30/09/2023

Οι (μέχρι τώρα) παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. Καμμία αντίδραση από την ελληνική δημοκρατία

Η καταγραφή των παραβιάσεων

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

"Οι παραβιάσεις του γειτονικού μας κράτους είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες, απλά εμείς καταγράφουμε όσες από αυτές υποπίπτουν στην αντίληψή μας. Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επαίσχυντη, αφού παραδίδει την μακεδονικότητα στους μη Έλληνες γείτονές μας, μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα» και σας καλούμε, αντί να την σέβεστε και να επιθυμείτε να κυρώσετε τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων που απορρέουν από αυτήν, να ξεκινήσετε ενέργειες, οι οποίες θα αποβλέπουν στην ακύρωσή της."


Επιτροπή Ελληνισμού

2 comments :

  1. "Ρέθυμνο: Σε κατασκήνωση στο Δήμο Χανίων, οι 32 Αιγύπτιοι που εντοπίστηκαν σε πλοιάριο ανοιχτά της Γαύδου"
    https://www.el.gr/ellada/rethymno-se-kataskinosi-sto-dimo-chanio/

    ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ;
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, Η' ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Ν' ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ;

    "Οι (μέχρι τώρα) παραβιάσεις τΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Καμμία αντίδραση από την ελληνική δημοκρατία "
    ""

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/4/24 11:03

    Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία την παρουσίαζε σαν μια συμφωνία πρότυπο για τα διεθνή δεδομένα https://www.youtube.com/watch?v=F2F3sfFO4nM
    Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο για την συμφωνία των Πρεσπών - https://www.youtube.com/watch?v=4Y3r2A4H_wU
    Αυτά τα δείχνω γιατί ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας, στην προκειμένη περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να δικαιολογεί τις επιλογές τους. Επίσης διαφωνώ ότι πρότυπο επίλυσης διαφορών είναι η συνδρομή του ΝΑΤΟ που υπογράφτηκε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ως συμπλήρωμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ήμουν απέξω από την Βουλή και στις δύο ψηφοφορίες την ώρα που ψηφίζονταν ως αντιτιθέμενος αλλά απ ότι θυμάμαι στην 2η ψηφοφορία, αυτή της συμμετοχής του ΝΑΤΟ στην συμφωνία των Πρεσπών τα κόμματα τα οποία αντιτίθεντο αλλά και οι πολίτες που συναθροίστηκαν ήταν πάρα πολλοί λίγοι. Στην συνείδηση του κόσμου η συμφωνία τον Πρεσπών τελείωσε με το 1ο τμήμα κύρωσης και ξεχνούν το 2ο τμήμα της συμφωνίας. Να τους πω αμερικανάκια, αποκλείεται να μην το ήξεραν ότι υπήρχε και 2ο μέρος της συμφωνίας, τουλάχιστον τα πολιτικά κόμματα. Τα ήξεραν καλά ΟΛΑ και έκαναν τις επιλογές τους. Για μένα και τα δύο τμήματα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι σημαντικά και αυτή η διάκριση συμμετοχής στην διαμαρτυρία για το 1ο τμήμα και αποχή από το 2ο τμήμα είναι η πραγματική απογύμνωση μεταξύ των πραγματικών πατριωτών και των ψευδο-πατριτών. Όταν λες ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών οφείλεις να τα λες έναντι όλων. Να θυμίσω επίσης τις αντεθνικές θέσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που με αφίσες πολλή πριν γίνει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, έλεγαν τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία. Αυτό το λέω γιατί κάποιοι μπορεί να έπεσαν από τα σύννεφα με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ξεχνούν ότι κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε υπέρ μια άκρως αντεθνικής γραμμής όπως ήταν αυτή του να ονομάζουν σκέτο Μακεδονία την γειτονική χώρα.
    Το ΚΚΕ το οποίο με στις κομμουνιστικές συνελεύσεις του στο παρελθόν έδινε το Μακεδονία στην γειτονική χώρα ψήφισε τελικά ΟΧΙ και στην Συμφωνία των Πρεσπών και ΟΧΙ στην συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας μάλιστα έμφαση ότι διαφωνεί κυρίως στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ γι αυτό καταψηφίζει και τα 2 τμήματα της συμφωνίας. Η διαφορετική δικαιολόγηση του ΚΚΕ σε όλα τα ζητήματα χρήζει σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρής αναλύσεως και προβληματισμού σε κάποιες άλλες ψυχιατρικής γνωμάτευσης.
    Ας πάμε στο σήμερα. Η ΝΔ λειτουργώντας πλήρως τοιχωδιοκτικά, αφού αρχικά καταψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους στην συνέχεια εφάρμοσε κάθε πτυχή της συμφωνίας ως Πρεσπών και συμφωνίας Πρεσπών με ΝΑΤΟ. Μάλιστα η υποκρισία της ΝΔ είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αληθεύει ο ισχυρισμός του Σταύρου Θεοδωράκη τότε πρόεδρου του κόμματος "Το Ποτάμι" ότι οι Γερμανοί και η ΝΔ εκβίασαν το κόμμα του να ψηφίσει την συμφωνία. Βέβαια για να τα λέμε όλα, ακόμα και αυτό να ισχύει δεν εκβιάστηκαν όλοι αφού οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμίου ήθελαν το ζήτημα να λήξη με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονίας στους γείτονες.
    Λέμε τώρα και συζητάμε, αν θα ψηφιστούν οι 3 συμφωνίες που απομένουν για τις Πρέσπες. Άσχετα με το αν είναι κάποιος υπέρ ή κατά ας μετρήσουμε μόνο τα ΚΑΤΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες(αν είναι τότε εντός βουλής από απόφαση του Αρείου Πάγου), ΚΚΕ και μάλλον Πλεύση Ελευθερίας, Αντώνης Σαμαράς, Κατσιβαρδάς, Φλώρος.
    ΥΠΕΡ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, ανεξάρτητοι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Άρα η συζήτηση επί της ψηφίσεως των επικουρικών άρθρων της συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση των τριών συμπληρωματικών συμφωνιών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι εργασίες της βουλής την σήμερον ολοκληρώθηκαν για σήμερα, ραντεβού την τάδε μέρα για την νέα συνεδρίαση της ολομέλειας.

    ReplyDelete