02/12/2021

Από πού προήλθε η “Όμικρον”; (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ)

Είναι τόσο διαφορετική από τα γονιδιώματα των άλλων παραλλαγών, που ο εντοπισμός του πλησιέστερου “συγγενούς” της είναι πολύ δύσκολος, σύμφωνα με την ιολόγο Έμμα Χόντκροφτ του ελβετικού Πανεπιστημίου της Βέρνης. Όπως εκτιμά, η Όμικρον “διαχωρίστηκε νωρίς από τα άλλα στελέχη, κάτι που μπορεί να συνέβη στα μέσα του 2020” και για πάνω από ένα χρόνο κάπου μπορεί να “κρυβόταν”.

Ο Γερμανός ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite του Βερολίνου  εκτιμά ότι  “η Όμικρον δεν εξελίχτηκε στη χώρα της Νότιας Αφρικής όπου γίνεται πολλή γενετική ανάλυση δειγμάτων, αλλά κάπου αλλού στη νότια Αφρική στη διάρκεια του χειμωνιάτικου επιδημικού κύματος. Υπήρξαν πολλές μολύνσεις που συνέβησαν για πολύ καιρό και για να αναπτυχθεί αυτό το είδος του ιού, χρειάζεται πραγματικά τεράστια εξελικτική πίεση”.

‘Αλλοι επιστήμονες, όπως ο δρ ‘Αντριου Ραμπό του σκοτσέζικου Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δεν πιστεύουν ότι είναι δυνατό η Όμικρον να παρέμεινε για τόσο πολύ καιρό κρυμμένη σε μια ομάδα ανθρώπων. Όπως λέει, “δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πραγματικά κάποιο μέρος στον κόσμο αρκετά απομονωμένο, ώστε ένας τέτοιου είδους ιός να μεταδίδεται για τόσο χρόνο, χωρίς να γίνει αντιληπτός σε διάφορα μέρη”. Γι’ αυτό, ο Ρεμπό και άλλοι αντιτείνουν ότι η Όμικρον πιθανότερα αναπτύχθηκε σε έναν μοναδικό ασθενή με χρόνια λοίμωξη Covid-19, ο οποίος ταυτόχρονα είχε εξασθενημένο/κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω άλλης πάθησης ή λήψης φαρμάκου, πιθανώς κάποιος άνθρωπος με τον ιό HIV που προκαλεί AIDS. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Ρίτσαρντ Λέσελς του νοτιοαφρικανικού Πανεπιστημίου του Κβα-Ζούλου-Νατάλ, “τα στοιχεία που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, γίνονται ολοένα πιο ισχυρά”.

Ο Ντρόστεν όμως θεωρεί ότι η έως τώρα εμπειρία με τις χρόνιες λοιμώξεις από γρίπη και άλλους ιούς σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς δεν υποστηρίζει αυτή την υπόθεση για την εμφάνιση της Όμικρον. Όπως λέει, όντως παραλλαγές που διαφεύγουν της ανοσιακής προστασίας, εμφανίζονται σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά μαζί με άλλες αλλαγές που τους καθιστούν λιγότερο πιθανούς μεταδότες από άνθρωπο σε άνθρωπο. “Αυτοί οι ιοί έχουν πολύ μικρή καταλληλότητα για τον πραγματικό κόσμο”. Με την εκτίμηση του συμφωνεί και η εξελικτική βιολόγος Τζέσικα Μέτκαλφ του Ινστιτούτου Προωθημένων Μελετών του Βερολίνου.

Κάποιοι άλλοι επιστήμονες θεωρούν ότι η Όμικρον κρυβόταν σε τρωκτικά ή άλλα ζώα παρά σε ανθρώπους (έναν ή πολλούς). Όπως λέει ο καθηγητής ανοσολογίας και μικροβιολογίας Κρίστιαν ‘Αντερσεν του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Scripps, “το γονιδίωμα της Όμικρον είναι τόσο παράξενο”, εμφανίζοντας ένα ασυνήθιστο μίγμα μεταλλάξεων, πολλές από τις οποίες δεν υπήρξαν σε καμία προηγούμενη παραλλαγή του κορονοϊού, κάτι που, κατά τον ίδιο, συνηγορεί ότι αυτές εμφανίστηκαν πρώτα μέσα σε κάποιο ζώο ξενιστή.

