14/01/2012

Ο.Ε.Α: ΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες ότι για τις Αρχέτυπες Ελληνικές Επιστήμες, για την Ο.Ε.Α. και για το ιστολόγιο «Έλλην και χάος» δεν υφίσταται εβραιοχριστιανική «Αγία Τριάδα» του παρανοικού δόγματος «Πατήρ, Υιος, Άγιο Πνεύμα (Για ποιο πνεύμα μιλάτε ανθέλληνες αχρείοι;;)» του επίσης παρανοϊκού δόγματος του «δημιουργού θεού» (και τον θεό σας ποιος τον εδημιούργησε αχρείοι;;;) αλλά υφίσταται μόνο το παρόν αιώνιο σύμπαν ή ΠΑΝ ή ΠΑΝΑΣ το οποίο αυτοδημιουργεί ύλη και ενέργεια μέσω βραδείας πύκνωσης του αιθέρα πολλαπλασιάζοντας εντός του τα ενδοκοσμικά όντα ξεκινώντας από το πρωταρχικό ον που είναι 3 δωδεκάεδρα σε ευθεία.

Αυτό στον κόσμο μεταφράζεται ως: ΥΛΗ – ΑΝΤΙΥΛΗ - ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΥΛΗ, ΘΕΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ - ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ - ΜΗΔΕΝ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ – ΘΗΛΥΚΟ - ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ, και λοιπά τριαδικά ζεύγη του τριαδικού ΥΠΑΡΚΤΟΥ αιώνιου ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ή Συμπαντικού Οργανισμού του οποίου είστε καρκινιάρικα μέλη, καρκινικός όγκος, αχρείοι παρτάκηδες νεοέλληνες.

Για τις Αρχέτυπες Ελληνικές Επιστήμες, για την Ο.Ε.Α. και για το ιστολόγιο «Έλλην και χάος» δεν υφίσταται δωδεκαθειστική «Θεά Αθηνά» που απαιτεί θρησκευτική λατρεία, που δίνει οιωνούς-χρησμούς, που απαιτεί επικλήσεις εμφανίσεως, που απαιτεί θυσίες & υποταγή δούλων, και λοιπά εμετικά και δρακονιανά των κρόνιων/δρακονιανών ιερατείων του ψευδο-δωδεκάθεου, αλλά υφίσταται η Γαλαξιακή Αθηνά των διοικητικών Ουρανιδών του Διός (VARUNA – DIAUSPITAR - DYNASTIES), ως Αθηνά υπερυπουργός Πολεμικής Τεχνολογίας και υφίσταται η Τριαδική Συμπαντική Λειτουργία: ΔΙΑΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ) – ΑΠΟΛΛΩΝ (ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ) – ΗΡΑ & ΑΘΗΝΑ κλπ ως Θηλυκές Συμπαντικές Λειτουργίες ήτοι ως ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ δηλαδή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ... Ως Τριαδικές Συμπαντικές Λειτουργίες που γενούν (Ελλάς-Δελφάς-Δελφοί-Μήτρα)=> Εναρμονισμένους με τη Φύση-Σύμπαν Πολιτισμούς. 

Οι αληθινοί θεοί των Ελλήνων λοιπόν δεν απαίτησαν ποτέ και δεν απαιτούν λατρεία και υποταγή από τους υπηκόους τους, και δεν απαιτούν ιερατεία, ούτε ασφαλώς δίνουν αντιμαχόμενους χρησμούς εμφύλιων πολέμων μεταξύ των ελληνικών πόλεων–κρατών. Διότι αυτούς τους δόλιους αντίθετους χρησμούς, τους έδωσαν κρόνιοι & δρακονιανοί (σεληνιακοί) μισέλληνες δαίμονες στα υπό καταληψία τους ιερατεία του δωδεκάθεου γιαλατζί, με σκοπό την καταστροφή της κάποτε πανίσχυρης μητροπολιτικής Ελλάδος και την σταδιακή καταληψία του πλανήτη από κινεζομογγόλους όπως βλέπουμε πλέον να συμβαίνει σωρηδόν στις μέρες μας. 

