16/03/2022

Ρωσική παρέμβαση στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ ;

Πρόσφατη ανάλυση του Ινστιτούτου Gatestone έθεσε το ερώτημα εάν η Ρωσία χρηματοδοτούσε δυτικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ ώστε αυτές να παρεμποδίζουν με τις δραστηριότητές τους την αξιοποίηση των δυτικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Το 2014 ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Rasmussen είχε δηλώσει ότι συνάντησε συμμάχους που ανέφεραν ότι η Ρωσία συμμετείχε ενεργά στις πράσινες ΜΚΟ που εργάζονται κατά του σχιστολιθικού φυσικού αερίου, ώστε η Ρωσία να διατηρήσει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το εισαγόμενο ρωσικό αέριο. Ο μηχανισμός διείσδυσης ήταν ο εξής: Κεφάλαια από τη ρωσική κυβέρνηση κατευθύνονται σε μία εταιρεία «κέλυφος» στις Βερμούδες, έπειτα αποστέλλονταν σε αμερικανικά ιδρύματα τα οποία τα διοχέτευαν σε αμερικανικές πράσινες ΜΚΟ.

Πρόσφατα Αμερικανοί νομοθέτες έστειλαν επιστολή στη Γραμματέα του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ζητώντας τη διερεύνηση της ρωσικής χειραγώγησης αμερικανικών «πράσινων ΜΚΟ» που χρηματοδοτούνται με μαύρα χρήματα. «Η Ρωσία ξόδεψε εκατομμύρια για την προώθηση αντιενεργειακών πρακτικών και πολιτικών προσώπων στις ΗΠΑ». Παρόμοια ερωτήματα είχε θέσει το Ινστιτούτο Gatestone πριν μερικούς μήνες για τη διείσδυση της Κίνας στα Αμερικανικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Τα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
  • Άραγε αυτά συμβαίνουν μόνο στις ΗΠΑ; Σαν μια μεταμοντέρνα συνέχεια της διά χρηματοδότησης χειραγώγηση των ειρηνιστικών κινημάτων της Ευρώπης κατά τον Ψυχρό Πόλεμο; Όταν δεν είχαν παίξει ενεργό ρόλο στην ίδρυσή τους εξ αρχής. Τότε το ζήτημα δεν λεγόταν φυσικό αέριο, αλλά πυρηνικά όπλα. Μήπως συνέβαιναν και συμβαίνουν ακόμη στην ΕΕ;
  • Μήπως συνέβαιναν και συμβαίνουν ακόμη και στην Ελλάδα; Μήπως δηλαδή υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να έχει διεισδύσει η Ρωσία σε πράσινες ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι οποίες με τις ενέργειές τους παρεμποδίζουν την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων; Μήπως αυτό εμπλέκει και ελληνικά πολιτικά πρόσωπα τα οποία αντίκεινται στην αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων με πράξεις ή μη-πράξεις τους και διάφορες δηλώσεις τους;
  • Μήπως στο πλαίσιο των κυρώσεων που έθεσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών πρέπει να αναζητηθεί τυχόν εμπλοκή πράσινων ΜΚΟ, πολιτικών προσώπων και ΜΜΕ στην Ελλάδα σε σχέση με τη Ρωσία; Η Ελλάδα έμεινε ανέπαφη από το στοχευμένο χρήμα που εξυπηρετούσε συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους; Μήπως πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά ακόμα και η ελληνική ΕΥΠ με το θέμα αυτό;

Διότι ο φανατισμός με τον οποίο πολεμήθηκε η αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, αυτό της πολιτικής ελίτ, σχεδόν διακομματικά, χρήζει σοβαρής και πολυεπίπεδης «ενδοσκόπησης»

https://www.defence-point.gr/news/i-rosiki-paremvasi-stis-perivallontikes-mko-den-aggixe-tin-ellada

5 comments :

  1. Anonymous16/3/22 11:43

    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ:

    "ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΑΜΕ ΑΟΖ, 12 Ν.Μ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ;"

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΙ ΗΠΑ, ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.
      ΕΑΝ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο), ΤΟΤΕ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ.
      ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

      "ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ;"

      Delete
    2. Anonymous16/3/22 17:08

      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΒΙΟ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΚΛΟΟΥΝ, Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑ ΤΣΙΡΚΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ... ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ/ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ (ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ Τ'ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

      ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΚΛΠ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΥΝ/ΕΝΕΡΓΟΥΝ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΜΕΡΟΣ) ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ. ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΠΟΙΗΤΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΓΛΥΠΤΗΣ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΛΟΣ Σ'ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ, ΠΙΝΑΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ.

      ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Σ'ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ (;;;) ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ; ΣΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΦΤΑΙΕΙ, Ο ΑΕΡΑΣ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΙΠΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΤΗΜΑ.

      ΣΥΝΕΛΟΝΤΙ ΕΙΠΕΙΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΝΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΑ ΠΟΛΥ…

      ΣΤΕΝΤΩΡ

      Delete
    3. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΟΡΘΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. ΝΑΙ, ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ Μ.Κ.Ο, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΑΝ/ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
      ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ... ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΑΦΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ , ΤΑ ΙΔΙΑ, ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ...
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ , (ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ) ΑΥΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ". ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ (ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ) ΚΑΚΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ , (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕ) ΚΑΤΙ, Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ.

      Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΦΑΥΛΟΣ, ΑΤΕΡΜΟΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ , ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.

      ΟΙ ΤΥΡΡΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ , ΚΑΙ ΣΕ ΣΙΚΕΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΔΙΟΡΘΩΝΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ . ΟΙ ΤΥΡΡΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΗΤΑΝ Η ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΣΟ, ΗΤΑΝ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΤΤΑΚΟΥ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ , ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2000. ΤΩΡΑ , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΠΙΦΑΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΖΩΗ ΙΚΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

      Delete
    4. Anonymous16/3/22 20:30

      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΖΩΗ ΑΣ ΑΦΗΣΩ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΤΕ:

      https://songstube2.net/73928-Anthrax-Catharsis.html

      https://songstube2.net/35751-Anthrax-Armed%20And%20Dangerous.html

      ΣΤΕΝΤΩΡ

      Delete