11/10/2021

Αμόρφωτοι, Ανιστόρητοι, Άσχετοι, ηγούνται (λέμε τώρα) - Τα κουνούπια σκότωσαν περισσότερους Γερμανούς από τον «ηρωϊκό» ΕΛΑΣ!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Την περασμένη Τρίτη 5/10, ο ευρισκόμενος στην Σλοβενία Πρωθυπουργός διέγραψε από την Ν.Δ. τον βουλευτή Αθηνών Κ. Μπογδάνο, ΟΧΙ επειδή πήγε στο Βίτσι, αλλά επειδή του μεταφέρθηκε στραβά η ατάκα που ξεστόμισε ο Μπογδάνος από το βήμα της Βουλής. Είπε επί λέξει ο Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ που λέει… είχαμε τρείς εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Κι ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές». Αυτή η ατάκα μεταφέρθηκε από τους παρατρεχάμενους στον Πρωθυπουργό ότι και καλά ο Μπογδάνος είπε πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους!.. Και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να τον διαγράψει, για να μην αρχίσουν να σκούζουν οι κομμουνιστές…

Για την Ιστορία, ποτέ δεν έχει πεί ο Γρίβας - Διγενής την ανωτέρω φράση που ξεστόμισε ο Μπογδάνος. Στα «Απομνημονεύματά» του (1η έκδοση 1961) ξεφτιλίζει παντοιοτρόπως τους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ (τους αποκαλεί συνεχώς «φιλοτομαριστές» και «δειλούς»), αλλά λέει το ακριβώς αντίθετο: Ότι ουδέποτε του δημιούργησαν πονοκέφαλο, γιατί ήξερε πώς να τους αντιμετωπίσει!.. Ακόμα και το 1957 που έγινε πρώτη είδηση ότι οι ΑΚΕΛικοί θα φέρουν όπλα στην Κύπρο από Τσεχοσλοβακία και άλλες κομμουνιστικές χώρες, ο Γρίβας γράφει ότι ουδόλως ανησύχησε γιατί ήξερε πόσο δειλοί και απόλεμοι ήσαν οι Κύπριοι κομμουνιστές!.. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, λοιπόν, ΕΙΝΑΙ: Πού βρήκε ο Μπογδάνος την υποτιθέμενη ατάκα του Γρίβα, εξ αιτίας της οποίας τον διέγραψε ο Κυριάκος; Η απάντηση θα σας εκπλήξει: Στο Facebook, όπου την διακινεί (δείτε την εδώ https://tinyurl.com/m97kw363 ) από τον Γενάρη του 2020 η εν Αθήναις οργάνωση των Κυπρίων φοιτητών «Δράσις ΚΕΣ»!..

Θα μπορούσα να γεμίσω όλη την εφημερίδα με τις κατά καιρούς ανθελληνικές δηλώσεις του Μπογδάνου, που έχω καταγράψει εδώ στον «Στόχο» όλα αυτά τα χρόνια. Κι ο ίδιος ξέρει ότι καταγράφουμε αυτές του τις δηλώσεις, γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία λέει στα Κανάλια πως… ο «Στόχος» τον έχει βγάλει «στα μανταλάκια»!. Για παράδειγμα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, από την δική του εκπομπή στον «Σκάϊ», ο Μπογδάνος είχε πεί πως η Εκκλησία το 1453 ήταν υπέρ των Τούρκων και είχε αφορίσει τον Παλαιολόγο αντί να τον στηρίζει!.. (δείτε το βίντεο εδώ https://tinyurl.com/7vtdr289 από το 0:38 και μετά).