Οι αληθινοί θεοί των Ελλήνων λοιπόν δεν είναι θρησκευτικοί και δεν αντιπροσωπεύονται από θρησκευτικούς ναούς-ιερατεία, αλλά αντιπροσωπεύονται από Ακαδημίες (Επιστημονικές - Καλών Τεχνών - Τεχνολογίας) στις οποίες διδάσκονταν οι ενιαίες επιστήμες του ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΥ (ΑΙΘΕΡΑ) και οι οποίες ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ με το σταδιακό εκφυλισμό του πελασγικού ελληνισμού από αναχώρηση Ελλήνων θεών το 9.600 προ δρακονιανού χριστου (θεός = ον που θέει – τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα εις το διάστημα), γκρεμίστηκαν σταδιακά και στις θέσεις τους χτίστηκαν ιερατεία & ναοί θρησκευτικοί - λατρευτικοί του δωδεκάθεου - γιαλατζί οι οποίοι έδιναν χρησμούς-οιωνούς εμφύλιας αλληλοσφαγής των ελληνικών πόλεων-κρατών Τροίας-Αθήνας-Σπάρτης-Θήβας, Νήσων Αιγαίου, Χετταίων, Αιγυπτίων,κ.λ.π

Κατόπιν οι δρακονιανοί έπαψαν να εμφανίζονται ως «Δίες, Απόλλωνες, κλπ» σε αυτά τα ιερατεία του γιαλατζί δωδεκάθεου και ο ελληνισμός σκλαβωμένος προδομένος και εκφυλισμένος εκ των έσω κατέρρευσε παραδίδοντας τελικώς την σκυτάλη στην αμιγή κινεζοεβραική δρακονιανή θρησκεία του εβραιοχριστιανισμού η οποία με τη σειρά της γκρέμισε τους ναούς του δωδεκάθεου και έχτισε στη θέση τους εκκλησίες των δώδεκα μαθητών του ραββίνου χριστούλη των δώδεκα πυλών της ιερουσαλήμ (=ιερασελήνη) ...οδηγώντας την σκλαβωμένη Ελλάδα στον σκοτεινό μεσαίωνα και καταστρέφοντας τον ελληνικό πολιτισμό. 

Εννοήσατε τώρα νεοέλληνες την αιτία του σημερινού καταντήματος σας και πόσο βαθιά πάει αυτή η σαπίλα; Εάν όχι σας γράφουμε στους όρχεις μας, διότι είστε πλέον εντελώς θρησκευτικώς αποβλακωμένοι και δεν θα μπορέστε να αντιληφθείτε ποτέ την αλήθεια και το διαχρονικό γενοκτονικό παιχνίδι του αντιπάλου εις βάρος σας... όντας εν δυνάμει μελλοθάνατοι από τους γενοκτόνους σας Κινέζους και τον οποίο θεό τους (ΣΙΝ-ΣΙΝΑ-ΣΙΩΝ-ΣΕΝΤΑΪ-ΤΖΕΝΤΑΪ-ΤΖΕΗΝΤ) λατρεύετε ηλιθίως και αυτοκτονικώς ως «θεό πατέρα» του εβραιοχριστιανισμού!!

Δηλαδή λατρεύετε τόσες χιλιετίες το γενοκτόνο σας, πανηλίθιοι νεοέλληνες «δούλοι του κυρίου-δυνάστη-δικτάτορα», ο οποίος πανούργος & κακούργος γενοκτόνος σας, σας αλλοίωσε και σας διέστρεψε την αρχέτυπη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ σημασία του «12» ώστε να σας συγκινήσει και να σας κοροϊδέψει και κατόπιν να σας γενοκτονήσει ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ. 

ΑΡΧΙΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ, ΕΚΦΥΛΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ: http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2012/01/blog-post_12.html

5 comments :

  1. Anonymous15/1/12 04:45

    Ωραία όλα αυτα αλλά η Ο.Ε.Α, έχει και πολλές περίεργες απόψεις. Παράδειγμα θεωρεί τους Ινδούς τους πάκιδες και άλλους μεσανατολίτες, καθώς και την υπάνθρωπη εγκληματική φυλή των γύφτων μέρη της λευκής φυλής. Επίσης θεωρεί ως πρώτους κατοίκους της Γαίας την πλέον εχθρική (ίσως μετα την Μογγολική) φυλή για τους λευκούς και τους Έλληνες δηλαδη τους Νέγρους, οι οποίοι ορκίζονται στον αφανισμό των λευκών, καθώς και προσβάλουν διαρκώς τον Ελληνικό πολιτισμό, και κατα πάσα πιθανότητα η πρώτη μάχη επιβίωσης θα δωθεί με αυτούς και τους σκούρους ισλαμιστές. Αυτά και πολλά άλλα(όπως π.χ. οι αμφίβολες πηγές σε πολλα θέματα που δεν μπορούν να αποδειχτούν) πρέπει να μας κάνουν διστακτικούς σε τέτοιες οργανώσεις.

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/1/12 12:16

    Να τα κόψεις,σε χαλάνε.

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/1/12 18:29

    η ποικιλομορφία και μονον της ιστοσελίδας που θίγετε παρουσιάζει ενα ενδιαφέρον, μετα απο μια πρώτη ματιά εντύπωση μου έκαναν 3 σημεια:
    1) οι βρισιές. δεν δεικνύουν τη σταθερότητα εκεινου που γνωριζει οτι εχει δικιο, αλλα απελπισία.
    2) ενα παράδειγμα για τον "Φον Καναρη" που απο οσο ειδα (ακόμα και στην επισφαλή wikipedia) ειναι όντως υπρακτό πρόσωπο και ειναι αλήθεια οτι έκανε απόπειρα να έρθει σε συμφωνία με τους Αγγλους για να προδωσει το Χιτλερ σε ανταλλαγμα μια βολικη συνθηκολογηση με τους Ναζι (και μαλιστα για αυτο το λογο εκτελεστηκε απο τους Ναζι σαν προδοτης) αλλα οι Αγγλοιι απάντησαν οτι ηθελαν παραδοση ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ που τελικα αποδεικνυει οτι οι Αγγλοι ηταν 100% ενεργουμενα του Ιουδαϊσμου και επίσης οτι ο Χιτλερ ηταν (τουλάχιστον σε ΑΥΤΗ τη φαση της συγκρουσης)100% ΕΧΘΡΟΣ του Ιουδαϊσμου.
    3) η αμφισημη χρηση της "Απκάλυψης του Ιωάννου". πως ειναι δυνατον να ισχυρίζεται λογικός νους οτι σατανικό πνεύμα έχει παρεισφρήσει στο βιβλίο ( και αρα ειναι συνοθυλευμα ψευδων με αληθεις πληροφοριες κατα την βουληση πονηρου) και ταυτοχρονα να ισχυριζεται οτι ειναι εις θεσιν να διαχωρισει την αληθεια απο το ψεμα ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ -ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ- ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

    αυτες τις σκεψεις εκανα και ζητω συγνωμη αν σας κούρασα

    ReplyDelete
  4. Anonymous21/1/12 19:04

    ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ο.Ε.Α

    Η Ο.Ε.Α ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ.

    ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.

    1) ΒΡΙΖΕΙ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΟΕΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

    ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΒΡΙΣΙΕΣ) ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ. ΔΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΣΟΚ...

    2) ΟΛΟΣ Ο Β'ΠΠ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ "ΙΟΥΔΑΙΚΟ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣΚΡΙΝΟΝΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ. Η ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    3) ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΟΨΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΕΤΑΙ.

    Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.

    ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (ΑΝΕΥ ΤΟΥ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ.

    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΦΕΙΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΒΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ 3500 Π.Χ

    http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7533&kod=9217&page=23

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΣ
    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  5. Anonymous21/1/12 20:33

    @ Κουρήτη: Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση στο σχόλιο, στο 1) συμφωνούμε εως ενός σημείου,καταλαβαινω πως η εντονη γλώσσα μπορει ισως και να λειτουργησει ως "εκκενωση" για δημιουργικη ερευνα, στο 2) συμφωνούμε 100%. για το 3) νομίζω οτι αν υποθέσει κανείς οτι η Αποκάλυψη είναι αυθεντική, τότε ειναι αδύνατον να δεχθεί οτι λέει ψέματα. Αν υποθέσει οτι ΔΕΝ ειναι αληθινή, το να την επικαλείται "κατα το δοκούν" μοιάζει σαν να νομίζει οτι ειναι πχ κατι ανώτερο απο τον Ιωάννη; ή το Χριστό ίσως;

    ...οι συζητήσεις περι θρησκευτικών πεποιθήσεων ειναι πολυ ιδιαίτερο ζήτημα, ενα απλούστατο παράδειγμα ειναι ο Βαρθολομαίος ο οποίος νομίζει οτι περνιέται για χριστιανός ενω σε όποιον διαβάσει στοιχειωδώς την "Καινή Διαθήκη" γίνεται αντιληπτό οτι ο άνθρωπος είναι μάλλον αντίχριστος.

    σε κάθε περίπτωση πάντως κατα τη χριστιανική θεώρηση ( αν τα έχω καταλάβει καλά) ο Θεός μας έχει αφήσει ελεύθερους να συμπορευθούμε μαζί Του ή να Του αντιταχθούμε. η θέση της Πίστεως στο Χριστιανισμό δεν ειναι του Ιουδαϊκού χαρακτήρος οτι δηλαδή " ο καλος Θεός που εμενα μου κανει τα χατιρια θα κατεβει με βροντες και θα κανει ντα τους κακους και θα με κανει καλα" αλλα μάλλον δείχνει να ξεκινά απο την οδό της ταπεινώσεως, ήτοι: ΔΕΝ ειμαι ΕΓΩ το πάν, δεν γνωρίζω ΕΓΩ τα παντα, ΥΠΑΡΧΕΙ κατι ανωτερο απο εμενα που ισως ΔΕΝ ειναι αντιληπτό απο εμενα ετσι απλα, που αφορα ισως αυτο το κοσμο που μπορώ να αντιληφθω και εναν άλλο που ίσως ΔΕΝ μπορώ έτσι απλα διοτι δεν ειναι της δικής μου ανθρώπινης -προς το παρον- φύσεως. ο Θεός εφ όσον είναι αιώνιος και πανταχού παρών, μπορουμε να υποθέσουμε οτι γνωρίζει ήδη τα παντα για εσένα και εμένα και όλους μας. τολμώ να πω οτι στην "αιώνια ζωή" ή την "αιώνια κόλαση", εφ οσον εξ ορισμου ειναι αιώνια (και αρα δεν εχει αρχη και τελος) ΟΛΑ τα γεγονότα αυτης της θνητης ζωης μας έχουν ΗΔΗ γινει. Για το Χριστιανισμό λοιπόν έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΟΙΑ θέση πήραμε εμεις δεχόμενοι το δωρο της ελευθερίας. η πίστις απο μόνη της δεν ειναι το πάν, πχ: "ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι". ακόμα και ο πεπτωκότας άγγελος οχι απλα πιστεύει, αλλα ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι υπαρχει Θεός ( που δεν ειναι της φύσεως του) αλλα εκμεταλλευόμενος την ελευθερία που έχει επιθυμει να ΓΙΝΕΙ αυτο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. στο σημειο αυτό κατα την άποψή μου ταιριάζει σαν το γράμμα με το γραμματόσημο η Αριστοτελική λογική (το "ειναι" δεν ταυτίζεται ΠΟΤΕ με το "μη-ειναι") με τη Χριστιανική διδασκαλία και απο κοινου αντιστρατευονται τους διεστραμμένους Ιουδαίους που πασχίζουν να ελέγξουν το... Θεό (τους) με ανθρωπογενείς κανόνες (10 εντολες) την τυπολατρια των οποίων ο Χριστός παραμερίζει και σταυρωνεται για αυτο και ακριβως το ιδιο πρέπει να κανει ο καθε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ασφαλως εδω ανοιγει μεγαλη συζητηση πανω στο θεμα του χριστιανισμου διοτι η απορριψη της "Παλαιας Διαθηκης" νομίζω οτι λογίζεται σαν αιρεση απο την "επισημη εκκλησια" αλλα για οποιον θέλει να σκέπτεται και να ερευνα ελευθερα μεγαλο ενδιαφερον θα παρουσιασει το ΠΩΣ ενεταχθη ενα σκοτεινο και αντιφατικο κειμενο της Ιουδαϊκής πιστης στα "ιερα" κειμενα της διδασκαλιας του προσωπου που ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ τον Ιουδαϊσμό, οπως και γιατι αραγε εχει καταντησει τοσο αποκρουστικη η εικονα της "χριστιανικης εκκλησιας" σημερα, και ενα σωρο αλλα ερωτηματα. και παλι ευχαριστω για το χρόνο σου, η ιστοσελίδα σου-σας εχει ενδιαφερον για εμενα οπως και η ιστοσελιδα του -ισως αμφιλεγομενου- ΟΕΑ.. στο κατω κατω πρέπει να πω οτι στην ιστοσελιδα της ΟΕΑ συναντησα το πρωτοτυπο κειμενο απο τα "πολιτικα" του Αριστοτελη που μιλα με τα λογια που μιλα για τη Δημοκρατία ( και μαλιστα τη Αθηναϊκή άμεση Δημοκρατια, οχι το σημερινο κατασκευσαμα...)

    ReplyDelete