24/08/2012

Η Κ.Σ.Ε ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΟΥ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΠΛΟΙ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ Η ΚΣΕ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ή ΟΠΟΤΕ "ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΣ" ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ "ΚΥΝΗΓΟΙ", ΘΗΡΑΜΑΤΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Με την γνωμοδότηση της για τον νόμο περί όπλων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει πάρει θέσεις που μόνο αντικυνηγετικές μπορεί να είναι. Η πρόταση κατατέθηκε στην ανοικτή διαβούλευση του υπουργείου για το νέο νόμο για τα όπλα. Το πλήρες κείμενο είναι τεράστιο, για αυτό παρατίθενται τα επίμαχα σημεία παρακάτω και μετά τα σχόλια του συντάκτη.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C)

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ, ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755

Θέμα: «Σχέδιο Νόμου για την τροποποίηση διατάξεων του ν.2168/1993 για τα όπλα και εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ.». ΑΘΗΝΑ 8-10-2010

Ενόψει της τροποποίησης του ισχύοντος νόμου για τα όπλα θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε ιδιαίτερα, ότι ο νέος νόμος πρέπει να ρυθμίζει θέματα τα οποία κατά το παρελθόν δημιούργησαν σχετικά προβλήματα και τα οποία έχουν σχέση, με την κατοχή και τη χρήση κυνηγετικών όπλων.

Α. Παρουσιάζοντας τις συγκεκριμένες μας προτάσεις του κεφαλαίου Β του παρόντος σας γνωρίζουμε τους λόγους που μας οδηγούν στις προτάσεις αυτές:
1) Για την αγορά κυνηγετικού όπλου αλλά και την έκδοση και ανανέωση Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει Κυνηγετική άδεια εν ισχύ ή να έχει λήξει όχι περισσότερο από τρία χρόνια από την ημερομηνία υποβολής αίτησης για την χορήγηση ΑΚΚΟ ή την αγορά του.
(ΣΣ- μα για να βγάλουμε άδεια θήρας μας ζητάνε άδεια κατοχής όπλου. Αποφασίστε λοιπόν τι θα κάνουμε πρώτα! Ν.Κ.)


Ο λόγος της πρότασης αυτής είναι προφανής. Το κυνηγετικό όπλο πρέπει να χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για κυνήγι και όχι για λόγους προσωπικής ασφάλειας. Eπομένως, όποιος δεν επιθυμεί άδεια θήρας (που έχει θέση οπλοφορίας και οπλοχρησίας) τότε να ζητά ειδική άδεια οπλοφορίας.
(ΣΣ- και οι σκοπευτές τι άδεια θα παίρνουν; Και κύριοι της ΚΣΕ, η άδεια θήρας ΔΕΝ είναι ταυτόσημη με την οπλοφορία και οπλοχρησία! Ν.Κ.)

2) Η χορήγηση της βεβαίωσης ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου να ακολουθεί την ίδια διαδικασία και να απαιτεί τα ίδια δικαιολογητικά όπως και για την έκδοση της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου και η διάρκεια ισχύος της και οι προϋποθέσεις ανανέωσης να ακολουθούν αυτές ακριβώς της ΑΚΚΟ.
(ΣΣ- εδώ βάζουν τον ψυχίατρο στην διαδικασία άδειας θήρας. Το σκεφτήκατε καλά αυτό; Εχετε ερευνήσει πως συμπεριφέρονται οι ψυχίατροι σε επαρχιακά νοσοκομεία; Ν.Κ.)

3) Η άδεια θήρας να αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό και προϋπόθεση για την απόκτηση κυνηγετικού όπλου επειδή επέχει θέση άδειας οπλοφορίας και οπλοχρησίας πρέπει να χορηγείται στον αιτούντα προσωπικά ή μέσω τρίτου εφοδιασμένου με ειδικό ατομικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής μόνο οι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κυνηγετικοί Σύλλογοι οι οποίοι λόγω του αυξημένου ελέγχου που ασκεί σε αυτούς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορούν να καταθέτουν αίτηση έκδοσης άδειας θήρας για λογαριασμό των μελών τους.
(ΣΣ-Το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο σε μια φάση όπου συζητείται το άνοιγμα του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των προτάσεων. Ολοι ξέρουμε βέβαια ότι είναι μια μπηχτή κατά των "παρασυλλόγων" και ουσιαστικά αντισυνταγματική πρόταση. Ν.Κ.)

4) Για την άδεια θήρας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση έκδοσης ΑΚΚΟ ή χορήγησης της βεβαίωσης ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να προσκομίζει ιατρική βεβαίωση από ψυχίατρο ή ειδικό παθολόγο οπότε στην περίπτωση αυτή χρειάζεται η προσκόμιση στον παθολόγο του βιβλιαρίου υγείας για την διαπίστωση τυχόν ψυχικής νόσου ή χρήσης ψυχοτρόπων φαρμάκων.
(ΣΣ- Τελικά αποφασίστε τι θα βγαίνει πρώτα, η άδεια θήρας ή η άδεια όπλου; Οι πλούσιοι που δεν πάνε στο ΙΚΑ τι θα αποδεικνύουν με το βιβλιάριο υγείας που δεν θα γράφει καμία συνταγή; Οτι είναι πλόυσιοι ή ότι είναι 100% υγιείς; Ν.Κ.)

5) Σε περίπτωση λήξης της ΑΚΚΟ ο ενδιαφερόμενος μπορεί, πέραν ποινών που προβλέπονται στο παρόντα νόμο, να ζητήσει έκδοση άδειας κατοχής του όπλου εφόσον καταβάλει πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 200 €.
(ΣΣ- αυτό και αν είναι φιλολαϊκό μέτρο! Ν.Κ)

6) Η χρήση ραβδωτού όπλου για το κυνήγι είναι αναγκαίο να επιτραπεί για λόγους διαχείρισης των οπληφόρων θηραμάτων αλλά και λόγω προσαρμογής μας προς τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδικές βέβαια προϋποθέσεις που έχουμε ήδη περιγράψει στο παραπάνω έγγραφο μας.
(ΣΣ- Εχουν και στην Ευρώπη μέτρα όπως το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο; Πλάκα μας κάνετε; Δεν ακούσατε ότι στην Βρετανία καταργήθηκε η άδεια κυνηγίου του 19915; Ν.Κ.)

10) Η παρ. 1 του άρθρου 8 του ν.2168/1993 αντικαθίσταται ως εξής: «Τα κυνηγετικά όπλα κατέχονται και χρησιμοποιούνται μόνο από κατόχους άδειας θήρας».

Εάν από κληρονομικό δικαίωμα ή από δωρεά έγινε τρίτος κύριος του κυνηγετικού όπλου, οφείλει εντός οκταμήνου να εφοδιαστεί με άδεια θήρας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει ή δεν μπορεί να εφοδιαστεί με άδειας θήρας και εν συνεχεία με δελτίο κατοχής, οφείλει είτε να μεταβιβάσει το όπλο σε τρίτο κάτοχο άδειας ή να εκδοθεί άδεια κατοχής όπλου που αποτελεί συλλεκτικό ή οικογενειακό κειμήλιο, απαγορευμένης της χρήσης του για οποιοδήποτε αιτία. Η μεταφορά κυνηγετικού όπλου στην ύπαιθρο μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου απαγορεύεται. Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα…»
(ΣΣ- εδώ ο συντάκτης έχει μπλέξει την νομική έννοια της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ με την έννοια της ΚΑΤΟΧΗΣ και δεν ξέρει πως να βγει από το τέλμα. Ν.Κ.)

11) Η παράγραφος 10 άρθρου 10 του ν.2168/1993 αντικαθίσταται ως εξής:
α) «Η άδεια θήρας εκδίδεται από τις δασικές αρχές και αποτελεί προϋπόθεση έκδοσης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου. Για την χορήγηση άδειας κατοχής ραβδωτού κυνηγετικού όπλου ή συνδυασμού ραβδωτού και λειόκαννου, απαιτείται, πέραν των άλλων δικαιολογητικών, ο αιτών να έχει εφοδιαστεί κατά τα προηγούμενα της αίτησης πέντε (5) συνεχή έτη, με νόμιμη άδεια θήρας. Ανακληθείσα, για οποιοδήποτε λόγο, άδειας θήρας, δε συνυπολογίζεται.
(ΣΣ- κάποιοι έχουν υπερεκτιμήσει την επιθυμία για το ραβδωτό. Και τι αποδεικνύει η πενταετής πείρα με λειόκαννο στην ασφαλή χρήση του ραβδωτού; Τίποτε απολύτως! Για τεστ γνώσεων και ικανότητας ούτε κουβέντα, όπως τίποτε δεν αναφέρεται για χώρους ρύθμισης των ραβδωτών και για διόπτρες. Ν.Κ.)

β) Η άδεια θήρας για λόγους ασφαλείας χορηγείται στον αιτούντα προσωπικά ή σε τρίτον εφοδιασμένο με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Το ίδιο ισχύει και για την κατάθεση της αίτησης. Των υποχρεώσεων της παραγράφου αυτής εξαιρούνται τα μέλη των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κυνηγετικών Συλλόγων, λόγω του αυξημένου ελέγχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επί των συνεργαζόμενων Κυνηγετικών Συλλόγων.
(ΣΣ- ακόμη μια αντισυνταγματική μπηχτή για τους παρασυλλόγους. Το Σύνταγμα της Ελλάδας εγγυάται την ελευθερία του Συνεταιρίζεσθαι και κάποτε αυτό θα γίνει κατανοητό. Ν.Κ.)

γ) Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και της μετάβασης και επιστροφής στους χώρους αυτούς. Στις περιπτώσεις αυτές κατά την διέλευση από κατοικημένες περιοχές τα όπλα πρέπει να φέρονται κενά και εντός θήκης».
(ΣΣ- και όταν το πάμε το ρημάδι το όπλο στο οπλουργείο, στο κατάστημα για πώληση, θα μας πάνε φυλακή; Ν.Κ.)

12) Η περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν.2168/1993 τροποποιείται ως ακολούθως: «Κυνηγετικά όπλα είναι τα επωμιζόμενα μονόκαννα, δίκαννα, επαναληπτικά και ημιαυτόματα που έχουν το εσωτερικό της κάννης λείο ή ραβδωτό ή συνδυασμός αυτών, μήκος κάννης….»

13) Στο τέλος της ανωτέρω περίπτωσης β’ προστίθεται το κατωτέρω εδάφιο:  «Τα ραβδωτά κυνηγετικά όπλα μπορούν να έχουν διαμέτρημα από 5 έως 11 χιλιοστά. Εξαιρούνται τα όπλα που μπορούν να δεχθούν φυσίγγια των τύπων 7,62 Χ 51 και 5,6 Χ 45.«Τα φυσίγγια των κυνηγετικών όπλων πρέπει να είναι κεντροφλεγή».
(ΣΣ- το 7,62Χ39, το διαμέτρημα του Καλάσνικοβ δεν προτείνεται για απαγόρευση. Ν.Κ.)

Σημειώνουμε ότι τις προτάσεις αυτές τις έχουμε εξηγήσει στους αρμόδιους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έχουμε αποκομίσει την αίσθηση ευνοϊκής αποδοχής από μέρους των.
(ΣΣ- δεν έχετε καταλάβει ότι κανένας αστυνομικός δεν αρνείται πρόσθετη εξουσία; Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο για αυτό έχουμε τον διαχωρισμό εξουσιών στις δημοκρατίες! Ν.Κ.)

