24/08/2012

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία - Επιδημία χολέρας στη Σιέρα Λεόνε με 11.192 κρούσματα

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία. Τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας, που δεν έχει καν ακόμη επίσημο όνομα, προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίστηκε και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, με τους επιστήμονες να σηκώνουν μέχρι στιγμής τα χέρια ψηλά για μια πιθανή θεραπεία.Η ανοσοανεπάρκεια που προκαλεί θυμίζει κατά πολύ τα συμπτώματα του AIDS, ως προς παθολογικά συμπτώματα. Οι ερευνητές εντόπισαν 100 ασθενείς σε διάφορες χώρες στην Ασία, στο πλαίσιο μελέτης του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων. Το γεγονός πως όλα τα κρούσματα αφορούν Ασιάτες, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν πως οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Πάντως, επισημαίνεται ότι παρομοιάζει και σε λοίμωξη της παιδικής ηλικίας. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής η ασθένεια δεν φαίνεται να είναι μεταδοτική, όπως ο ιός HIV.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

"Μείζονα ανθρωπιστική κρίση" έχει προκαλέσει επιδημία χολέρας στη Σιέρα Λεόνε, με μέχρι στιγμής 217 θύματα και ακόμη 11.192 χιλιάδες κρούσματα, επισήμανε σήμερα Πέμπτη η Διεθνής Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). Προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία, «χρειάζεται επειγόντως 1,15 εκατομμύριο αμερικανικά δολάρια», επισήμανε συγχρόνως η IFRC, «καθώς οι βροχοπτώσεις όλο το Σεπτέμβριο θα δημιουργήσουν ευνοϊκό φυσικό περιβάλλον για την εξάπλωση της επιδημίας».Εξαιτίας του μολυσμένου νερού, το βακτήριο της χολέρας αναπτύχθηκε στα ανθυγιεινά αποχωρητήρια, αλλά πρωτίστως στις παραγκουπόλεις με τον υπερπληθυσμό, στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε Φριτάουν και τα περίχωρά της που πλημμυρίζουν κάθε χρόνο. Στο μεταξύ, από την αρχή του Αυγούστου άλλοι 100 νεκροί από την επιδημία ανακοινώθηκαν στη γειτονική Γουϊνέα.Ελλείψει των κατάλληλων μέσων περίθαλψης, μπορεί να αποβεί τάχιστα θανατηφόρα, λόγω της εξουθενωτικής διάρροιας και των εμετών που προκαλούν οξεία αφυδάτωση στον πάσχοντα. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πλέον θανατηφόρα επιδημία χολέρας στην ιστορία της χώρας ενώ το 2010 στην Αϊτή η επιδημία χολέρας που εμφανίστηκε μετά τους φονικούς σεισμούς κόστισε τη ζωή σε περίπου επτά χιλιάδες ανθρώπους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet

No comments :

Post a Comment