“Είναι πραγματικά ενδιαφέρον πόσο διαφορετική είναι η Όμικρον”, δήλωσε και ο εξελικτικός βιολόγος Μάικ Γουορομπέι του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος προτιμά το σενάριο της προέλευσης από έναν ανοσοκατεσταλμένο ασθενή, αλλά χωρίς να αποκλείει και το σενάριο περί ζώων.

Ο Έλληνας εξελικτικός βιολόγος ‘Αρης Κατζουράκης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εκτιμά ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσει κανείς οποιαδήποτε θεωρία για την καταγωγή της Όμικρον, αν και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα σκεπτικιστής σχετικά με το σενάριο περί ζώων.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "χρειάζεται πραγματικά τεράστια εξελικτική πίεση" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΣΑΝ ΤΗΣ "Ο".) ή ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΙΟ, ή ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ "ΠΑΙΓΝΙΟ". ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑ ΠΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΙΟΥΣ: A human monoclonal antibody potently pan-neutralizes SARS-CoV-2 VOCs by targeting RBD invariant sites

25 comments :

  1. Anonymous2/12/21 20:06

    https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/263398863_185277210481104_5733568389915033974_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=ei4cv--tEhcAX9QXq2z&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=71d7e8f39e07a4e98fd028da414a41ae&oe=61CD5E38

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous2/12/21 21:03

      Κουρήτη τί έχεις να πεις;

      Delete
    2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ: https://isxys.blogspot.com/2020/04/blog-post_260.html

      Delete
  2. Anonymous3/12/21 01:21

    "Ολλανδία: Όλοι οι επιβάτες από τη Νότια Αφρική που μολύνθηκαν με την παραλλαγή Όμικρον ήταν εμβολιασμένοι!"

    https://www.pronews.gr/ygeia/1038351_ollandia-oloi-oi-epivates-apo-ti-notia-afriki-poy-molynthikan-me-tin-parallagi-omikron

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/12/21 01:45

    Δηλαδή παρασκεύασαν την μετάλλαξη Ο, μετάλλαξη λιγότερο θανατηφόρα, για να τελειώσει η πανδημία ; Αυτό εννοείς Κουρήτη ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΗΝ "Ο" ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.

      Delete
    2. Anonymous5/12/21 11:21

      Ρώσος ιολόγος: «Η πανδημία ίσως να τελειώσει με τη μετάλλαξη Όμικρον»
      https://sputniknews.gr/20211204/rosos-iologos-i-pandimia-isos-na-teleiosei-me-ti-metallaxi-omikron-21006274.html

      ΣΧΕΤΙΚΑ
      INFOteller 3/11/21 20:24
      https://isxys.blogspot.com/2021/10/blog-post_80.html?showComment=1635963886371#c2322411334468533135

      Delete
  4. Anonymous3/12/21 04:57

    “το γονιδίωμα της Όμικρον είναι τόσο παράξενο”

    Ποιο γονιδιωμα; Ποτε το εντοπισαν; Και ποτε προλαβαν; Μα αφου οι ιοι ειναι πληροφοριες. Υποτιθεται οτι τους καταλαβαινουμε απο την ανιχνευση των συμπτωματων στα προσβεβλημενα κυτταρα. Δεν καταλαβαινω τιποτα.

    ReplyDelete
  5. Anonymous4/12/21 23:05

    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ;
    ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Η' Τ' "ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ" PCR-TEST ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ;
    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....

