29/10/2011

ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ "ΑΡΙΣΤΩΝ" ;

- Πώς θα αναγνωρίσουμε εγκαίρως τους πράκτορες ανάμεσά μας ;
- Πώς θα αναγνωρίσουμε τους Άριστους ;
- Χρειαζόμαστε ΕΝΑΝ ηγέτη ή ένα Συμβούλιο Αρίστων ;
- Τί ποσοστό του λαού χρειαζόμαστε ;
- Πώς θα προσελκύσουμε τον λαό ; Με την λογική ή με το συναίσθημα ;

Χρειαζόμαστε ένα "Συμβούλιο Αρίστων" , ένα "καθοδηγητικό ιερατείο", μια "επιτροπή σοφών" (όπως θέλετε πείτε το) που να διαφυλάττει την πολιτιστική κληρονομιά και να καθοδηγεί τους Έλληνες σε όποια χώρα και αν κατοικούν ; Η γνώμη μου είναι "ΝΑΙ . ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ "

Πώς θα αναγνωρίζουμε εγκαίρως τους πουλημένους πράκτορες που δρούν ανάμεσά μας ; Όσα περισσότερα απο τα παρακάτω έχει, τόσο πιο πιθανό είναι να πουληθεί:
# Του αρέσουν τα ακριβά υλικά αγαθά (αμάξια, κοσμήματα, ρούχα, πολυτελή φαγητά, βίλλες, κότερα κλπ ). Παρατηρεί επίμονα τέτοια ακριβά αντικείμενα ; Μιλά συχνά γι ' αυτά ; Πώς ντύνεται ; Πώς τρώει ;
# Κάνει παρέα με διεφθαρμένους.
# Είναι "ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ". Δεν τολμά να πάει κόντρα στα καθιερωμένα. Παντρεύεται όπως όλος ο κόσμος. Ντύνεται όπως όλος ο κόσμος. Χτίζει το σπίτι του (και το διακοσμεί) όπως όλος ο κόσμος. Στη δουλειά του είναι ο μέσος όρος (δεν ξεχωρίζει σε εργατικότητα και σε ήθος).
# Ποτέ δεν έχει κάτι πρωτότυπο να προτείνει.
# Ποτέ δεν διαβάζει.
# Καυγαδίζει εύκολα.
# Οι πολλές "κορώνες" στις ομιλίες του πρέπει να θεωρούνται σαν σημάδι ανωριμότητας ή ηθοποιϊας (πχ Άδωνις Γεωργιάδης)
# Δεν γράφει τις ιδέες του.
# Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
# Του αρέσουν τα αρχηγιλίκια.
# Του αρέσει ο τζόγος.
# Του αρέσει το ποδόσφαιρο και τα άλλα ομαδικά παγνίδια. Δηλώνει ΟΠΑΔΟΣ ομάδας .
# Του αρέσει το κυνήγι.
# Καπνίζει (θα μου πείτε, τί σχέση έχουν το κάπνισμα, το κυνήγι και το ποδόσφαιρο με το ξεπούλημα στην nea taksi. Λοιπόν, όσο περίεργο και αν φαίνεται, έχουν )
# Δεν μπορεί να κόψει το ποτό ή ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ .
# Είναι σεξουαλικά πεινασμένος.
# Το παρακάνει σε καλαμπούρια και γέλια.
# Αν κουβεντιάσεις μαζί του μία ώρα αισθάνεσαι οτι δεν ωφελήθηκες τίποτα (στον πνευματικό τομέα )

Πώς θα ξεχωρίσουμε τους Άριστους ; Όσα περισσότερα απο τα παρακάτω έχει, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να είναι Άριστος:

# Είναι ολιγαρκής και λιτοδίαιτος.
# Κάνει παρέα με τίμιους.
# Τολμά και πάει κόντρα στα καθιερωμένα. Κάνει πράγματα που οι πολλοί ντρέπονται να τα κάνουν. Ανοίγει δρόμους με την συμπεριφορά του (πχ οι πρώτοι Φίλοι της Πατρώας Θρησκείας που βγήκαν δημοσίως φορώντας τις χλαμύδες).
# Έχει πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις (δηλ. φαίνονται καλές και δεν τις έχουμε ακούσει απο άλλους)
# Διαβάζει βιβλία.
# Είναι ήρεμος και δεν καυγαδίζει.
# Στις δημόσιες ομιλίες του δεν έχει "κορώνες". Μιλά ήρεμα και με επιχειρήματα. Δεν στοχεύει στο να ξεσηκώσει συναισθηματικά τον ακροατή αλλά να τον κάνει πιο σοφό.
# Γράφει τις ιδέες του.
# Δεν περιαυτολογεί.
# Δεν δείχνει ενδιαφέρον για ηγετικές θέσεις και "ψηλές καρέκλες".
# Δεν ασχολείται με τζόγο.
# Δεν ασχολείται με ποδόσφαιρο και άλλα παρεμφερή ούτε δηλώνει "οπαδός".
# Δεν ασχολείται με το κυνήγι.
# Δεν καπνίζει.
# Δεν είναι δούλος του οινοπνεύματος ή άλλων ουσιών.
# Δεν του τρέχουν τα σάλια μόλις βλέπει καμμιά γυναίκα.
# Είναι συγκρατημένος σε καλαμπούρια και αστεία. Όχι επειδή πάσχει απο κατάθλιψη αλλά επειδή τον απασχολεί συνεχώς το υψηλό έργο που έχει αναλάβει.
# Αν κουβεντιάσεις μαζί του αισθάνεσαι οτι ωφελήθηκες . Οτι κάτι καινούργιο έμαθες. Οι νεώτεροι τον αποκαλούν "δάσκαλο".

- Πώς θα πείσουμε τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς να στραφούν κατά των πουλημένων πολιτικών ;
Απάντηση : Όταν θα τους παρουσιάσουμε το δικό μας "Συμβούλιο των Αρίστων". Διότι ο στρατιωτικός ΘΕΛΕΙ να ρίξει την κυβέρνηση των διεφθαρμένων. Σκέφτεται όμως "Και ποιόν να ανεβάσω στην εξουσία ; Ποιός με έπεισε οτι μπορεί να βγάλει την χώρα απο την κρίση ; Ποιός κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του λαού και μπορεί να τον κρατήσει ήρεμο ; "Διότι έστω και έρριξαν οι στρατιωτικοί την κυβέρνηση. Πολλοί Έλληνες είναι διαποτισμένοι με την προπαγάνδα οτι όλοι οι στρατιωτικοί είναι "κακοί", "χουντικοί" κλπ . Ο μέσος Έλλην δεν θα μπορέσει να σκεφθεί οτι:Πώς είναι χουντικοί οι στρατιωτικοί ; Αφού τόσα χρόνια υποτίθεται οτι εισάγετε μόνο δημοκράτες στις στρατιωτικές σχολές ! 

Αυτοί όλοι οι πολίτες λοιπόν (υποκινούμενοι απο ξένους πράκτορες) θα βγούν στους δρόμους και θα φωνάζουν. Αν ο Στρατός τους πυροβολήσει, θα βάλουν την Τουρκία να μας επιτεθεί για να διώξει την "αντιλαϊκή Χούντα" ! Φυσικά η Τουρκία θα πάρει και το "κατιτίς" (εδάφη μας) σαν ανταμοιβή για τις υπηρεσίες της στην Παγκόσμια Δημοκρατία ! Αν δεν τους πυροβολήσει θα αποθρασυνθούν τελείως. Γι' αυτό χρειάζεται να υπάρχει ήδη μια ομάδα προσώπων που θα είναι αποδεκτά απο τον λαό. Όταν αυτή η ομάδα θα ανέλθει στην εξουσία (με την βοήθεια των στρατιωτικών) να χαρεί ο λαός και να εκδηλώσει την υποστήριξή του . Όταν η nea taksi δεί τον λαό πρόθυμο να πολεμήσει για να υπερασπίσει την νέα του κυβέρνηση , θα σκεφθεί διπλά και τριπλά πρίν επιχειρήσει κάτι εναντίον μας .

- Θέλουμε ΕΝΑΝ ηγέτη ή ένα Συμβούλιο Αρίστων ;
Απάντηση: Υπάρχει κάποιος που να τα ξέρει όλα ; Μάλλον όχι. Άρα θα χρειαστεί να παίρνει γνώμες απο κάποιους Αρίστους. Υπάρχει κάποιος ηγέτης που να ξέρει (απο μόνος του) πότε γέρασε και πρέπει να παραιτηθεί ; Μάλλον όχι. Άρα πρέπει να έχει κοντά τους κάποιους Άριστους που θα τον παρακολουθούν διαρκώς και θα τον κρίνουν.

Κυκλοφορεί μια χαριτωμένη ιστορία για τον καρδινάλιο Ρισελιέ (πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Γαλλίας ): Ο Ρισελιέ είπε σε έναν νεαρό βοηθό του: "Όταν δείς οτι γέρασα και δεν είμαι πια κατάλληλος γι' αυτή την θέση να μου το πείς". Πράγματι, μετά απο χρόνια ο βοηθός λέει στον καρδινάλιο "Σεβασμιώτατε, ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε απο την πολιτική". Και η απάντηση του καρδινάλιου: "Ώστε και εσύ προσχώρησες στο στρατόπεδο των αντιπάλων μου !"

Υπάρχει κάποιος ηγέτης που να λέει (απο μόνος του)... "Πουλήθηκα. Αντικαταστείστε με !" Μάλλον όχι. Άρα πρέπει να περιβάλλεται απο κάποιους Αρίστους που θα τον παρακολουθούν διαρκώς και θα τον κρίνουν. Αφού λοιπόν κάποιοι Άριστοι θα δίνουν γνώμες και θα βάζουν βέτο στις αποφάσεις του ηγέτη γιατί να μην διοικούν αυτοί να τελειώνουμε ; Αφού ηγέτης ΜΟΝΟΣ δεν νοείται ! Βέβαια, σαν σύμβολο, σαν βιτρίνα, σαν εμψυχωτής του λαού χρειάζεται ένας που να φαίνεται ηγέτης. Ένας νέος, ωραίος, με ωραία φωνή, με κάποια ρητορική ικανότητα είναι χρήσιμος τα μάλα. Δεν παύει όμως να είναι βιτρίνα. Το Συμβούλιο Αρίστων θα διοικεί πραγματικά.

Λεπτομέρειες για το Συμβούλιο των Αρίστων. Τα χαρακτηριστικά του .

1) Το τέλειο θα ήταν να μπορούσε το Συμβούλιο των Αρίστων να εγκατασταθεί σε μια ακατοίκητη περιοχή όπου θα γίνει κάτι σαν η Μέκκα του Ελληνισμού (βλέπε http://lofos.info/pythas/xorio.html). Κάθε μέρα που θα περνά αυτός ο οικισμός θα γίνεται πιο διάσημος και το κύρος του Συμβουλίου θα αυξάνει. Μετά την επανάσταση των στρατιωτικών, το Συμβούλιο δεν θα πρέπει να μετακομίσει στην αμαρτωλή Αθήνα. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ που θα είναι πλέον η καρδιά του Ελληνισμού.

2) Οι Άριστοι πρέπει να είναι παράδειγμα ολιγάρκειας. Σύμφωνα με την καθοδηγητική γραμμή του Πλάτωνα, εξουσία και πολυτέλεια δεν πρέπει να συνυπάρχουν. Αν θέλεις να έχεις εξουσία, δεν θα έχεις πολυτέλεια. Αν θέλεις πολυτέλεια δεν μπορείς να έχεις εξουσία. Η διατροφή τους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να προκαλεί θαυμασμό στον λαό. Αποκλειστικά φυτική διατροφή (ίσως και ωμοφαγία) θα ήταν το τέλειο παράδειγμα ολιγάρκειας που θα προκαλούσε τον θαυμασμό. Σε πολλούς (υποψήφιους Αρίστους) αυτό θα φανεί ακραίο αλλά εδώ μιλάμε για την σωτηρία του Ελληνισμού και μπροστά σε αυτόν τον στόχο τίποτα δεν είναι ακραίο ! Αν κάποιοι δειλιάζουν μπρός σε αυτό πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότερες καταστάσεις ; Φυσικά , παρόμοια λιτότητα πρέπει να υπάρχει και στην ένδυση και στην κατοικία των Αρίστων. Δεν εννοώ λιτότητα που να καταστρέφει την υγεία των Αρίστων. Εννοώ κατάργηση της ΠΕΡΙΤΤΗΣ πολυτέλειας.

Διάφορα άλλα θέματα

- Τί ποσοστό του λαού πρέπει να έχουμε με το μέρος μας ;
Απάντηση : Το 10 % είναι αρκετό . Αλλά και περισσότερο δεν βλάπτει .

- Πώς θα μάθει ο λαός οτι υπάρχουμε ;
Απάντηση: Με συνεχείς δράσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες. Απο τον καναπέ δεν γίνεται τίποτα.

- Πώς θα πείσουμε τον λαό να έρθει με το μέρος μας ; Θα απευθυνθούμε στην λογική του ή στο συναίσθημα ;
Απάντηση: Χρειαζόμαστε 100 σε κάθε Νομό που να είναι δικοί μας επειδή η λογική τους το λέει. Όλους τους υπόλοιπους θα τους κερδίσουμε απευθυνόμενοι στο συναίσθημα. Ο ΠΟΛΥΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ !

pitago99@gmail.com 
http://lofos.info/pythas/topoftop.html

Αρχική σελίδα : http://lofos.info/pythas/index.html

No comments :

Post a Comment