26/11/2021

Ευρωκοινοβούλιο: "οι χώρες να διακόψουν σχέσεις με την ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ"

Στο μη δεσμευτικό ψήφισμα, που υιοθετήθηκε με 585 ψήφους υπέρ, έναντι 40 κατά και 43 αποχών, οι ευρωβουλευτές προτρέπουν επίμονα όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείας Βάγκνερ και των συνεργαζόμενων με αυτήν, ιδίως την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, να διακόψουν κάθε σχέση με την εταιρεία και τους υπαλλήλους της.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τα αποτρόπαια εγκλήματα της εταιρείας αυτής. Η εταιρεία Βάγκνερ και άλλες ρωσικές εταιρείες ασφαλείας θα πρέπει να θεωρηθεί ότι ενεργούν για λογαριασμό του ρωσικού κράτους»
Στο κείμενο οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν την ανακοίνωση που έκανε στα μέσα Νοεμβρίου ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ για επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία Βάγκνερ. Ζητούν μεταξύ άλλων να απαγορευτεί στα μέλη της να ταξιδεύουν και να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Ευρώπη.

Παρουσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ έχει αναφερθεί στην Ουκρανία, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Σουδάν και πιθανόν στο Μαλί.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ. ΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΩΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΕΜΠΛΟΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗ".

No comments :

Post a Comment