21/01/2022

Κοινή άσκηση Ρωσίας-Κίνας-Ιράν στον Ινδικό..

Όπως δήλωσε ο Μοστάφα Τατζολντίν, αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν στο ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA:

"Η άσκηση “Ζώνη Ναυτικής Ασφάλειας 2022” θα διεξαχθεί βόρεια του Ινδικού ωκεανού και είναι τα τρίτα κοινά ναυτικά γυμνάσια των τριών χωρών. Στα γυμνάσια θα λάβουν μέρος το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις όπως η διάσωση σκάφους που φλέγεται, η απελευθέρωση σκάφους στο οποίο έχει σημειωθεί πειρατεία και η αναχαίτιση αεροπορικών στόχων τη νύχτα. Σκοπός αυτής της άσκησης είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια και οι βάσεις της στην περιοχή, να διευρυνθεί η πολυμερής συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες προκειμένου να υποστηριχθεί από κοινού η παγκόσμια ειρήνη, η ναυτική ασφάλεια και να δημιουργηθεί μια ναυτική κοινότητα με ένα κοινό μέλλον. Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν ξεκίνησαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια το 2019 και θα τα συνεχίσουν και στο μέλλον".

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούνιο, ο νέος πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επιδιώκει μια πολιτική εμβάθυνσης των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία. Η Τεχεράνη εντάχθηκε στο Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης τον Σεπτέμβριο, έναν οργανισμό ασφάλειας της κεντρικής Ασίας υπό την ηγεσία του Πεκίνου και της Μόσχας. Ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμιραμπντολαχιάν επισκέφθηκε την Κίνα την περασμένη εβδομάδα και ο Ιρανός πρόεδρος συναντά τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα σήμερα.


ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous21/1/22 15:12

    ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΕΔ, ΛΣ ΚΑΙ ΠΝ ΜΕ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

    ReplyDelete