09/10/2012

Η.Π.Α - "Project 1794": Κατασκεύαζαν υπερηχητικό ιπτάμενο δίσκο

Το Εθνικό Αρχείο των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε πρόσφατα σχηματικές αναπαραστάσεις και λεπτομέρειες ενός προγράμματος από το 1950, που καλείται "Project 1794", και που είχε ως στόχο να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό ιπτάμενο δίσκο. Τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δείχνουν η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία είχε μια σύμβαση με μια καναδική εταιρεία για την κατασκευή ενός UFO. Σε ένα σημείωμα που χρονολογείται από το 1956 συνοψίζονται τα αποτελέσματα από τις δοκιμές και αποκαλύπτεται τι ακριβώς ήλπιζαν οι κατασκευατές να δημιουργήσουν.

Το ιπτάμενο πιατάκι έπρεπε να φτάσει την τελική ταχύτητα "μεταξύ Mach 3 και Mach 4 (3200-4300 χλμ/ώρα), ένα ανώτατο όριο πάνω από 100.000 πόδια (πάνω από 30 χλμ.) και μια μέγιστη εμβέλεια με περίπου 1.000 ναυτικά μίλια" (1800 χλμ.), σύμφωνα με το έγγραφο. Αν τα σχέδια ολοκληρώνονταν, έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ιπτάμενος δίσκος, ο οποίος θα μπορούσε να πετάξει στην στρατόσφαιρα της Γης με ταχύτητα περίπου 2.600 μίλια ανά ώρα. Είχε επίσης σχεδιαστεί να μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα (VTOL). Το έγγραφο υπαινίσσεται επίσης ότι η ανάπτυξη του προϊόντος προχώρησε καλύτερα του αναμενόμενου. Γιατί το πρότζεκτ σταμάτησε;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού "Wired", το κόστος της συνέχισης του έργου ήταν περί τα 3.168.000 δολάρια, που χονδρικά μεταφράζεται σε περίπου 26,6 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα, ένα ποσό που δεν είναι παράλογο για μια τέτοια προηγμένη τεχνολογία. Το πρόβλημα με τους άλλους ιπτάμενους δίσκους που φέρεται να αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος είναι αρκετά σαφές: Οι επιδόσεις ήταν πολύ μακριά από τις προδιαγραφές και το πρόγραμμα σταμάτησε οριστικά το 1960. Η καναδική εταιρία "Avro" έχει κατασκευάσει ιπτάμενους δίσκους για το Αμερικανικό Πεντάγωνο, βάσει τεχνολογίας που έπεσε στα χέρια της από τη ναζιστική Γερμανία.

5 comments :

  1. <>

    Και ποιός σας είπε ότι το πρότζεκτ σταμάτησε;Καμμία έρευνα και καμμία δοκιμή δεν σταμάτησε ,και μάλιστα τα διάφορα καταγεγραμμένα πειράματα και αποτελέσματα και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική εμφανίζουν τις ΙΔΙΕΣ χαρακτηριστικές ιδιότητες του ΑΙΘΕΡΑ ως μια παγκόσμια κοσμική προατομική ΔΥΝΑΜΗ.

    Μια μηχανική συσκεύη μπορεί να κατασκευαστεί όπου ένα κενό απο όπου απουσιάζει ακόμα και ο αιθέρας μπορεί να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί,αναπτύσοντας έτσι μια αιωρητική δύναμη.Αυτό είναι παρόμοιο με εκείνη την δύναμη που εφαρμόζει ανωστική πίεση όταν αέρας αντλείται σε ένα ατσάλινο βαρέλι ,ενώ βρίσκεται κάτω απο την επιφάνεια ενός μέσου όπως το νερό.Αυτή η αιωρητική δύναμη θα χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους .

    Πολλοί μπορούν να ρωτήσουν αν είναι δυνατόν αυτό ,εάν ισχύει ....αυτό ισχύει όταν τα στοιχεία γίνουν τόσο συμπυκνωμένα στην μορφή τους προκειμένου να εμποδίσουν να δημιουργηθεί ο ΑΙΘΕΡΑΣ με την πιο εκλεπτυσμένη μορφή του , η να ξεφύγει απο τα διάφορα στοιχεία που χρησιμοποιούνται συνήθως για την δημιουργία τέτοιων κενών.....ένα δοχείο στο οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ένα κενό πρέπει να έχει τόσο συμπυκνωμένο στοιχείο για να αποτρέψει τον αιθέρα να περάσει μέσα απο τις ατομικές δυνάμεις του ίδιου του στοιχείου ,όπως το βλέπουμε στον ηλεκτρικό λαμπτήρα -αυτό ΔΕΝ είναι κενό ,είναι μόνο ένα τμήμα ........

    Τότε μπορεί να δημιουργηθεί το κενό που μπορεί να ανασηκώσει χωρίς να ανασηκωθεί.

    Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ειναι η παγκόσμια μήτρα όλων των στοιχείων περιλαμβανομένων φυσικά και των χημικών στοιχείων που αποτελούν την ατμοσφαιρά μας .Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που γράφτηκε απο τους Dr Dennis Milner και Edward Smart του Πανεπιστημίου του Birmingham στην Αγγλία η δουλειά τους αφορά τον ΑΙΘΕΡΑ και τα "ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ" και το βιβλίο θεωρείται μελέτη της υπαρξης έχοντας τον τίτλο "Ο Αργαλειός της Δημιουργίας".


    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  2. Ξέχασα να αναφέρω πρίν (ένα μυαλό που πρώτα).....ΑΚΕ για τους αρχαίους Έλληνες ήταν η ΑΤΟΜΗ ,δηλαδή η αδιαχώριστη,ότι είναι δηλαδή η ΟΓΓΑ η ΣΑΙΣ η ΖΑΟΥ στα αρχαία αιγυπτιακά ...είναι και η ΑΚΕΑ η αλλιώς ΑΘΗΝΑ .

    Δηλαδή "Αθήρ νηι" ο αιθέρας που ταξιδεύει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ .Αχ Αχ όλη την θέλουν αυτήν την Αθηνούλα ,αλλά αυτή στο τέλος πάντα βπηθάει μόνο αυτούς που είναι δικά της παιδιά.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete
  3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΝΗΗΘ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  4. Η λέξη Άλλαχ-Allah στην προ-ισλαμικη εποχή μήπως ξέρεις τι σημαίνει?Για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι στα Σανσκριτικα σημαίνει "Μητέρα".Και όπως θα έλεγε κάποιος .....Αλλαχί,αλλαχί Λά Μά Ζεβακτάνει.

    Κοπρέντε καλέ μου φίλε Κρητικέ απο τον Βορρά?Εσύ σαν Κρητικός θα πρέπει να ξέρεις.

    ReplyDelete
  5. Απο το πανάρχαιο ΑΤΤΙΝΑ πήραμε το ΑΣΣΙΝΑ η ΑΣΙΝΑ(η θεά Αθηνά κατά τους Σπαρτιάτες),και το άλλο έγινε ΑΤΘΙΣ-ΑΤΘΙΝ-ΑΤΘΙΝΑ απώλεσε σταδιακά το "Τ" και έμεινε με το ΑΘΙΝΑ η το γνωστότερο ΑΘΗΝΗ.Τώρα το περιβόητο ΝΗΘ που διάβασε ανάποδα ο Πλάτων όταν πήγε στην Αίγυπτο(και δεν γνωρίζουμε σε ποιά γραφή) δεν είναι άλλο απο το κλασσικό (α)ΘΗΝ(η).

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete