05/05/2011

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! "Απογραφή 2011: Ελάτε να μετρηθούμε" (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ)

Από 10 ως 24 Μαΐου θα απογραφούν αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ ακόμη και γιοτ. Αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ, εξωτερικές τουαλέτες ακόμη και γιοτ θα απογραφούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών που θα γίνει από 10 ως τις 24 Μαΐου. «Τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παρουσιάζοντας το απογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Στατιστικής από το 2009 έχει ξεπεράσει τα 11.282.571 άτομα. Ομως ο πραγματικός αριθμός σήμερα διαμορφώνεται από το ισοζύγιο των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και αυτών που φεύγουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής το 2001 είχαν μετρηθεί σε 3.552.980 άτομα εκ των οποίων 1.704.519 άνδρες. Οι γυναίκες ήταν περισσότερες και ανερχόταν σε 1.848.441 άτομα. Τα αποτελέσματα της απογραφής πρέπει να δημοσιοποιηθούν ως τις 31 Μαρτίου του 2014, ωστόσο τα βασικά στοιχεία του πληθυσμού ανά κοινότητα και ανά φύλλο θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2011.Οι πληροφορίες των ατόμων και των νοικοκυριών είναι απολύτως εμπιστευτικές, προστατεύονται από απόρρητο, θα ενταχθούν στο σύστημα ανώνυμα και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό. Για την απογραφή θα εργαστούν συνολικά 68.000 άνθρωποι. Κάθε απογραφέας θα αναλάβει 150 νοικοκυριά. Η συνέντευξη θα διαρκεί 25 λεπτά. Απογρφή σε αρχείο pdf

Πως θα γίνει η απογραφή:
- Οι πολίτες θα ανοίγουν την πόρτα στους απογραφείς που θα χτυπούν το κουδούνι τους. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου ΑΦΜ κλπ.
- Ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Δεν απαιτείται μετακίνηση στον τόπο διατήρησης οικογενειακής μερίδας ή εκλογικών δικαιωμάτων.
- Η απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του.
- Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι.
- Δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.

Απογραφή και για παράνομους μετανάστες: Οι μετανάστες θα απογραφούν όπως όλοι και με τη βοήθεια διερμηνέων χωρίς να επιδεικνύουν χαρτιά νόμιμης παραμονής. Συνοδοί και διερμηνείς θα προσεγγίσουν μαζί με τους απογραφέα και χώρους όπου διαμένουν μαζικά μετανάστες. Τα ενημερωτικά φυλλάδια για τους μετανάστες έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Αλβανικά, τα Ρωσικά, τα Αραβικά, τα Κινεζικά, τα Πακιστανικά και τα Αφγανικά. Θα απογραφούν χωρίς κανένα έλεγχο νομιμότητας με βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά χωρίς νομικές κυρώσεις ούτε οποιοδήποτε έλεγχο από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οι άστεγοι θα προσεγγιστούν στα κέντρα σίτισης.

Απογραφή αυτοκινήτων, καυστήρων και θέσεων παρκινγκ!: «Θα ζητηθούν στοιχεία όπως ο τύπος και το εμβαδόν της κατοικίας, η χρονιά κατασκευής, η ύδρευση και τη θέρμανση της κατοικίας (τύπος λέβητα) αλλά και ερωτήματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας -τη μόνωση της κατοικίας- , τον αριθμό των αυτοκινήτων του κάθε νοικοκυριού ακόμη και τις θέσεις στάθμευσης» ανέφερε η προϊστάμενη δ/νσης στατιστικών πληθυσμού και αγοράς εργασίας κυρία Κατερίνα Μουταφίδου. «Θα ζητηθούν επίσης πληροφορίες για το επάγγελμα, και τη θέση στο επάγγελμα του κάθε πολίτη» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΡΙΣΑΙΟΝ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΙΣΧΥΣ: 
- ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ.

- ΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 15.000.000 ΠΕΡΙΠΟΥ. 
- Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ (ΒΟΗΘΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ *ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΑΛΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΗ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΗΤΟΙ 5.000.000.

- ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. Ο ΑΛΗΘΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 3.873.000. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.

- ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

- ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90% ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30ΕΤΩΝ. ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 95% ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ. Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ (ΗΛΙΚΙΑ, ΦΥΛΟ) ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΑΧΤΕΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ "ΒΓΕΙ" ΠΕΡΙΠΟΥ 12.500.000 ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 3.000.000 ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ. 
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 8.000.000 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ. 
*ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

3 comments :

  1. Anonymous10/5/11 13:36

    Δυστυχώς πηγαίνουμε βαθμηδόν σε όλο και πιο σφικτή κατοχή των Ελλήνων και της Ελλάδος από ξένες δυνάμεις και αυτό το δεχόμαστε χωρίς αξιόλογες αντιδράσεις. Πρέπει να ζητήσουμε άμεσα εκλογές και αλλαγή του συντάγματος με κατάργηση ασυλίας και παραγραφής αδικημάτων βουλευτών, υπουργών κλπ. Επίσης από τις εκλογές να αποκλειστούν όσοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών.

    ReplyDelete
  2. Anonymous10/5/11 17:02

    Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
     http://enieopsifodeltio.wordpress.com/
     
    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
    http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
    http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
    http://apps.facebook.com/causes/61685
    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ReplyDelete
  3. Anonymous11/5/11 11:11

    Το χρέος της Ελλάδος έχει φτάσει εκεί που έφτασε και για τους τρεις εξής λόγους:
    Υπερβολικές τιμές λόγω μίζας
    Περιττές προμήθειες λόγω μίζας
    Κακοδιαχείριση, σπατάλες.
    Να γίνει ο περίφημος λογιστικός έλεγχος, σύγκριση με πραγματικές τιμές και όσα πληρώθηκαν παραπάνω να ζητηθούν πίσω. Ποιός θα το κάνει όμως; Αυτοί που πήραν τις μίζες;

    ReplyDelete