24/10/2021

Μια Κοινωνία έρμαιο των κακοποιών και η έννομη τάξη υποχείριο παρωχημένων και ιδεοληπτικών αντιλήψεων

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

ΑΜΠΕ

Όπως έγινε γνωστό αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ» στο Πέραμα δεχόμενοι ανθρωποκτόνο επίθεση από όχημα κακοποιών που στόχο είχε να τους πολτοποιήσει, βάλουν κατά της απειλής. Σήμερα κρατούνται και είναι κατηγορούμενοι. Το όχημα ήταν κλεμμένο ενώ οι δράστες είναι σεσημασμένοι ληστές. Είναι ακόμη ένα τυπικό και σύνηθες περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο της ελληνικής καθημερινότητας. Ρομά να κλέβουν ή να ληστεύουν και οι αστυνομικοί να τους καταδιώκουν. Όμως αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ενεργούν και βάλουν με πυρά. Και τώρα συνελήφθησαν, είναι κρατούμενοι και κατηγορούμενοι αναμένοντας να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη… Ελλάς το μεγαλείο σου. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και οι έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως όντας σε πραγματική αυτοάμυνα διότι υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχαν γίνει πολτός θα πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες και να τεκμηριώσουν γιατί έβαλαν κατά του οχήματος ή να εξηγήσουν γιατί τελικά έβαλαν με στόχο να εξουδετερώσουν την απειλή και όχι να την ακινητοποιήσουν. Λες και μέσα σε δευτερόλεπτα μεταξύ ζωής και θανάτου υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια να αποφασίσεις όταν μπορεί να μην δεις ξανά την οικογένεια σου επειδή κάποιος αποφάσισε ακόμη ένα βράδυ να εγκληματήσει. Στο συμβάν τραυματίζονται και επτά αστυνομικοί απόρροια της ανεξέλεγκτης πορείας του οχήματος που στόχο είχε να διαφύγει αφού έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι καταυλισμοί των τσιγγάνων αποτελούν νησίδες αδυσώπητης ανομίας. Πρωτοστατούν στις κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, εκβιασμούς, απάτες, διακίνηση λαθραίων προϊόντων, πλέον και λαθρομεταναστών. Ενίοτε ανταγωνίζονται στα παραπάνω ποινικά αδικήματα με κακοποιούς ανατολικής και βαλκανικής προέλευσης. Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα τόσο στη Δυτική Αττική όσο και σε άλλα μέρη της χώρας είναι γνωστή. Εδώ και δεκαετίες με σαφείς ευθύνες του πολιτικού συστήματος, διαχρονικές και διακομματικές, υφίστανται μια άτυπη ασυλία.Το 2017, ένα παιδί μόλις 11 χρονών πέφτει νεκρό από αδέσποτη βολίδα έπειτα από άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι. Τέσσερα χρόνια μετά ένοχος δεν έχει βρεθεί, δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Τέσσερα χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη ελέω μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής. Μιας ηλίθιας και βλακώδους προσέγγισης που έχει αποτύχει. Μιας πολιτικής που ενθαρρύνει το έγκλημα, που κάνει τη κατάσταση περαιτέρω εκτός ελέγχου και τη διογκώνει.

