06/12/2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Το μυστήριο με τους δύο πλήρως εμβολιασμένους που μολύνθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας

Δύο πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που έμειναν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος Όμικρον. Πιστεύεται μάλιστα ότι μολύνθηκαν ενώ ήταν στο ξενοδοχείο και με τις κάμερες ασφαλείας να πιστοποιούν ότι δεν βγήκαν καθόλου από το δωμάτιό τους. Αυτό σημαίνει πιθανότατα όπως αναφέρουν στο Bloomberg ειδικοί ότι οι δύο ταξιδιώτες μολύνθηκαν από σωματίδια στον αέρα την ώρα που άνοιγε η πόρτα για να τους δώσουν φαγητό ή να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Η περίπτωση αυτή αποκαλύπτει, σχολιάζει το Bloomberg, το γιατί η νέα μετάλλαξη ανησυχεί τοσο τους επιστήμονες, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να συνοδεύεται από ήπια συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις. «Ο εντοπισμός της μετάλλαξης Όμικρον σε δύο πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας είναι πηγή ανησυχίας» γράφουν οι ερευνητές Χαογκάο Γκου και Λέο Πουν σε μελέτη τους για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

https://www.naftemporiki.gr/story/1808237/metallaksi-omikron-to-mustirio-me-tous-duo-pliros-emboliasmenous-pou-molunthikan-se-ksenodoxeio-karantinas

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://isxys.blogspot.com/2021/12/blog-post_26.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ή ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ ΑΚΟΜΗ "Ο"; ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ. ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ "Ο" ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΓΕΝΩΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ) ΑΡΧΙΚΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ;

Οι επιστήμονες της εταιρείας Nference της Μασαχουσέτης, η οποία αναλύει βιοϊατρικά δεδομένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και την “Ουάσιγκτον Ποστ”, ανέλυσαν το γονιδίωμα της Όμικρον και βρήκαν ότι ένα τμήμα του είναι πολύ όμοιο με εκείνο που υπάρχει σε έναν κορονοϊό, ο οποίος προκαλεί κρυολόγημα. Αυτή η συγκεκριμένη μετάλλαξη της Όμικρον πιθανώς συνέβη σε έναν ξενιστή (ίσως ασθενή) που είχε ταυτόχρονα μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 της Covid-19 και από τον κορονοϊό HCoV-229E του κρυολογήματος. Η εν λόγω κοινή γενετική μετάλλαξη στους δύο ιούς δεν είχε παρατηρηθεί σε καμία από τις προηγούμενες παραλλαγές του SARs-CoV-2, αλλά έχει βρεθεί σε ασθενείς με HIV/AIDS.

Οι ερευνητές, που ακόμη δεν έχουν κάνει επιστημονική δημοσίευση αλλά μόνο προδημοσίευση στη βάση OSF Preprints και τα ευρήματα τους θεωρούνται προκαταρκτικά, θεωρούν ότι η “εντυπωσιακή” ομοιότητα μπορεί να εξηγεί γιατί η Όμικρον φαίνεται πιο ικανή να διαφεύγει της ανοσιακής προστασίας. Τα κύτταρα στους πνεύμονες και στη γαστρνετερικό σύστημα μπορούν να φιλοξενούν ταυτόχρονα πολλούς κορονοϊούς και άλλους ιούς, και εκεί να γίνεται ανταλλαγή γενετικού υλικού μεταξύ τους. Αυτός ο ανασυνδυασμός προσδίδει μερικές φορές νέα χαρακτηριστικά σε έναν ιό.

AΜΠΕ

5 comments :

  1. Anonymous6/12/21 12:31

    H υπόθεσή σου είναι το πιο πιθανό. Η «στιγμιαία» μετάδοση που αυτοί υπονοούν είναι αστεία.

    ReplyDelete
  2. Anonymous6/12/21 16:50

    ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΕΣΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/12/21 18:38

    https://www.brighteon.com/730123b5-57a1-4678-9f2f-8777db08616a

    ReplyDelete
  4. Anonymous7/12/21 18:45

    Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Δανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές μετά την καταγραφή μεγάλων εστιών της παραλλαγής στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της χώρας. “Έχουμε σε όλη την κοινωνία τώρα μόλυνση με την παραλλαγή Όμικρον”, δήλωσε η διευθύντρια της Αρχής Ασφάλειας Ασθενών της Δανίας Ανέτε Λίκε Πέτρι στους δημοσιογράφους. Η Δανία έχει καταγράψει συνολικά 398 κρούσματα της μόλυνσης με την παραλλαγή που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι Δανοί έχουν εμβολιασθεί σχεδόν όλοι

    ReplyDelete
  5. Anonymous8/12/21 01:08

    https://ermionh.blogspot.com/2021/12/luc-montagnier.html

    ReplyDelete