Αλλά είναι και ευκολόπιστος ο διαγραφείς βουλευτής της Ν.Δ.: Προ επταμήνου, στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, παρασυρμένος από ένα ανιστόρητο άρθρο του μπολσεβίκου δημοσιογράφου Παντελή Μπουκάλα στην «Καθημερινή» ότι τάχα η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που μάς αναγνώρισε και μάς βοήθησε το 1821, ο Μπογδάνος ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών να τιμήσει η Ελλάδα την Αϊτή και τους 100 εθελοντές που φέρονται να έχασαν τη ζωή τους ερχόμενοι να λάβουν μέρος στον αγώνα της Ανεξαρτησίας... Μάλιστα, ο Μπογδάνος πρότεινε να τοποθετηθεί μαρμάρινη αναθηματική πλάκα στη Βουλή και να αποδοθούν 100 υποτροφίες σε φοιτητές της Αϊτής για ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα!..

Όπως έχω αποδείξει με ατράνταχτα επιχειρήματα στον «Στόχο», η υποτιθέμενη βοήθεια της Αϊτής προς την Ελλάδα το 1821 είναι ένα πελώριο ψέμα, που κατασκεύασαν εδώ και χρόνια τα κομμούνια για να μάς πείσουν να αγαπήσουμε τους δυστυχισμένους τους μαύρους…

Υπενθυμίζω ότι ακόμα και η Προεδρίνα Κατερίνα Σακελλαροπούλου πίστεψε την αρλούμπα του Μπουκάλα και παραμονές 25ης Μαρτίου 2021 ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter το «ευχαριστώ» της Ελλάδος προς την Αϊτή για την βοήθεια που μάς προσέφερε το 1821!.. Τόσο μεγάλη είναι η αγραμματοσύνη των πολιτικάντηδων που διοικούν το Ρωμέϊκο…

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ…

Μιάς και αναφέρθηκα στην ασχετοσύνη των Ρωμηών πολιτικάντηδων: Γκάφα ολκής για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκο-Πάκη Παυλόπουλο: Προ ημερών πήγε σε κοινή εκδήλωση των Κυπρίων Ελλάδος με τον Δήμο Σαλαμίνας, αγνοώντας ότι οι Κύπριοι στην Ναυμαχία της Σαλαμίνος πολέμησαν με το μέρος των Περσών!.. Προφανώς, ο Πάκης δεν έχει ανοίξει ποτέ του τον Ηρόδοτο, ο οποίος το αναφέρει με ατράνταχτες αποδείξεις στο 7ο βιβλίο των «Ιστοριών» του, την περίφημη «Πολύμνια» (βλέπε εδώ https://tinyurl.com/257khh2m το επίμαχο απόσπασμα)

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, την είδηση για την γκάφα του Προκο-Πάκη την έβγαλε πρώτος στο οπισθόφυλλο των «ΝΕΩΝ» του περασμένου Σαββάτου 2/10 ο νεοφιλελές δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης. Μεταφέρω μερικά από όσα γράφει: «Διερωτώμαι τι σχέση μπορεί να έχει «η Κύπρος του Αγώνα» με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας… Η Κύπρος ήταν με την πλευρά των Περσών στην ιστορική ναυμαχία και μάλιστα με υπολογίσιμη δύναμη 150 πλοίων: «Κύπριοι δεν παρείχοντο νέας πεντήκοντα και εκατόν» γράφει ο Ηρόδοτος (Πολύμνια παρ. 90)» και κατά την συνήθειά του παραθέτει διάφορα λαογραφικά στοιχεία: Ότι φορούσαν στο κεφάλι κεφαλοπάνια και τιάρες, ότι προέρχονταν από διάφορες εθνικές ομάδες, από Σαλαμίνα, Αθήνα, Αρκαδία, Κύθνο, ακόμη κι από την Φοινίκη και την Αιθιοπία. Στην διάρκεια της Ναυμαχίας οι Κύπριοι έκαναν τις πάπιες, μένοντας στην άκρη για να δούν προς τα πού θα πάει το ρεύμα»!..

ΙΣΩΣ γι’ αυτό παρέστη στην ανωτέρω εκδήλωση ο Πάκης: Για να συγχαρεί εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας τους Κυπρίους, που «έκαναν τις πάπιες» και δεν βοήθησαν τον Περσικό Στόλο του Ξέρξη, όταν τον συνέτριβε ο Ελληνικός Στόλος υπό τας διαταγάς του Θεμιστοκλή. Ως γνωστόν, στην ανεύρεση δικαιολογιών για τις γκάφες τους είναι «μανούλες» οι πολιτικάντηδες…

Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ (1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 7ης Οκτωβρίου 2021)

Την περασμένη Τρίτη 28/9 δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ένα άρθρο του πολυδιαφημισμένου αριστερού διανοούμενου Γιώργου Πετρόπουλου, με αφορμή τα 80 χρόνια από την Ίδρυση του προδοτικού ΕΑΜ (27 Σεπτεμβρίου 1941). Το άρθρο είχε τίτλο «Το 1821 της σύγχρονης Ελλάδας» (δείτε το εδώ https://tinyurl.com/upmavkms ) και τολμά να εξισώνει τους Αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τους Αγωνιστές του 1821. Ωστόσο, αυτό ήταν το μικρότερο ατόπημά του, διότι όλο το άρθρο είναι γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες… Για παράδειγμα, προκειμένου να πείσει τους... [μπιπ λογοκρισία] αναγνώστες της «Εφ.Συν» για το πόσο πολλά προσέφερε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην Πατρίδα, ο Γ. Πετρόπουλος επικαλείται τους ψευδέστατους αριθμούς του (δι’ εμπτυσμού αναγορευθέντος!..) Αρχηγού του ΕΛΑΣ, Στέφανου Σαράφη. Μεταφέρω επί λέξει: «Οι Γερμανοί ήταν υποχρεωμένοι να απασχολούν αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τον ΕΛΑΣ 4-5 μεραρχίες.  Ο ΕΛΑΣ προξένησε τις παρακάτω απώλειες στον εχθρό: Γερμανοί νεκροί 16.062, τραυματίες 6.504, αιχμάλωτοι 1.878. Βούλγαροι νεκροί 1.305, τραυματίες 1.037, αιχμάλωτοι 2.230. Ιταλοί νεκροί 1.988, τραυματίες 735, αιχμάλωτοι 1.073. Σύνολο: νεκροί 19.355, τραυματίες 8.294, αιχμάλωτοι 5.181»

Ας δούμε τώρα, ποια είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: Εκτός από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, (που βασικά έγινε χάρις στους Άγγλους…) οι υπόλοιπες «αντιστασιακές» ενέργειες του ΕΑΜ–ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών ήταν καθαρές δολοφονίες στρατιωτικών σε μη στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εκτελέσεις αιχμαλώτων Γερμανών, που είχαν συλληφθεί μετά από ενέδρες. Οι περισσότερες μάλιστα έγιναν, όταν η ολοκληρωτική ήττα της Γερμανίας ήταν θέμα χρόνου, από το τέλος του ’43 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’44. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Όπως βεβαιώνουν τα επίσημα Αρχεία του Γερμανικού Στρατού (σε γραπτή τους απάντηση προς τον Κώστα Πλεύρη που τους έστειλε αρμοδίως επιστολή…) σε όλη την διάρκεια της Κατοχής, από τις κάθε λογής “αντιστασιακές” ενέδρες σκοτώθηκαν στην Ελλάδα μόλις… 376 Γερμανοί!. Αριθμός εντελώς αμελητέος συγκριτικά με τα 6,8 εκατομμύρια νεκρούς των δυνάμεων του Άξονα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του Γερμανικού Στρατού, τα… κουνούπια σκότωσαν διπλάσιους απ’ όσους η «Ενωμένη Εθνική Αντίσταση: 721 Γερμανοί οπλίτες και βαθμοφόροι του στρατού κατοχής πέθαναν από ελονοσία, τύφο και άλλες μολυσματικές ασθένειες. Άλλοι 237 Γερμανοί αυτοκτόνησαν επί ελληνικού εδάφους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Πόσο «πληρώθηκαν», σε αίμα αμάχων, αυτοί οι 376 νεκροί Γερμανοί; 56.225 Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην Κατοχή ως αντίποινα και 1.170 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς! Συγκριτικά, οι νεκροί του πολέμου 1940-41 (συμπεριλαμβανομένου του Αλβανικού έπους) ήταν 13.327. Άξιζε, άραγε, τέτοια παράλογη θυσία; ΚΙ ΑΚΟΜΑ: Ήταν ωφέλιμες στρατιωτικά αυτές οι «επιχειρήσεις» των κατσαπλιάδων του ΕΛΑΣ; Καθόλου! Όλοι οι έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν πως η συμμετοχή τους στην έκβαση του Πολέμου ήταν μηδαμινή.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΑΝ ΤΗΝ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!..

