29/11/2021

"Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει για τη χορήγηση αυτονομίας στη Γουαδελούπη "

“Κάποιοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έθεσαν το ζήτημα της αυτονομίας. Σύμφωνα με αυτούς, η Γουαδελούπη θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό της. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν ”κακές συζητήσεις” όσο αυτές οι συζητήσεις χρησιμεύουν για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων στην καθημερινή ζωή του λαού της Γουαδελούπης” δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, υπουργός υπερπόντιων εδαφών της Γαλλίας, σε ομιλία του προς τους νησιώτες την Παρασκευή.

Η Γουαδελούπη, ένα από τα πέντε υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, βίωσε πάνω από μια εβδομάδα βίαιων ταραχών που πυροδοτήθηκαν όταν οι γαλλικές αρχές άρχισαν να επιβάλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 , για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της πυροσβεστικής. Οι διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε ταραχές, τραυματίζοντας αρκετούς αστυνομικούς. Οι αναταραχές έχουν επίσης εξαπλωθεί στη γειτονική Μαρτινίκα, ένα άλλο γαλλικό υπερπόντιο έδαφος. Η Γαλλία αντέδρασε στέλνοντας επίλεκτες δυνάμεις στο νησί για να καταστείλουν τις ταραχές.

Την Παρασκευή το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέβαλε για τις 31 Δεκεμβρίου την προθεσμία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των πυροσβεστών στα νησιά.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment