΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΩΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

charon

No comments :

Post a Comment