18/04/2011

Η Ρωσία σταματά να αγοράζει Ελληνικά ομόλογα!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΠΑΜΠΟΥΚΗ;;; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΡΩΣ, ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ, ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ! (ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ). Α ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΕΙΣΑΙ ΕΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ...ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Η Ρωσία αποφάσισε να μην διαθέτει πλέον αποθεματικά σε ελληνικά και ιρλανδικά ομόλογα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν μιλώντας από την Ουάσινγκτον στο αγγλόφωνο ρωσικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

 Σύμφωνα με τον κ. Κούντριν η Ρωσία διαθέτει αποθεματικά της σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά ομόλογα, διότι "τα θεωρούμε πλήρως αξιόπιστα. . . εξαιρέσαμε από τη λίστα τα ελληνικά και τα ιρλανδικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα έχουν εκ μέρους μας ζήτηση".

 Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός το σχετικά χαμηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ρωσίας, το οποίο δεν υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ, "ενώ η συνθήκη Μάαστριχτ επιτρέπει έως και 60%", θα εξασφαλίσει τα επόμενα χρόνια την αναβάθμιση των κρατικών και εταιρικών ομολόγων της Ρωσίας στη διεθνή αγορά.



"Οι περισσότερες χώρες τώρα έχουν φθάσει αυτό το επίπεδο ή το ξεπέρασαν και τα επόμενα πέντε έτη θα δούμε ότι κατά μέσο όρο το χρέος των ανεπτυγμένων κρατών θα πλησιάσει το όριο του 100 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, που είναι άβολη για τις παγκόσμιες αγορές", δήλωσε ο κ. Κούντριν, θυμίζοντας ότι το χρέος της Ιταλίας είναι ήδη πάνω από το 100% του ΑΕΠ και το χρέος της Ιαπωνίας από το 200%.

 Σε αυτό το σκηνικό στην παγκόσμια αγορά η Ρωσία προβάλλει "σημαντικά πιο ελκυστική", είπε ο κ. Κούντριν, σημειώνοντας ότι "αυτό το πλεονέκτημα θα το χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια".

 Ωστόσο υπάρχει μια ουσιαστική συνθήκη, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το κρατικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας: η Ρωσία πρέπει "να εξασφαλίσει αυστηρές μακροοικονομικές παραμέτρους στην οικονομία της" και μόνον τότε τα ρωσικά ομόλογα θα έχουν αυξημένη διεθνή ζήτηση και "τα αποθεματικά μας θα αυξάνονται".


ΠΗΓΗ: onalert

No comments :

Post a Comment