16/07/2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙ ΕΠΕΙΓΟΝ: Η γεωστρατηγική έκλειψη της Ελλάδας - Σοκαριστικές μαρτυρίες αξιωματικών των ΕΔ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΩΣ, ΤΟ DEFENCENET ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ...

1)  ΑΞ/ΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ...ΘΕΟ!
2) ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΣΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ..."ΜΟΙΡΑΙΟ", ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΥΡΑ, ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. (ΦΟΡΟΙ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ). ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ'ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΟΛΟΦΥΡΟΜΕΝΕΣ ΚΟΡΑΣΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ...

"Τελειώσαμε. Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μη τιμωρηθούμε σκληρά". Με αυτή την φράση και με ότι κρύβεται πίσω από αυτή, ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε θέση "κλειδί" και είναι άριστος γνώστης του τι έχει διαμειφθεί στην διυπουργική επιτροπή, αλλά και στην σύσκεψη του Σαββάτου του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου με τους αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, περιέγραψε την έκταση και το είδος των αποφάσεων που έλαβαν για το μέλλον των Ε.Δ. Σε επίμονες ερωτήσεις μας για να γίνει περισσότερο σαφής δεν θέλησε να μας απαντήσει, αλλά είναι ξεκάθαρο το τι εννοούσε αφού από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον:

- Μιας πολιτικής ηγεσίας υποχείρο και εκτελεστικό όργανο της τρόϊκα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν (μεγαλύτερο ψέμα από το ότι δεν υπάρχει τρόϊκα μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει. Ούτε χαρτί τουαλέτας δεν αγοράζεται χωρίς να δοθεί έγκριση από την ειδική επιτροπή της τρόϊκα που ξέρει μέχρι και ... τι νούμερο παπούτσια φοράνε όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη).
- Μιας στρατιωτικής ηγεσίας που κυμαίνεται σε ότι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους μεταξύ μοιρολατρίας και "γλυψίματος" της πολιτικής ηγεσίας μήπως και παραμείνουν οι αρχηγοί των Επιτελείων στην θέση τους στις επερχόμενες κρίσεις.
- Ενός στρατεύματος το οποίο για να λειτουργήσει σε αυτό που του έχουν αναθέσει χρειάζεται τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα κονδύλια. Τα οποία δεν δίνονται. Προσοχή: Όχι δεν υπάρχουν. Δεν δίνονται.

"Μην κακίζετε την ηγεσία όταν λέει ότι χρειαζόμαστε μόνο ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά για να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας" σημείωνε ανώτατος επιτελικός αξιωματικός απαντώντας σε παλαιότερο σημείωμά μας για την ανάγκη ύπαρξης ενός ελάχιστου προγράμματος αμυντικών επενδύσεων. Και συνεχίζει πειγράφοντας την κατάσταση με δραματικά λόγια: "Έχετε δίκιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η άπνοια στους εξοπλισμούς σε πέντε χρόνια πρακτικά δεν θα υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον "στα χαρτιά", σήμερα. Αλλά ειλικρινά, όσο και αν ακούγεται ανεύθυνο και κοντόφθαλμο δεν μπορούμε να σκεφτούμε τόσο ... μακριά, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των συστημάτων μας σήμερα είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση επειδή επαρκούν ίσα-ίσα για υπηρεσίες. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εθνικούς μας στόχους. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται. Με ελάχιστο στρατηγικό βάθος, με νησιά εκτεθειμένα "στο στόμα του λύκου" η άμυνα σε όλο το μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο είναι μία εθνική ανάγκη υψηλού κόστους η οποία απλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σήμερα από την στιγμή που έτσι έχουν αποφασίσει οι πολιτικές ηγεσίες. Άρα πρέπει να φανούμε ρεαλιστές και να υπερασπίσουμε αυτά που μπορούμε (;;;;;) γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα. Οι Κύπριοι το κατάλαβαν πρώτοι ότι "η Ελλάδα μας τελείωσε". Προτίμησαν να δορυφοροποιηθούν από το Ισραήλ παρά να γίνουν μέρος της Τουρκίας. Σκληρή απόφαση για τους Κύπριους, αλλά ρεαλιστική".

Είναι πραγματικά σοκαριστική η εξομολόγηση, αλλά 100% αυθεντική και δείχνει σε ποιο σημείο έφτασαν οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμει, αλλά το κυριότερο δείχνει ότι η χώρα πρακτικά βιώνει την γεωστρατηγική έκλειψη που όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην ψυχή ήλπιζαν να αποφύγει. Επίσης όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές "ενταφιάστηκε" το θέμα της ΑΟΖ "μέχρι νεωτέρας", όπως ακριβώς έχει γράψει το defencenet.gr. Από εδώ και και εμπρός ούτε καν ανέξοδοι βερμπαλισμοί, μέχρι να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους η "Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ"... Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
ΣΤΑΣΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ... 
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ

3 comments :

  1. Anonymous16/7/12 18:23

    Αυτές τις ΕΔ θέλησαν οι πολίτες. Ο κάθε πατέρας που έκανε τον κόσμο άνω κάτω για να μην υπηρετήση ο μονάκριβος του σε κακές συνθήκες λες κι η θητεία είναι διακοπές. Το κάθε καλόπαιδο που θεωρή την θητεία πεταμένο χρόνο κι ότι έχει μόνο δικαιώματα σ'αυτην τη χώρα κι όχι υποχρεώσεις. Ο κάθε πολίτης που θέλει μείωση των εξοπλιστικών δαπανών γιατή, πως να το κάνουμε βρε παιδί μου, το βλέπουμε και στην τηλεόραση κάθε μέρα, οι τούρκοι είναι όμορφοι ευγενικοί άνθρωποι, μάλλον εμείς οι αγρίκοι υπερβάλουμε που μιλάμε για παραβιάσεις ΕΝΑΕ και επεκτατηκές βλέψης.
    ΟΧΙ φίλε μου δεν εξοπλιζόμαστε. Βγάζουμε διαβατήριο και την κοπανάμε όταν γίνει το ''μπαμ''. Εγώ την υποχρέωση μου την έκανα και με το παραπάνω, απ'την σκοπιά μέχρι την κάλπη, να πα να γαμηθούν οι ραγιάδες, τη ζωή μου δεν την σπαταλάω για νοικοκυρούλες που βλέπουν τον αχμέτ και των ονούρ και χύνουν κάθε μεσημέρι στις τηλεοράσεις, κάτσε εσύ να το παίξεις ήρωας, στο τέλος θα πάρης το χρυσό αγγούρι και ένα μνημείο να το καίνε τα κολόπαιδα και να το κατουράνε οι πακιστανοί για βραβείο.

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/7/12 18:46

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ...

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ... ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΛΗΣ ΩΜΗΣ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Η Σ

    ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΥΖΥΓΟ, ΚΟΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ (ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ).

    ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟΡΑΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΥΨΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ (ΙΣΩΣ) ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ...

    ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΙ ΟΣΟΙ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΙΧΑΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ... ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ...

    ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΝΝΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ Π Ρ Ε Π Ε Ι... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ..."ΣΒΗΣΟΥΜΕ". ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ...

    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΥΓΟΥΝ.

    ReplyDelete
  3. Οποιος θελει να φυγει,ειναι ελευθερος(;)να το κανει.Πριν φυγει ομως,ας περασει για τελευταια φορα,απο τις Θερμοπυλες,εκει που οι βιαστες του Ελληνισμου"εκρυψαν"το μνημειο των300 και του ΜΕΓΙΣΤΟΥ Λ.Μετα,αφου αποχαιρετισει,ας παει στο καλο...¨οτι τηδε κειμεθα...κ αλλα τινα...Οσο για τις Ε.Δ.,η αποδομηση τους αρχισε απο το ΄74,συστηματικα,προμελετημενα και προδοτικα απο τους ιδιους που ξευτιλιζουν τη χωρα μας σημερα και ηδη την εχουν παραδωσει στα σκυλια.Ειμαι απολυτος γνωστης του τροπου με τον οποιο συνεβη αυτο.Αρχιπλοιαρχος Π.Ν.(εα)(Α,ναι ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ,κι οποιος το λεει η περδικουλα του,ας κοπιασει).

    ReplyDelete