Υ.Γ.: Ελπίζουμε έστω την τελευταία στιγμή να αναρτήσετε το σύνολο των προτάσεων μας σε όλα τα σχετικά άρθρα. Δεν κατανοούμε να κάνετε επιλεκτική παρουσίαση των δικών μας προτάσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ: Οταν αναγκαστούν όσοι έχουν όπλα για προστασία, και όπως όλοι γνωρίσουμε αυτοί είναι πολλοί, να γραφτούν σε κυνηγετικους συλλόγους τότε ένα πλήθος μη κυνηγών θα βγάλει άδεια κυνηγίου για να δικαιολογήσει την κατοχή όπλου. Αυτό το μέτρο είναι μια κουτοπονηριά που θα αυξήσει μεν τα μέλη κυνηγετικών συλλόγων, και τα έσοδα τους, αλλά θα αφαιρέσει την μόνιμη δικαιολογία της κυνηγετικής ηγεσίας όταν γίνεται κάποιο θλιβερό συμβάν ότι "ο δράστης ήταν απλά οπλοφόρος". Τότε, όταν ο δράστης θα είναι ταμειακώς εντάξει μέλος κυνηγετικού συλλόγου τι θα είναι η δικαιολογία; Ποιος θα πληρώσει το τίμημα; ΚΥΝΗΓΙ ΙΣΟΝ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Κυνηγετική πράξη, άρα και υποχρέωση απόκτησης άδειας κυνηγίου, μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε πράξη που συνθέτει αυτό που λέμε κυνήγι. Η εκπαίδευση σκύλων, η ιχνηλάτηση θηραμάτων χωρίς όπλο, η απλή συνοδεία κυνηγών, όλα είναι μέρος αυτού που λέμε κυνήγι και λογικά θα πρέπει να χρειάζονται άδεια κυνηγίου. Η ΚΣΕ προτείνει να μην μπορεί κανείς να συμμετάσχει σε κυνηγετική πράξη αν δεν περάσει τον σκόπελο της άδειας κατοχής όπλου. Ετσι ο διαβητικός, ο επιληπτικός, όποιος έχει πάθηση του νευρικού συστήματος, και ο απλά υπέργηρος κυνηγός που καταθέτει τα όπλα, δεν μπορεί να βγει πια στο βουνό, ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΣΕ! Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΣΕ πρωτοστατεί, προφανώς χωρίς να το κατανοεί, σε αντικυνηγετικές πρωτοβουλίες. Η παλαιότερη υιοθέτηση του κριτηρίου για την έκδοση άδειας θήρας μόνο με την βεβαίωση αστυνομίας ότι ο αιτών έχει τα εχέγγυα για κατοχή όπλου, έγινε με συγκατάθεση της ΚΣΕ. Η κατάργηση του κυνηγίου με τόξο έγινε με συγκατάθεση της ΚΣΕ. Εν ολίγους η ΚΣΕ μερίμνησε ώστε κυνήγι να σημαίνει αυτόματα τουφέκι και μόνο τουφέκι και έτσι έκανε την αστυνομία τελικό κριτή σε κάθε τι κυνηγετικό.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΣΕ: Μελέτες και στατιστικές της αγγλικής αστυνομίας, ίσως της πιο οπλοφοβικής αστυνομίας του κόσμου, αποδεικνύουν ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο στην πρόληψη ένοπλου εγκλήματος είναι η σωστή φύλαξη των όπλων. Για αυτό το θέμα η ΚΣΕ δεν λέει κουβέντα. Η ΚΣΕ δεν προτείνει το πασιφανές: τον διαχωρισμό του όπλου από το κυνήγι και την θέσπιση ενός διπλώματος ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ κατοχής όπλου. Με το δίπλωμα ικανότητας φεύγουμε από τα γελοία μέτρα περί ψυχιάτρων και άλλα ταπεινωτικά που δεν ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα είναι απλούστατο μετά να ελέγχεται ο φέρων όπλο στο κυνήγι αν πράγματα έχει δικαίωμα κατοχής όπλου. Ο άοπλος κυνηγός που βγαίνει για να εκπαιδεύσει τον σκύλο του ή να δει δυο τρεις φέρμες, θα έχει απλά άδεια κυνηγίου. Ομως η ΚΣΕ έχει αποφασίσει να μπλέξει τα σώβρακα με τις γραβάτες και τα έκανε σαλάτα. Αυτά έχει η εμμονή στο στενό συνδικαλιστικό συμφέρον. Και βέβαια όταν δεν λένε κουβέντα για το δίπλωμα ικανότητας κάνουν ότι κάνει η αστυνομία με τους ψυχιάτρους και όλη αυτή την φάμπρικα βεβαιώσεων και πιστοποιητικών: αποποιούνται τις ευθύνες τους. Τα καταστατικά των κυνηγετικών συλλόγων αναφέρουν ρητά την εκπαίδευση κυνηγών. Κάτι που δεν γίνεται βέβαια αφού οι σύλλογοι έχουν καταντήσει απλά εκοδτήρια αδειών. Αν θεσπιζόταν ένα δίπλωμα ικανότητας θα ενεργεποιήτο η ευθύνη και τότε θα φαινόταν η ανετοιμότητα των κυνηγετικών συλλόγων να κάνουν τα στοιχειώδη για τα μέλη τους.

ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ; Αν κάπου στο βιβλιάριο ασθενείας του αιτούντος άδεια έχει μια συνταγή για ηρεμιστικά τότε μάλλον δεν θα πάρει άδεια κατοχής όπλου ακόμη και αν τα ηρεμιστικά δόθηκαν για άσχετο με τα "ψυχολογικά" λόγο. Πολλοί καρδιοπαθείς παίρνουν ηρεμιστικά για εντελώς άλλους λόγους και όχι για την "ψυχολογία" τους. Συχνά δίνονται ηρεμιστικά για παθήσεις του λαβύρινθου, και αυτά γράφονται στο βιβλιάριο υγείας. Βέβαια βιβλιάρια υγείας έχουν οι μη προύχοντες ασφαλισμένοι που αναγκάζονται να καταφύγουν στους ιατρους των ταμείων τους. Οι "κονομημένοι" πάνε σε ιδιώτη γιατρό και τα δικά τους ψυχοφάρμακα δεν θα είναι εμπόδιο αφού δεν γράφονται πουθενά. Και έτσι η ΚΣΕ εφευρίσκει νέα μέτρα και σταθμά ιατρικού απορρήτου που θα ισχύουν ανάλογα με το πορτοφόλι του αιτούντος. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι χαρακτήρες που ποτέ δεν πήραν ηρεμιστικά. Μερικοί από αυτούς τους τύπους έχουν φωτογραφηθεί σε ξένες χώρες να ποζάρουν δίπλα από έναν λόφο εκατοντάδων νεκρών τρυγονιών. Αυτοί είναι ψυχικά υγιείς; Αυτοί δικαιούνται να κατέχουν όπλο, κυνηγετικό ή μη; Η υπερηφάνεια με την οποία η ΚΣΕ αναφέρει την επιμονή της στην σύνδεση όπλου και κυνηγίου δεν μπορεί παρά να απογοητεύσει.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝ: Πουθενά στις προτάσεις της ΚΣΕ δεν φαίνεται καμία πρόνοια για την προστασία του κυνηγού, (για τον οποίο η ΚΣΕ έπρεπε να ενδιαφέρεται), από κακοτεχνίες, από επικίνδυνα όπλα. Ούτε έχει και καμία πρόνοια για την παράδοση και ξεχρέώση από παλιά και άχρηστα όπλα.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟ: Κανείς δεν αγαπά το κυνηγετικό όπλο όσο ο γράφων. Ομως ακόμη και σε έναν φανατικό οπλολάτρη είναι προφανής ο κίνδυνος της διασύνδεσης του κυνηγίου με το όπλο. Τα δύο δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν ταυτόσημα. Το κυνήγι είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σημαντικό από το όπλο. Είναι θλιβερό ότι η ηγεσία μας δεν κατανοεί αυτό που έπρεπε να είναι αυταπόδεικτο σε όλους.

