19/11/2021

Βουλγαρία: Διώξεις σε έξι πρόσωπα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Η στρατιωτική εισαγγελία της Βουλγαρίας άσκησε δίωξη σήμερα σε έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και σε αξιωματικούς της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Οι κατηγορούμενοι επιδίδονταν σε «κατασκοπευτικές δραστηριότητες» καθώς «συνέλεγαν και παρέδιδαν σε μια ξένη χώρα πληροφορίες που συνιστούσαν κρατικά μυστικά», ανέφερε η εισαγγελία της Σόφιας σε μια ανακοίνωση της. Οι τρεις από τους υπόπτους παρέδωσαν «απόρρητες πληροφορίες στρατιωτικής φύσης».

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών ο οποίος στρατολόγησε υπαλλήλους που είχαν απεριόριστη πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, όχι μόνο της Βουλγαρίας αλλά και χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών ήταν δύο αξιωματικοί των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών της Βουλγαρίας, ο επικεφαλής μιας υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας καθώς και ένας υπάλληλος που χειριζόταν τις πληροφορίες που είχαν χαρακτηριστεί απόρρητες από το κοινοβούλιο.

Τα μέλη της ομάδας πληρώνονταν για να παραδίδουν τις πληροφορίες στον αρχηγό του δικτύου και στη σύζυγό του, η οποία είχε διπλή υπηκοότητα, βουλγάρικη και ρώσικη. Το ζευγάρι έδινε τις πληροφορίες σε ένα υπάλληλο της ρωσικής πρεσβείας στη Σόφια, όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας όταν είχαν συλληφθεί οι έξι, στα μέσα Μαρτίου. Οι πέντε από τους κατηγορούμενους έχουν προφυλακιστεί ενώ ο έκτος είναι ελεύθερος υπό όρους.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Διάβαζα προχθές την συμφωνία για τα κοιτάσμα του ιραν στην κασπία, καποιοι τα λένε στα 292δις κυβικά μέτρα (άλλοι έγραψαν πόδια) και μου ήρθε στο μυαλλό η άποψη που έχεις γράψει εδώ μέσα, ότι οι αζέροι δεν έχουν μεγάλα κοιτάσματα. Τα κοιτάσματα των αζέρων δεν είναι στην κασπία επίσης? Ποιές είναι οι ετήσιες εξαγωγές αερίου των αζέρων? Τι διάλολο συμφερωντα έχουν οι ρώσοι μαζί τους κι αφήνουν τους αρμένιους στην τύχη τους?

    12G

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. (ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΤΟ '80-'90, ή ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ).
      ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ. ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΜΙΑ "ΗΜΙΘΑΝΗ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
      ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

      Delete