26/09/2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΦΩΝΕΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ

Ο Χουάνγκ Νουμπό, Κινέζος μεγιστάνας φέρεται να έχει προσφέρει 6,21 εκατομμύρια ευρώ στην Ισλανδία προκειμένου να αγοράσει 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο Γκρίμσταντιρ στην περιοχή Φιόλουμ, στα βόρεια της χώρας, και με στόχο να επενδύσει άλλα 126 εκατομμύρια ευρώ. Ο Χουάνγκ Νουμπό είναι πρόεδρος επενδυτικού ομίλου και με βάση τις πληροφορίες είχε διατελέσει υπουργός στο υπουργείο Πληροφοριών (Προπαγάνδας) και στο υπουργείο Υποδομών. Όπως δήλωσε, στόχος του είναι να κατασκευάσει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με έμφαση στη διατήρηση του φυσικού πλούτου και του οικοτουρισμού, αλλά και εγκαταστάσεις… γκολφ! Μάλιστα δέχθηκε να μην έχει τις οποιεσδήποτε απαιτήσεις στα νερά του ποταμού Γιοκούλσα που διατρέχει την περιοχή που θέλει να αγοράσει.

Η αγορά εγκρίθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως, στην Ισλανδία που περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομίας της. Όπως έγραψε και ο υπουργός Εσωτερικών, Όγκμουντουρ Γιόχανσον, στην ιστοσελίδα του, το γεγονός πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς και να μην το καταπιούν όλοι εύκολα. Πολλοί φοβούνται ότι τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στη ναυτιλία από την τήξη των πάγων, χτύπησαν καμπανάκι στην Κίνα, η οποία προσπαθεί να αποκτήσει λιμένα σε βαθιά ύδατα, λόγω του ότι θα ανοίξει ο θαλάσσιος δρόμος από την Αρκτική. Επιπλέον, κάποιοι προχωρούν παραπέρα φοβούμενοι μήπως υπάρξουν και απαιτήσεις επί της υφαλοκρηπίδας, άρα να τεθεί ζήτημα οικονομικών απαιτήσεων εκ μέρους του Πεκίνου.Όλοι πάντως συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και ενδελεχής εξέταση όλων των παραμέτρων του ζητήματος, και όχι παραπλάνηση από τα εκατομμύρια που θα μπορούσαν να εισρεύσουν στην ισλανδική οικονομία. Πάντως η Κίνα δείχνει ότι δε θα μείνει αμέτοχη στα νέα δεδομένα που εκτυλίσσονται. 

http://www.defence-point.gr/news/?p=20904

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ. ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΑΡΩΠΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ...ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ. Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ !

ΦΕΥ! ΤΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟΠΑΡΧΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ "ΦΙΕΣΤΕΣ" ΤΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΟ: http://isxys.blogspot.com/2011/09/blog-post_3760.html

No comments :

Post a Comment