08/12/2021

Νέα παραλλαγή της Omicron που δεν ανιχνεύεται με PCR

Η παραλλαγή, σύμφωνα με την Guardian, έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με την Όμικρον, αλλά στερείται μιας συγκεκριμένης γενετικής τροποποίησης που επιτρέπει στις εργαστηριακές δοκιμές PCR να χρησιμοποιηθούν για να βρεθεί.

Η ανακάλυψη της νέας μορφής ώθησε τους ερευνητές να χωρίσουν τη μετάλλαξη σε B.1.1.529 γνωστό ως BA.1, και στη νεότερη παραλλαγή, γνωστή ως BA.2. Ο καθηγητής Francois Balloux, διευθυντής του University College London Genetics Institute, είπε ότι το 42 ή περίπου το 6% από τα 709 γονιδιώματα Omicron που υποβλήθηκαν στη βάση δεδομένων γονιδιώματος Gisaid ήταν BA.2. «Υπάρχουν δύο γενεαλογίες εντός της Omicron, η BA.1 και η BA.2, που είναι αρκετά διαφοροποιημένες γενετικά», είπε. Οι ερευνητές λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν με ακρίβεια εάν θα εξαπλωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως η Όμικρον, ωστόσο τονίζουν ότι η «αδελφή έκδοση» είναι γενετικά διακριτή και επομένως μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά μεταξύ των γονιδιωμάτων του ιού Covid που υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά η δυσκολία στον εντοπισμό της σημαίνει ότι μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί ευρύτερα.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/601250/koronoios-emfanistike-nea-parallagi-tis-omicron-den-anixneyetai-oyte-me-moriaka-test

2 comments :

  1. Anonymous8/12/21 14:04

    ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ Τ' ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ PCR TESTS

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html
    https://www.fda.gov/medical-devices/medical-device-recalls/innova-medical-group-recalls-unauthorized-sars-cov-2-antigen-rapid-qualitative-test-risk-false-test

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/12/21 02:07

    ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ
    https://www.youtube.com/watch?v=8tnrQPIgKFM

    https://www.youtube.com/watch?v=Te1yLf9eES0

    https://www.youtube.com/watch?v=BlqEIn4iSk4

    ReplyDelete