21/06/2012

Ράπισμα για την Τουρκία από την πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Βουλής - "Φάπα" στην Τουρκία από Ε.Ε για Ίμβρο - Τένεδο

...Ρεπουμπλικανή γερουσιαστή της πολιτείας της Φλόριντα Ιλεάνα Ρος-Λέτχινεν. Σύμφωνα με το άρθρο της Ιλεάνα Ρος-Λέτχινεν η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να τερματίσει τον παράνομο εποικισμό και να αφήσει τους πραγματικούς κατοίκους του νησιού να καθορίσουν το δικό τους μέλλον. Όπως τονίζει στο άρθρο της στην εφημερίδα «Washington Τimes» η Ρος-Λέτχινεν η Τουρκία με την κατοχή της Κύπρου το μόνο που «εγγυάται» είναι μια υφέρπουσα προσάρτηση. Επιπλέον η Γερουσιαστής κάνει ειδική αναφορά και στις τουρκικές απειλές εις βάρος της Κύπρου σε σχέση με την έναρξη ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ με πρόσχημα την προστασία των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων. Πρόσθετα κατηγορεί την Τουρκία για συνεχή προώθηση της παράνομης μετανάστευσης Τούρκων στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου «με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της νήσου». Τέλος η Ρος-Λέτχινεν επισημαίνει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Άγκυρα.

"Η Τουρκία, ως χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα από τη γλώσσα, τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τις πολιτικές απόψεις, τα φιλοσοφικά πιστεύω, τη θρησκεία και τη σέκτα ή οποιαδήποτε άλλη σχετική προκατάληψη". Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Füle, αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα θέματα διεύρυνσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής Γειτονίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, σχετικά με τις διακρίσεις σε βάρος των Ελληνορθόδοξων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο και την Τένεδο. Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει κατηγορηματικά ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο κατοχυρώνονται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments :

Post a Comment