04/01/2011

Οικοδομείται σταδιακά συμμαχία ανάσχεσης της Κίνας;

Οι κινήσεις στη γεωστρατηγική σκακιέρα της Ασίας, του νέου κέντρου του διεθνούς συστήματος συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Εξαιρετικής – δυνητικά – σημασίας εξέλιξη είναι η έκφραση της επιθυμίας της Ιαπωνίας να αναπτύξει περεταίρω τις σχέσεις της με τη Νότια Κορέα, περνώντας και στους τομείς ασφάλειας και άμυνας. Εκ πρώτης όψεως η σύμπλευση αυτή καθοδηγείται – υπαγορεύεται από την ύπαρξη ενός κοινού αντιπάλου, της Βόρειας Κορέας. Ας μην ξεχνούμε, ότι στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων του σταλινικού Βορρά στην κορεατική χερσόνησο, κάποιοι πύραυλοι πέρασαν σκοπίμως πάνω από την Ιαπωνία και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα, σε ένα προφανές απειλητικό μήνυμα της Πιονγκ Γιανγκ. Πίσω από το προφανές, ωστόσο, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αμερικανική προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα σε χώρες – συμμάχους της στην περιοχή της Ασίας. Εν ολίγοις, πέραν του τακτικού επιπέδου, υφίσταται και το στρατηγικό. Και ο μεγάλος αντίπαλος για τον 21ο αιώνα είναι η Κίνα. Για να ελεγχθεί λοιπόν η ισχύς της, οι ΗΠΑ φαίνεται πως σκέπτονται την εφαρμογή μιας άτυπης πολιτικής ανάσχεσης (containment) απέναντι στο Πεκίνο. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για τις ΗΠΑ, είναι η Ινδία, η οποία δε δείχνει διατεθειμένη να «αφοσιωθεί» σε κάποιον μεγάλο «προστάτη» - σύμμαχο, εκτός κι αν οι συνθήκες τα φέρουν αλλιώς…
ΠΗΓΗ: defencepoint

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟ defencepoint. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΝΑ "ΠΡΟΣΔΕΣΕΙ" ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ, "ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ". Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ (ΟΛΗ) ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ "ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ". Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΙΑΠΩΝΙΑ) ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ. ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΌΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. 

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ; ΤΑΙΒΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΝΚ- ΚΟΝΓΚ ΚΑΙ ΣΑΓΚΑΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΘΕΛΕΤΕ; ΠΕΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.
"ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΣΜΟ" ΘΕΛΕΤΕ; ΘΙΒΕΤ, ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟΙ ΝΑΟΙ, ΤΑΟΙΣΜΟΣ Κ.Λ.Π. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΣΙΝΕΣ" ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

No comments :

Post a Comment