28/03/2013

ΧΑΝΙΑ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ

Την αντίδραση εκπαιδευτικών, μελών του ΠΑΜΕ, προκάλεσε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή σχετικά με τη διδασκαλία αλβανικών σε παιδιά αλβανικής καταγωγής στο δήμο Χανίων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ..."ΔΑΣΚΑΛΩΝ": "Η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να ανταπεξέλθουν και στην κατανόηση των διδακτικών αντικειμένων που γίνονται στην ελληνική γλώσσα. Το ίδιο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους μαθητές και όχι να αναγκάζονται εκπαιδευτικοί και γονείς να μπαίνουν στο κυνήγι ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το αυτονόητο! Η νέα επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής δεν μας προκαλεί εντύπωση. Άλλωστε είναι αυτοί που προτείνουν να χωριστούν τα σχολεία σύμφωνα με την εθνικότητα των μαθητών! Σχολεία για Έλληνες και σχολεία για αλλοδαπούς! Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων προκλήσεων από φασιστοειδή σε μια σειρά σχολεία, όπως στον Κολωνό σε νηπιαγωγό για το περιεχόμενο των εργασιών με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Νυδρί επειδή δεν άρεσε σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής το περιεχόμενο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, απέναντι σε μαθητές που αγωνίζονται και κυρίως απέναντι σε εργάτες, με χαρακτηριστική την επίθεση στη Λαυρεωτική σε συνδικαλιστή επειδή άκουγε εργατικά τραγούδια"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ;;; ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ... "Η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να ανταπεξέλθουν και στην κατανόηση των διδακτικών αντικειμένων που γίνονται στην ελληνική γλώσσα";;; ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ (ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ) ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΑΖΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΥΓΙΕΙΣ ΣΕ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

No comments :

Post a Comment