Αντί η πολιτεία να θεσπίσει ένα ποινικό πλαίσιο αυστηρών και ιδιώνυμων ποινών ώστε να αποτρέπει τη δράση των εγκληματικών στοιχείων, αντί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και έννομης τάξης, αντί να προβεί στην απαραίτητη τροποποίηση των κανόνων εμπλοκής ώστε οι αστυνομικοί να αισθάνονται πως όταν θα χρειαστεί να ενεργήσουν τα δέοντα δεν θα είναι κατηγορούμενοι, βλέπουμε πως υφίστανται η αδιανόητη ανοχή (που οδηγεί σε συνενοχή) και εγκληματικής αδράνειας και αμέλειας.Ως εκ τούτων, το έγκλημα καλπάζει, οι ποινικοί αποθρασύνονται και οι αστυνομικοί φοβούνται και οδηγούνται στην υπηρεσιακή αδράνεια. Οι δικαστικοί μη έχοντας τα κατάλληλα νομοθετήματα χαϊδεύουν ποινικά τους κακοποιούς ενώ γνωρίζουν πως λόγω νομικών «παραθύρων» στα σωφρονιστικά καταστήματα οι κακοποιοί σύντομα θα αποφυλακιστούν και θα συνεχίσουν αμέριμνοι τη ποινική τους δράση. Υπουργοί δημόσιας τάξης όπως ο Νίκος Τόσκας θα δηλώνουν πως εάν τη νύχτα κακοποιοί εισέλθουν στο σπίτι σας, εσείς ως φιλήσυχοι πολίτες πρέπει να μην αντιδράσετε αλλά να συνεχίσετε τον ύπνο μας.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σημερινό συμβάν που επιβεβαιώνει την ανεξέλεγκτη δράση των κακοποιών και επιβεβαιώνει πως η πολιτεία στέλνει το μήνυμα στους αστυνομικούς της υπηρεσιακής αδράνειας. Η ασυδοσία, γνώρισμα της ελληνικής πραγματικότητας με γεωμετρική πρόοδο θα διευρύνεται και θα διογκώνεται. Οι αστυνομικοί που δυστυχώς για τη πολιτεία θεωρούνται αναλώσιμοι είτε θα είναι υπηρεσιακά παροπλισμένοι είτε ανενεργοί είτε αδιάφοροι. Οι πολίτες παντελώς απροστάτευτοι και ανήμποροι να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Και όλα αυτά στο όνομα της κοινωνικής και ανθρωπιστικής πολιτικής προς συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Η ελληνική κοινωνία και η χώρα, θα είναι έρμαιο πάσης φύσεως και είδους ποινικών εγχώριας και ξένης προέλευσης. Μέχρι να θρηνήσουμε και τον «επόμενο Μάριο» από αδέσποτη σφαίρα ή κάποιον νεαρό αστυνομικό και τότε οι πολιτικοί να μιλούν με τις ξύλινες γλώσσες για πάταξη της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας… Κοινωνία και πολιτεία σε παρακμή και κατάπτωση.

https://defencereview.gr/mia-koinonia-ermaio-ton-kakopoion-kai/

ΣΧΕΤΙΚΑ:

6 comments :

  1. Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή; Να κάνουν πως "κοιμούνται";
    Διάβασα ότι κάποιος από τον ασύρματο τους είπε να σταματήσουν την καταδίωξη!!!!!!!
    Αφού το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο! Τι να πουν; Ευχαριστούμε που μας κλέβετε;
    Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν "λευκή απεργία" και να σταματήσουν να προστατεύουν τα ανθρωπόμορφα τέρατα που παριστάνουν τους πολιτικούς και κυβερνώντες!!!
    Να μείνουν οι κοπρίτες χωρίς προστασία!
    Διαφορετικά δεν γίνεται!!!
    Γιατί όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα είναι ο πρώτος στόχος όταν ξεσηκωθούν (γιατί θα ξεσηκωθούν όταν πάρουν εντολή, είναι θέμα χρόνου) οι λαθροεισβολείς μαζί με τους "προοδευτικούς" του τσύριζα και κκε εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.
    Αντιγόνη

    ReplyDelete
  2. Δεν έχουμε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις.
    ΕΧΟΥΜΕ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΝΕΟ"ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ Σ'ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ

    "Δεν είναι πια ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ! Δείχνει να υπάρχει φανερό σχέδιο για κάθε οικογένεια που έχει παιδιά, vid"
    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/den-einai-pia-synomosia-deichnei-na-ypa/

    ReplyDelete
  3. "Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν;"

    Η οικογένεια του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ξεσπά και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου

    ReplyDelete
  4. O Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών στο περιστατικό με την καταδίωξη στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου Ρομά. Σε ανακοίνωση το δικηγορικό γραφείο του κ.Κούγια αναφέρει:“Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

    Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21. Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου. Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ReplyDelete
  5. https://attikanea.info/wp-content/uploads/2021/10/50834250_2374544012830015_2517557160007696384_n%CE%A6.jpg

    https://attikanea.info/wp-content/uploads/2021/10/53784559_152642915745107_8345281709947748352_n%CE%A4.jpg

    ReplyDelete
  6. https://www.defence-point.gr/news/mia-eikona-chilies-lexeis-kai-i-oikogeneia-roma-poy-prokalei-tin-elliniki-koinonia

    ReplyDelete