Μετά λύπης μου αποκαλύπτω σήμερα πως ήταν τόσο άνευ σημασίας η συμμετοχή της Ελληνικής Αντίστασης στην εξέλιξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ώστε οι ίδιοι οι Σοβιετικοί επί δεκαετίες δεν την μνημόνευαν καν!.. Τόσο πολύ σνόμπαραν τους… αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ... Για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Στα φτερά του οράματος» ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ και επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης του ΕΑΜ στον σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου (με την οποία ξεκίνησε ο Συμμοριτοπόλεμος στις 30 Μαρτίου 1946…) Υψηλάντης (Αλέξης Ρόσιος), εξιστορεί με παράπονο: «Στις επετείους, ιδιαίτερα δε στην επέτειο της νίκης τους (σ.σ. των Σοβιετικών) στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού τόνιζαν – και δικαιολογημένα βέβαια – τον αποφασιστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη νικηφόρα έκβασή του, ανέφεραν και τη συμβολή των Κινημάτων Αντίστασης των λαών στον κοινό αγώνα κατά των γερμανοϊταλών κατακτητών στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, στην Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, αλλά άχνα δεν έβγαζαν για τη συμβολή της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης… Πολλές φορές οι πολιτικοί πρόσφυγες θέταμε στη σοβιετική ηγεσία αυτό το θέμα, γιατί το θεωρούσαμε μεγάλη προσβολή για την εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά απάντηση καμία. Και γραπτή διαμαρτυρία στάλθηκε στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ από τον Πρόεδρο του Δικαστικού της ΙΧ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ Παλάσκα, και πάλι το ίδιο»!..

Για τους νεώτερους αναγνώστες του «Στόχου», ΘΥΜΙΖΩ τι γινόταν κάθε φορά που αναλάμβανε δράση το στρατιωτικό παρακλάδι του ΕΑΜ, ο χιλιοτραγουδισμένος ΕΛΑΣ: Οι “αντάρτες” σκότωναν Γερμανούς στρατιωτικούς που έτυχε να περνάν από το σημείο της ενέδρας και στη συνέχεια οι Γερμανοί εκτελούσαν μαζικά, για εκδίκηση, τους κατοίκους του κοντινότερου χωριού. Και μάλιστα κάθε φορά προειδοποιούσαν πώς επανάληψη της δράσης των ανταρτών θα σημάνει επανάληψη των αντιποίνων. Κι όμως οι αντάρτες συνεχίζαν στο ίδιο μοτίβο. Έτσι έγινε η περίφημη Σφαγή των Καλαβρύτων, το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και τόσα άλλα γεγονότα που επικαλούμεθα σήμερα μπάς και τσιμπήσουμε κανένα ευρουλάκι από τις λεγόμενες «Πολεμικές Αποζημιώσεις»…

ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ: Η κομμουνιστική στρατιωτική μηχανή προετοίμαζε το “μετά” τον Πόλεμο, ώστε να επιβάλει την Δικτατορία του Προλεταριάτου. Έπρεπε να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και να αναγκαστούν να προσχωρήσουν στις τάξεις του ΕΑΜ. Έπρεπε να ξεκληριστούν ολόκληρα χωριά, αν δεν έδιναν όρκο υποταγής στους σταλινικούς. Έπρεπε να αποσταθεροποιηθεί η τάξη για να υπάρχει ελεύθερο πεδίο δράσης στις ένοπλες κομμουνιστικές συμμορίες που θα συγκροτούσαν αργότερα τον «Δημοκρατικό Στρατό» του Ζαχαριάδη, που είχε ως πρώτο στόχο να χαρίσει την Ελληνική Μακεδονία στους Σλάβους. Οι ενέδρες σε Γερμανούς, εν γνώσει των συνεπειών, σε αυτό αποσκοπούσαν. Πολύ συχνά μάλιστα ήταν επί τούτου σχεδιασμένες, για να προκαλέσουν τα αντίποινα των Ναζί και να εξαφανίσουν από τον χάρτη χωριά που δεν ήταν αριστερών πεποιθήσεων.

ΕΡΩΤΩ: Ποιός Έλληνας θα αποφάσιζε να οδηγήσει στον όλεθρο ένα ολόκληρο χωριό με αντάλλαγμα τον φόνο 2-3 γερμανών στρατιωτών που πέρασαν τυχαία μπροστά από το στόχαστρο του όπλου του; Αν ήξερες ότι στο χωριό απέναντι είναι οι γονείς σου και τα αδέλφια σου και σε λίγες ώρες θα σφαδάζουν σφαζόμενοι, θα πατούσες τη σκανδάλη; Πόσο ανδρείο είναι να πυροβολήσεις τη γερμανική μοτοσικλέτα κρυμμένος στο ύψωμα και να εξαφανιστείς αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους ανυπεράσπιστους στις ορέξεις του κατακτητή; Γιατί καμμία διμοιρία του ΕΛΑΣ δεν πήγε μετά την ενέδρα να πάρει θέσεις άμυνας μπροστά από το χωριό των αντιποίνων και να το υπερασπιστεί με τα όπλα και με τη ζωή της από τους εκδικητές που ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα καταφθάσουν; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα καρβουνα…

Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ (1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 30ής Σεπτεμβρίου 2021)

1 comment :

  1. ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

    Με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Woodhouse στα ελληνικά, είναι καιρός να ομολογήσουμε ότι η αποκαλούμενη «Εθνική Αντίσταση» του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο πρωτοστάτησαν οι μπολσεβίκοι του ΚΚΕ με θύματα συνήθως φιλήσυχους πολίτες, γυναίκες και παιδιά, που κάποιοι, πολύ συχνά για λόγους προσωπικής αντιδικίας ή ευκαιρίας για πλιάτσικο, κατέδιδαν ως πράκτορες του εχθρού.

    Η προσπάθεια της εγκληματικής Μεταπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα εθνικής συμφιλίωσης βαφτίζοντας τις κομμουνιστικές θηριωδίες εκείνης της εποχής ως «Εθνική Αντίσταση» και να την προβάλει ως καθολική και ενιαία δίνοντας μέχρι και σύνταξη αντιστασιακού στους σφαγείς, ήταν ανοησία πρώτου μεγέθους και είχε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο: Νομιμοποίησε τα Κατοχικά εγκλήματα των μπολσεβίκων και αθώωσε αυτούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος στην ανθρωποσφαγή: Το ΚΚΕ και τις παραφυάδες του, που τρώμε μέχρι σήμερα στην μάπα, είτε σαν 17 Νοέμβρη, είτε σαν «Πυρήνες της Φωτιάς», είτε σαν «Ρουβίκωνες»…

    «Στόχος» 14ης Οκτωβρίου 2021

    ReplyDelete