06/07/2012

Τι πρέπει να καταλάβουν οι εθνικιστές

1. Ο εθνικισμός δεν είναι προγονολατρεία: Εθνικισμός σημαίνει να θαυμάζεις τους προγόνους σου, όχι να είσαι προγονολάτρης. Προγονολάτρης είναι αυτός που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στη ζωή του και για να νιώσει ανώτερος το ρίχνει σε "ένδοξους προγόνους". Έτσι είναι οι ακροδεξιοί. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένας αξιόλογος πολιτισμός στην Ελλάδα σήμερα. Τότε θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι. Ιδίως όσοι κάνουμε ό,τι περνάει απ'το χέρι μας για αυτόν τον σκοπό. Αυτοί που είναι περήφανοι επειδή ο Πλάτωνας ήταν μεγάλος φιλόσοφος και ας μην ξέρουν καν τι έγραψε και τι πίστευε, και αρκούνται σε αυτό, αλλά το παίζουν και εθνικιστές, ας πέσουν από μόνοι τους στον Καιάδα όσο είναι καιρός γιατί όταν όντως θα "έσσεται ήμαρ" δεν θα αρκεστούμε στο να τους προκαλέσουμε ακαριαίο θάνατο απλώς ρίχνοντάς τους εμείς εκεί...

2. Ο εθνικισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με θρησκείες: Ή είσαι χριστιανός ή είσαι εθνικιστής. Διαλέγεις και παίρνεις. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα. Ο χριστιανισμός δεν έχει ούτε φυλές, ούτε έθνη, ούτε τίποτα. Δεν είναι παρά ένα μέσο καταπίεσης εθνών. Θα μου πει κάποιος ότι οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί του εθνικισμού ήταν χριστιανοί. Ναι. Όμως άλλο τον περασμένο αιώνα, που έζησαν αυτοί, και άλλο σήμερα. Σήμερα έχουν λυθεί οι απορίες μας. Και στη τελική γιατί να πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις θεωρίες τους σαν να είναι θρησκείες από μόνες τους; Να κάνουμε ό,τι έλεγαν αυτοί και να πιστεύουμε ό,τι και αυτοί; Ας σταματήσουμε να πιστεύουμε στα παραμύθια του "ελληνοχριστιανισμού" και της ορθοδοξίας. Δεν έχουν να κάνουν ούτε με τους εθνικιστές ούτε με τους Έλληνες.

3. Το να μισείς όλον τον κόσμο δεν σε κάνει "καλό" εθνικιστή: Άλλο θέλω το καλύτερο για το έθνος μου και δεν θέλω να μπαίνει στην ίδια γραμμή με τα άλλα, και άλλο μισώ τα άλλα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έχει τεράστια διαφορά. Μέχρι και ο Χίτλερ -που υποτίθεται ότι μισούσε τους πάντες- θαύμαζε τους Άραβες και τους Ιάπωνες που δεν ήταν καν Ευρωπαίοι.

4. Άλλο το επίπεδο των εθνών και άλλο το ατομικό επίπεδο: Ήτοι δεν είναι η καταγωγή που σου δίνει αξία. Κάποια έθνη είναι ανώτερα από κάποια άλλα γιατί προόδευσαν περισσότερο. Αλλά δεν είναι η καταγωγή που σε καθιστά ανώτερο. Ας πούμε, ποιος αξίζει περισσότερο; Ο Ελληνικής καταγωγής βάρβαρος, που δεν κάνει τίποτα στη ζωή του, που είναι ο ορισμός του πούστη, που δεν είναι ικανός για τίποτα, που ζει για να αναπνέει τζάμπα αέρα, ή ο Εβραϊκής καταγωγής που είναι ακριβώς τα αντίθετα; Δεν είναι μόνο η καταγωγή αλλά και το άτομο. (Επειδή κάποιους ενδεχομένως δεν θα τους αγγίξει το παραπάνω θα τους το θέσω αλλιώς: Ποιος μετράει πιο πολύ, ο Έλληνας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ή ένας μαύρος φιλέλλην;)

5. Ο εθνικισμός δεν είναι ακροδεξιά: Ακροδεξιά είναι οι κομματάρχες και τα κομματόσκυλα, που πιο πολύ τους νοιάζει το κόμμα τους παρά η ιδεολογία. Ακροδεξιοί είναι όλοι αυτοί που δεν ξέρουν ούτε να γράφουν αλλά κατά τα άλλα το παίζουν Έλληνες και αυτοί που νομίζουν ότι ο εθνικισμός είναι η ιδεολογία που σου εξασφαλίζει ανωτερότητα λόγω προγόνων. Ο Καρατζαφέρης, ο Άδωνης και ο Μιχαλολιάκος μαζί με τους περισσότερους υποστηρικτές τους είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ακροδεξιών. Η ακροδεξιά είναι η αιτία που ο κόσμος μένει μακριά από τον εθνικισμό, ένας εχθρός του έθνους και του εθνικισμού που παρουσιάζεται ως φίλος.

6. Δεν νοείται αντιφασίστας εθνικιστής: Δεν νοείται εθνικιστής που στρέφεται ενάντια στον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό. Δεν είναι ότι δεν έκαναν κακό στην Ελλάδα -έκαναν και με το παραπάνω. Αλλά το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό. Ιδεολογικά ο εθνικισμός με τον εθνικοσοσιαλισμό μοιάζουν και το πιο μαχητικό μέρος των "δικών μας" έχει και εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες (π.χ. ο Ευρωπαϊκός φυλετισμός ή ο κοινωνισμός) ή ακόμα και φασιστικές ιδέες (π.χ. συντεχνιακό κράτος).

7. Η προοδευτική αριστερά δεν είναι σοβαρός ιδεολογικός αντίπαλος: Η αριστερά είναι όντως επικίνδυνη για την Ελλάδα αλλά ιδεολογικά δεν είναι τίποτα μπροστά μας. Τους βλέπουμε: άκακα ανθρωπάκια που βγάζουν αντιεθνικιστικά κόμπλεξ. Μια ζωή παίρνουν το μέρος των άλλων σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, μιλάνε για "μπασταρδέματα", υπερασπίζονται μέχρι και το "δικαίωμα" των σκοπιανών να παραποιούν την ιστορία. Λαθρολαγνεία, μαζοκρατία και αντιρατσισμός, Έλληνας "γίνεσαι" και "αλληλεγγύη στους μετανάστες". Δείτε την ηγεσία τους και τις περσόνες τους και θα καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε. Είναι επικίνδυνοι αλλά δεν αξίζει να ασχοληθούμε με αυτούς. Ο λαός θα τους γράψει κανονικά αν καταφέρουμε να τον πάρουμε με το μέρος μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να διαδώσουμε την ιδεολογία μας όπως είναι και όχι όπως την πουλάει ο κάθε χοντρός μαζί με μπρελόκ και μπλουζάκια που γράφουν "μολών λαβέ" και το τέλος της κομματικής προοδευτικής αριστεράς θα έρθει από μόνο του.

8. Άλλο κομματοκρατία άλλο εθνικισμός: Ο εθνικισμός είναι ακριβώς το αντίθετο της κομματοκρατίας. Εμείς θέλουμε αξιοκρατία και όχι κόμματα και εκλογές. Ο κοινοβουλευτισμός δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε και μην περιμένετε ότι αν μπει κάποιο ακροδεξιό κόμμα στη βουλή θα την καταργήσει. Μην αφήνετε τα ακροδεξιά σκουλήκια να το παίζουν συνεχιστές του Χίτλερ λέγοντας ότι "και αυτός ήταν αντιδημοκράτης αλλά είχε κόμμα!". Ναι. Όμως οι πρώτοι που μαθαίνουν από τα λάθη τους είναι οι Εβραίοι. Μετά από όσα τους έκανε ο Χίτλερ πήραν το μάθημά τους και όποιον βλέπουν να αποτελεί κίνδυνο για αυτούς ή τον παίρνουν με το μέρος τους ή τον βγάζουν από τη μέση. Μπορούμε να οργανωθούμε σε αντικομματικά κινήματα και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μας μένει άλλη λύση. Τα κόμματα είναι για να διαιρούν το έθνος και εμείς το θέλουμε ενωμένο.