    "Θεσσαλονίκη: Μειωμένο το ιικό φορτίο στα λύματα σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις"
    https://www.pronews.gr/ygeia/1038799_thessaloniki-meiomeno-iiko-fortio-sta-lymata-symfona-me-tis-teleytaies-metriseis

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΧΑΚΕΡΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
    ΧΕΖΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ("SHIT OUT OF TOILET" attack)!

    ReplyDelete
  6. Anonymous5/12/21 01:56

    Είναι τρομερό.
    Με την πανδημία όλες οι τεχνολογικές ΤΗΛΕ-υπηρεσίες αναπτύχθηκαν αλματωδώς!
    ΤΗΛΕ-εκπαίδευση, ΤΗΛΕ-εργασία, ΤΗΛΕ-διάσκεψη, ΤΗΛΕ-άμυνα ...και τώρα ΤΗΛΕ-έρευνα επιστημονική/ιατρική με τον εξεταζόμενο να βρίσκεται 12.500 χλμ μακριά!
    ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΔΙΚΕ ΜΟΥ (που θα έλεγε και ο Κλυν)...

    ReplyDelete
  7. Anonymous5/12/21 03:29

    "Πως οι ειδικοί βρίσκουν τον κορωνοϊό στα λύματα;"
    "Πως μία ίωση, επιβιώνει από τα γαστρικά υγρά του οργανισμού και καταλήγει στο εντερικό σύστημα;

    Πως αυτός ο ιός επιβιώνει μέσα στο αποχετευτικό σύστημα των αστικών κέντρων, όταν καθημερινά μέσα σε αυτό εισέρχονται χιλιάδες τόνων χημικών και χλωριούχων ενώσεων;

    Κάθε wc στην Ελλάδα διαθέτει στην λεκάνη απολυμαντικό-καθαριστικό που σκοτώνει όλα τα μικρόβια, σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους.

    Πως γίνεται με το πλύσιμο τον χεριών να σκοτώνεται ο ιός, αλλά να επιβιώνει επί μέρες, ίσως και εβδομάδες μέσα στο αποχετευτικό σύστημα, όταν η κοινή λογική λέει, ότι ούτε το Άλιεν δε θα επιβίωνε μέσα στη χημική και υπέρτοξικη θάλασσα των αστικών λυμάτων;"

    https://theflagreport.com/tha-mas-lysei-kapoios-tin-aporia-pos-oi-eidikoi-vriskoun-ton-koronoio-sta-lymata/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΚΑΤΑ-ΕΚΘΕΣΕΙΣ.

      Delete
    2. Anonymous5/12/21 16:25

      ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ "ΚΩΛΟΥ", ΑΠΟ ΣΚΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ.
      ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΥΜΕ....
      ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΛΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ!

      Delete
  8. "Πρώτα υπήρχαν τα δημοσιεύματα ότι η Αφρική τα πάει τόσο καλά και το ποσοστό θνησιμότητάς της είναι μακράν καλύτερο από τις ΗΠΑ. Στην συνέχεια στον τοπικό Τύπο αποκαλύφθηκε ότι η Νότια Αφρική έλεγε στην Pfizer να πάρει πίσω τα εμβόλιά της επειδή δεν τα χρειαζόταν…..Την επόμενη μέρα είχαμε ξαφνικά αυτή την τεράστια φασαρία γι’ αυτό το νέο στέλεχος του ιού και ο Τύπος ανακοίνωσε ότι αυτό προήλθε απ’ την Νότια Αφρική…. Να σημειωθεί πως η Μποτσουάνα έχει στενές σχέσεις με την Κίνα."

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/ypervomva-epistimona-gia-tin-metal/

    ReplyDelete
  9. https://patriotpost.us/memes/84683-no-xi-2021-12-06

    ReplyDelete
  10. https://twitter.com/nalepis/status/1463884536283119624

    ReplyDelete
  11. Κουρητη αν καποιος σου ελεγε οτι δεν πρεπει να εχεις αποψη και να μιλας για το εμβολιο και τον κορωνοϊο διοτι δεν εισαι γιατρος η βιολογος κλπ, τι θα του απαντουσες ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ.

