11/10/2021

Η ελληνική κυβέρνηση ανέχεται το ανελέητο bullying που μας ασκούν οι Τούρκοι επικαλούμενη διαρκώς το διεθνές δίκαιο και την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών (λόγια), τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι ηττάται κατά κράτος επί του πεδίου (πράξεις).

Πώς να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η τιμή του φυσικού αερίου καλπάζει και οι χώρες παραγωγής του θησαυρίζουν, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει από τα πλέον επίσημα χείλη (Μητσοτάκης και Δένδιας) ότι δεν ενδιαφέρεται να εξορύξει υδρογονάνθρακες στη θάλασσα; Η κυβέρνηση όχι μόνο έχει πάρει την αυτοκτονική απόφαση να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ χωρίς να έχει εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε προσιτές για τους πολίτες τιμές, αλλά επιπλέον δείχνει ολοφάνερα ότι δεν σκοπεύει να εμποδίσει την υφαρπαγή της υφαλοκρηπίδας μας από την Τουρκία διότι είναι κεντρική στρατηγική της επιλογή να ασχοληθεί στο εξής μόνο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μία γεύση της καταστροφής που έχει συντελεστεί στην ενεργειακή πολιτική της χώρας από τους ιδεοληπτικούς που μας κυβερνούν, θα πάρουν οι Έλληνες τον προσεχή χειμώνα όταν θα στενάξει η τσέπη τους από τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Το σοκ θα είναι τόσο ισχυρό ώστε δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί όρθια η κυβέρνηση όσους αντιπερισπασμούς κι αν δοκιμάσει να κάνει.

Για τα περί υποτιθέμενης "απελπισίας" του Ερντογάν δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Οι Τούρκοι αφού πρώτα έκλεισαν το γαλλικό ερευνητικό σκάφος "Nautical Geo" στο λιμάνι της Λάρνακας απαγορεύοντάς του ουσιαστικά να εκτελέσει τις εργασίες που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του αγωγού EastMed, έβγαλαν τώρα ξανά για έρευνες το δικό τους σκάφος "Oruc Reis" που αλωνίζει εντελώς ανενόχλητο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο εξευτελισμός της χώρας μας από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ συνεχίζουν να πουλάνε το παραμύθι περί δήθεν "απομονωμένου και απελπισμένου Ερντογάν" για να μην καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός τα όσα άκρως ντροπιαστικά συμβαίνουν. Έτσι όπως πάμε μας περιμένουν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στο προσεχές μέλλον. Ο εθνικός μας ακρωτηριασμός έχει ουσιαστικά επιτευχθεί de facto και δεν απομένει τώρα παρά να να επικυρωθεί και de jure με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Το αν αυτό θα γίνει έπειτα από διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία όπου θα συρθούμε έπειτα από μια ήττα μας σε θερμό επεισόδιο, ή αν θα γίνει μέσω της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ελάχιστη σημασία έχει πια.
 
Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ έχει πειστεί εδώ και χρόνια ότι η Τουρκία είναι μία περιφερειακή υπερδύναμη την οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά, και γι' αυτό συμπεριφέρεται απέναντί της φοβικά. Δεν το ομολογεί όμως δημοσίως, και προβάλλει κάθε φορά διάφορα γελοία επιχειρήματα στον ελληνικό λαό για να δικαιολογήσει τη στάση της. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι, έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει. Δεν πιστεύουν πια ότι έχουμε τα κότσια να τους σταματήσουμε, και όσο περνά ο καιρός αποθρασύνονται περισσότερο. Τώρα πλέον δεν τους φτάνει η "γαλάζια πατρίδα" την οποία θεωρούν ήδη κερδισμένη, αλλά θέλουν και τα μεγάλα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου. Όσο εμείς υποκύπτουμε στις καρπαζιές που μας ρίχνουν, τόσο αυτοί κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους δοκιμάζοντας τα όριά μας. Βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά απέναντί τους παρά μόνο (ίσως) σε περίπτωση που πατήσει τουρκικός στρατός σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε διατεθειμένοι να "κάνουμε πως κοιμόμαστε". Το πού μας οδηγεί αυτή η στάση νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερο. Η αποτροπή μας έναντι της Τουρκίας έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Όσα όπλα και να έχουμε, οι Τούρκοι δεν μας φοβούνται πλέον διότι έχουν καταλάβει ότι μας λείπει η πολιτική βούληση να τα χρησιμοποιήσουμε. Όσοι δεν το βλέπουν αυτό, ή κάνουν πως δεν το βλέπουν, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας.

1 comment :

  1. Πιστοί στις LGBT πολιτικές και αξίες, ως "περήφανη" κοινωνία έχουμε μάθει να κεταβάζουμε παντελόνια σε θεωρία και πράξη και να το διαφημίζουμε:

    Είμαστε Πυλώνας σταθερότητας!

    Οι διερευνητικές επαφές με τους γενίτσαρους είναι απλώς για να ξέρουμε σε ποια στάση μας θέλουν!

    ReplyDelete