http://skeptomenosellhn.blogspot.gr/2011/10/blog-post_14.html

4 comments :

  1. Anonymous7/7/12 17:09

    ''Το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένας αξιόλογος πολιτισμός στην Ελλάδα σήμερα.'' Ως εδώ συμφωνούμε, δεν θα έριχνα όμως στον καιάδα εθνικιστές ''τενεκέδες'' επειδή δεν έχουν διαβάσει τον πλάτωνα, είναι χρησιμότατοι σαν στρατός κατά των αριστεροτενεκέδων και δύνατε να εκπαιδευτούν με τον καιρό και στην αρχαία Ελληνική γραμματεία, άσε που απ'τους αρχαίους, διαβάζωντάς τους καταλαβαίνει ο καθένας ότι θέλει εν τέλει.
    2. Ελλάδα και χριστιανισμός είναι ένα στο μυαλλό του σύγχρονου Έλληνα, δεν θα φέρουμε τους πολίτες εναντίον μας για τέτοιου είδους μαλακίες.
    3. Και τους Έλληνες επίσης.
    4. Πες τα χρισόστομε. Πάντως στην τελευταία ερώτηση, κι οι 2 εκτελούντε.!
    5. Ορθογραφία δεν ξέρω ούτε εγώ, κι ας έχω διαβάσει τη μισή αρχαία Ελληνική γραμματεία, δεν μπορώ να είμαι εθνικιστής???
    6. Συμφωνούμε, απόλυτα, εξήγησε τώρα και στον φίλο σου τον αντώνη την ένοια του φασισμού γιατή λέει μαλακίες ως συνήθως.
    7. ''άκακα ανθρωπάκια που βγάζουν αντιεθνικιστικά κόμπλεξ.'' Και πίσω του κρύβονται δολοφόνοι τρομοκράτες, καθόλου άκακοι και ακίνδυνοι. Εκπαίδευση εκπαίδευση εκπαίδευση.!
    8. Τα αντικοματικά κινήματα δεν θα μετεξελιχθούν σε κόμματα?
    Υ.Γ. Γνώμη του ιστολογίου δεν βλέπουμαι για τις παραπάνω θέσεις.!

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/7/12 21:12

    Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ..."ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ" ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

    ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ.

    ΔΙΑΟΛΕ Ο ΚΟΥΡΗΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ, ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ "ΚΑΤΙ" ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ...ΕΞΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΙΔΕΩΔΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗΤΗ ΤΟ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ...ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ... ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΑΥΤΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ;;;

    ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΑΚΑΚΑ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗ

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ή ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ ΚΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ

    Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΔΟΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ" ΚΑΙ "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ" ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ.

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    http://isxys.blogspot.com/2010/08/blog-post_4739.html

    http://isxys.blogspot.com/2010/10/blog-post_170.html

    http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_3022.html

    http://isxys.blogspot.com/2010/11/blog-post_4277.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous8/7/12 13:04

    Δηλαδή ο ακροαριστερός χώρος λέει αυτούς που θέλουν απλά ησυχία τάξη και ασφάλεια, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να απολάυσουν τέλος πάντων μια απλή κανονική ζωή, τους λεέι εθνικιστές και φασίστες. Η άλλη πλευρά λέει ότι δεν είσαι Έλλην εθνικιστής ή ακόμη και απλά Έλλην αν δεν ξέρεις ορθογραφία και δεν μελετάς αυτά που πρέπει. Κι οι δύο συμφωνήτε ότι πρέπει να καταργηθούν τα χριστιανικά ήθη και έθιμα που απολαμβάνουν οι Έλληνες στις διακοπές τους-προερχόμενα και μεταποιημένα απ'την αρχαιότητα-ο καθένας χώρος για τους δικούς του λόγους.
    Τέλος πάντων την απάντηση μου την πήρα, προφανώς δεν μπορώ να είμαι εθνικιστής, ας περιμένω λοιπόν τους λεγόμενους εθνικιστές να με ρίξουν στον καιάδα.!

    ReplyDelete
  4. Anonymous8/7/12 18:54

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΟΥΔΕΙΣ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΗΜΑ ΚΑΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ. ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΙΑΔΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΚΑΝ...

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΟΣ" ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    ReplyDelete