      ΤΟΥΣ ΑΠΗΝΤΗΣΑ , ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΩΣ ΑΝ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Η ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΙ "ΠΙΑΣΑΡΙΚΗ" , ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΣΕ) .

      ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ (ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΙΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ. Η ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ", ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

      ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΙ ΕΝΟΧΛΕΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΚΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΙΛΩ "ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΑ" , ΕΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ή ΑΠΟ ΕΛΕΙΠΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΝΕΦΕΛΩΔΗ ΚΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΑ.

      ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ-ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ , ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ-ΔΙΑΒΑΖΩ.

      Delete
    2. ΓΙΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ.

      "Η Κυβένηση του ΗΒ δημοσιεύει προσφορά για σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για την επεξεργασία της αναμενόμενης πλημμύρας από ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ και ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ από ΕΜΒΟΛΙΑ COVID-19 που περιγράφονται ως "ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ του ασθενούς" "

      United Kingdom-London: Software package and information systems

      2020/S 207-506291
      23/10/2020

      Contract award notice

      Results of the procurement procedure

      Supplies

      "For reasons of extreme urgency under Regulation 32(2)(c) related to the release of a Covid-19 vaccine MHRA have accelerated the sourcing and implementation of a vaccine specific AI tool.
      Strictly necessary — it is not possible to retrofit the MHRA’s legacy systems to handle the volume of ADRs that will be generated by a Covid-19 vaccine. Therefore, if the MHRA does not implement the AI tool, it will be unable to process these ADRs effectively. This will hinder its ability to rapidly identify any potential safety issues with the Covid-19 VACCINE AND REPRESENTS A DIRECT THREAT TO PATIENT LIFE AND PUBLIC HEALTH."

      https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:506291-2020:TEXT:EN:HTML&src=0

      INFOteller

      Delete
  12. ΚΟΥΡΗΤΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

    https://nikolaosanaximandros.gr/opoios-emvoliazetai-den-dikaioutai-apozimiosi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ "ΚΑΤΙ" ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ.
      ΣΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ Η.Β , ΙΣΡΑΗΛ, ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ

      Delete
    2. ΕΓΩ ΕΣΤΙΑΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ:

      Οι Big Pharma δεν εμβολιάζουν «πρόσφυγες» γιατί φοβούνται αποζημιώσεις λόγω παρενεργειών -Οι Ευρωπαίοι δεν δικαιούνται.

      Οι Big Pharma δεν εμβολιάζουν τους «πρόσφυγες» γιατί φοβούνται μηνύσεις που θα προκληθούν από τυχόν παρενέργειες των εμβολίων, αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Reuters.

      Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

      «Δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορούν να εμβολιαστούν παρά την ύπαρξη του διεθνούς προγράμματος Gavi, καθώς κάποιες από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν επιτρέπουν τη χρήση των εμβολίων τους, για τον φόβο των μηνύσεων που μπορούν να προκληθούν από τυχόν παρενέργειες...

      Delete
    3. όπου οι κυβερνήσεις δεν έχουν τον έλεγχο του εμβολιαστικού προγράμματος.
      ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Ε.Ε, ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο GAVI (Μ.Κ.Ο ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ https://www.gavi.org/our-alliance/about)
      Ο COVAX (ΟΗΕ) ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ GAVI ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΖΟΡΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο GAVI, ΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ Ε.Ε, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, Η.Β, ΙΣΡΑΗΛ Κ.Λ.Π

      Delete
  13. https://www.skai.gr/news/health/parallagi-omikron-ayta-einai-symptomata-pou-parousiazei-kaneis-proto-48oro

    ReplyDelete
  14. Anonymous8/1/22 11:28

    https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2022/01/Itan-i-metallaxi-omicron-mia-fysiki-exelixi-tou-iou-i-proilthe-apo-ergastirio-kai-diadothike-sti-mpotsouana-eskemmena.html

    ReplyDelete