5 comments :

  1. Anonymous24/8/12 14:53

    ΟΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΘΙΒΟΛΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΥΡΗΤΗ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ!
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΤΡΑ(ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ), Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ!ΟΠΟΤΕ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ΥΓ.ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΘΕΟΜΟΥΡΛΟ ΣΕΧΙΔΗ(ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΡΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ)ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ!ΛΕΤΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ "ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ;ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΠΛΕΟΝ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟΠΟ!

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/8/12 16:47

    Δεν βλέπω κάτι παράλογο στις προτάσεις. Τα σχόλια δε εντώς των παρενθέσεων απαντώντε έυκολα. Για όσους δεν θέλουν άδεια κυνηγιού μπορούν απλά να γραφτούν σε σκοπευτικούς ομιλούς. Το ότι μπένουν τα ραβδωτά στο τραπέζι είναι πολλύ καλό, το διαμέτρημα του καλαζνικοφ δεν είναι σε χρήση απ'τον Ε.Σ και γι'αυτό δεν το απαγορέυουν μάλλον. Θα έλεγα καλές προτάσεις για την...Ελβετία. Για την κατάσταση που επικρατεί εδώ δεν υπάρχη νόμος που να μπορεί να την καλήψη!

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/8/12 18:06

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΟΥ... ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ" ΟΠΛΑ (ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ) ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ή ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ. ΑΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ" ΑΛΛΑ, ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΛΑ.

    ΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΑ ΟΠΛΑ

    ΑΝΩΝΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ (ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΣΚΟΠΙΜΟ, ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟ) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ή ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.

    Η ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

    http://isxys.blogspot.com/2011/05/blog-post_4126.html

    Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous24/8/12 18:52

    ΚΟΥΡΗΤΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΑ"!ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΛΕΙΟΚΑΝΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗ ΟΙΚΙΩΝ(ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΟΠΛΟΠΩΛΗΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΛΕΙΟΚΑΝΑ ΟΠΛΑ ΤΥΠΟΥ "ΧΡΑΠΑ-ΧΡΟΥΠΑ" ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΝΑ Η ΣΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ),ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ-ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΛΕΟΝ-ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ;ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ, ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ(ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ'ΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ) ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous28/2/14 05:22

    εδω και χρονια η ελλαδα ειναι πισω σε πολλα θεματα...συμφωνα με το αρθρο 120 του συνταγματος το δικαιωμα της ελευθεριας της οπλοκατοχης ειναι δικαιωμα ενος ελευθερου κρατους και των πολιτων της. Το προβλημα στην ελλαδα ειναι οτι απαγορευονται τα ραβδωτα τυφεκια σε συγκριση με τα αλλα κρατη οπου παρεχωνται στον πολιτη με αδεια κατοχης και μονο για σκοποβολη και συλλεκτικους σκοπους αισθητικης. Φυσικα τα ραβδωτα, τα νομιμα ραβδωτα (ακ 47, κ.τ.λ), θα ηταν καλο να νομιμοποιηθουν διοτι η μαυρη αγορα οπλων εκτος οτι ειναι παρανομη, το κρατος χανει δεκαδες εκατομμυρια (αφου τα λεφτα ειναι μαυρα), και η εγκληματικοτητα ανεβαινει στο κοκκινο. Οι ελληνες ουδεποτε παρολο που υπαρχουν χιλιαδες δηλωμενες καραμπινες, σε καμμια περιπτωση δεν παραβιασαν τους κανονες της αδειας κατοχης τους, και λογω γνωστικοτητας περι οπλων και λογω νομοταγης διαδικασιας. Τα ραβδωτα οπλα στον ελληνα πολιτη - ο οποιος ειναι και οπλιτης εν καιρω πολεμου υπερ πιστεως και πατριδος, θα ηταν καλο να τα νομιμοποιησετε ειδικα σε πολιτες που εχουν διαβατηριο στρατου, εχουν υπηρετησει την πατριδα, και μονο σε αυτους να δινεται το ελευθερο να εχουν πολεμικα νομιμα οπλα, και σε κυνηγους η σκοπευτες..Η αδεια κατοχης δεν χρειαζεται να γινεται αναθεωρηση μετα απο 10 χρονια την στιγμη που το οπλο ειναι δηλωμενο (αριθμος σειρας - μηκος καννης - μοντελο οπλου κ.τ.λ)..επειδη πολλοι ελληνες πολιτες ζηταμε να μας ικανοποοιησει το κρατος με τα ραβδωτα οπως και στα κυνηγετικα, δεν θελουμε να σπαταλαμε λεφτα σε μαυρη αγορα οπλων αλλα τα λεφτα μας να πηγαινουν στο κρατος ωστε να στηριζεται η βουλη και το ελληνικο κρατος ως πλουσιοπαραγωγικο. Ζηταμε να μας εμπιστευτει ο κυριος σαμαρας διοτι ειμαστε γνωστες, δεν ειμαστε εγκληματιες, και πανω απ'ολα το οπλο το βλεπουμε σαν ενα κομματι της ζωης μας (κληρονομικο κειμιλιο) και οχι ως φονικο προιον...δωστε μια ευκαιρια στους κυνηγους για τα ραβδωτα....ελπιζουμε ο νομος να γινει πιο ανετος και οχι με τοσο αυστηρα κρητηρια που πιστευω οτι δεν χρειαζονται..δειτε το και αλλιως...η αδεια κατοχης ραβδωτου εως 10 οπλα (οπως στα κυνγετικα) ο κατοχος μπορει να τα πουλησει σε ενα καταστημα κυνηγετικων εαν δεν τα χρειαζεται, η να τα παραδωσει στο πλησιεστερο αστυνομικο τμημα....αν τα κρατησει οφηλει να τα εχει σε οπλοβαστο στο σπιτι η σε μια ντουλαπα ασφαλειας....ετσι αποφευγοται κινδυνοι αλλα ολα λειτουργουν με ασφαλεια ...επισης η κατοχη φυσιγγιων να μην περιοριζεται, ειδικα για σκοποβολη και μονο, και φυλαξη σε στρατιοτικα κυτια με λουκετο ασφαλειας....ευχωμαστε να σας δωσαμε καποιες λυσεις και ελπιζουμε σε εσας να φτιαξετε τον νομο....επισης τα οπλα τυπου μαχαιριων, σπαθιων κ.τ.λ, αυτα μπορει να τα εχει ο ελληνας ελευθερα χωρις να κατηγορειται για παραβαση περι οπλων......Η απαγόρευση της οπλοκατοχής αποτελεί χαρακτηριστικό καθεστώτων που δεν εμπιστεύονται τον πολίτη. Κάθε φιλελευθεροποίηση στο χώρο της οπλοκατοχής αποτελεί δείγμα ωριμότητας μιας κοινωνίας. Σε καμμια περιπτωση να μην χορηγουνται αδειες οπλοκατοχης σε ανθρωπους κατω των 20 ετων, δλδ δεν εχουν υπηρετησει στρατο, η δεν εχουν εκπαιδευτει σε στρατιωτικες ασκησεις, η δεν εχουν διαβατηριο πορειας στρατου, ασχετως μοναδας η εκπαιδευσεως...επισης οι πολιτες που φοβουνται απο την ανεξελεγκτη εγκληματικοτητα πρεπει να εχουν αδεια κατοχης εστω πιστολιου.

    ReplyDelete