19/10/2021

Π.Εμφιετζόγλου: "Δεν θα αυτοκτονήσουμε επιδοτώντας τους ξένους για να μας ρυπαίνουν. Λοιπόν, ναι στην πράσινη μετάβαση αλλά ομαλά, λελογισμένα και δίκαια"

Όλοι επιθυμούμε και επιζητούμε ένα κόσμο καθαρό χωρίς ρύπους, με καθαρό αέρα, χωρίς βρώμικα νερά, χωρίς μολυσμένα εδάφη και όλοι νοιώθουμε την ευθύνη και το χρέος μας να συμβάλλουμε σ’ αυτή την προσπάθεια που αφορά τη ζωή μας, των παιδιών μας και της γης μας. Η προσπάθεια αυτή όμως πρέπει να γίνει μελετημένα, λελογισμένα και με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δημιουργήσει παρενέργειες που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και πολιτική ζωή των ανθρώπων και δη ορισμένων χωρών. Η μετάβαση δεν είναι θέμα ενός κράτους ή μίας περιοχής, είναι θέμα πλανητικό και εάν ορισμένες χώρες με οικονομικές και άλλες επιπτώσεις συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια, ενώ άλλες χώρες για πολιτικούς οικονομικούς ή ανταγωνιστικούς λόγους δεν συμβάλλουν, τότε καταλήγουμε στα εξής:
  • Στην αναταραχή της οικονομικής ισορροπίας του πλανήτη.
  • Στη δημιουργία οικονομικών ανισοτήτων που θα επιφέρουν κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές.
  • Στη δημιουργία ανταγωνισμών μεταξύ κρατών ή ομάδων κρατών και τελικά θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα των πολιτών να δέχονται θεωρητικά την πράσινη ενέργεια, αλλά να μην συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια λόγω των επιπτώσεων στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.
  • Στην άνιση μεταχείριση των πολιτών και την εξ αυτού δυσμένεια αισθήματος αδικίας, που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί.

Ήδη παρατηρούμε τις παρενέργειες αυτής της μονομερούς εφαρμογής της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια:
  • Οι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υφίστανται τις οικονομικές επιπτώσεις από την έλλειψη ενέργειας. Παρατηρείται συνεχής αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο παράγεται από χώρες εκτός Ευρώπης, ουσιαστικά κατά το 95%, και λόγω ελλείψεως η τιμή του έχει δεκαπλασιαστεί σε ένα χρόνο και αυξάνει αλματωδώς καθημερινά.
  • Η Κίνα ζητά απεγνωσμένα φυσικό αέριο, ανεξαρτήτως τιμής, για να μπορέσει να διατηρήσει σε λειτουργία τις βιομηχανίες της και την οικονομική της ανάπτυξη. Άρα σε τελευταία ανάλυση διακινδυνεύει την οικονομία της και αυτό τούτο το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησής της.
  • Η Ευρώπη κλείνει τα δικά της εργοστάσια από κάρβουνο, αγοράζει τα ορυκτά καύσιμα που παράγουν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήτοι επιδοτούμε με μεγάλη οικονομική ζημία χώρες που εξορύσσουν ορυκτά καύσιμα που μολύνουν την ατμόσφαιρα και ζητούμε να αυξήσουν την παραγωγή τους έστω και με ακριβότερες τιμές.
  • Πώς μπορείς να πείσεις τον πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας ότι πρέπει να κλείσει τις μονάδες, όταν οι Σκοπιανοί καίνε λιγνίτη στα 10 χλμ από τα σύνορα, όταν οι Κινέζοι ρυπαίνουν ασύστολα και οι Γερμανοί έχουν μεταθέσει το όριο στο 2038; Δεν θα νοιώσουν ότι η μετάβαση είναι άδικη και για πιο λόγο θα πρέπει αυτοί να φέρουν τον σταυρό της αδικίας;

Ισχυρίζονται πολλοί, ότι η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου είναι προσωρινές και σύντομα θα επανέλθουν σε λογικά επίπεδα. Μ’ αυτό τον ισχυρισμό εφησυχάζουν! «Έσται η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης». Όσο περιορίζουμε στην Ευρώπη τις σταθερές πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κλείνοντας εργοστάσια, τόσο ουσιαστικά θα ζητάμε περισσότερο φυσικό αέριο. Θα επιδοτούμε τη Ρωσία, το Κατάρ, την Αλγερία, την Νορβηγία και όσους παράγουν φυσικό αέριο οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται συνεχώς την έλλειψη αυξάνοντας τις τιμές. Είναι τόσο απλό. Η δίψα της Κίνας και ιδιαίτερα μετά την ψύχρανση των σχέσεων με την Αυστραλία, από όπου αγόραζε τεράστιες ποσότητες κάρβουνου, την οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανάγκη αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω των αγωγών της Σιβηρίας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα μειωθεί σημαντικά. Οι επιβαρύνσεις θα είναι συνεχείς και δεν θα δύνανται να καλυφθούν από επιδοτήσεις, διότι πλέον θα ταρακουνηθεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή οικονομία. Η Γερμανία πρώτη δεν θα το ανεχθεί.

Και γεννάται ένα απλό ερώτημα: Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποιούν το ταχύτερο τα δικά μας κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης; Tα κοιτάσματα αυτά θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης με λογικές τιμές και να οδηγήσουν πλέον, στην εξισορρόπηση όλου του συστήματος τιμών του φυσικού αερίου παγκοσμίως. Είκοσι χρόνια χαμένα! Τώρα θα είχαμε φτηνό, αρκετό φυσικό αέριο για να τροφοδοτήσουμε όλη την Ευρώπη και να έχουμε και μια οικονομική άνεση, να μειώσουμε σημαντικά τα δάνεια μας παγκοσμίως και να κάνουμε τη χώρα μας παράδεισο. Ποιες είναι οι δυνάμεις που επί χρόνια αντιστρατεύονται και τώρα ισχυρίζονται ότι δήθεν… το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που θα βγει είναι… «αντίθετο» προς την κλιματική αλλαγή;

Δεν θα αντέξουμε 20-30 χρόνια αγοράζοντας πανάκριβο φυσικό αέριο και επιδοτώντας τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Άμεσα θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαντική χρηματοδότηση, ώστε να συμβάλλει στην άμεσο εξερεύνηση και αξιοποίηση των εν λόγω κοιτασμάτων καθώς και των κοιτασμάτων της Κύπρου και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου και να στείλει ένα σαφές και αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: Δεν σου επιτρέπουμε πια παιχνιδάκια. Η Ευρώπη θα αξιοποιήσει τα δικά της κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, επ’ ωφελεία της οικονομίας της. Casus belli της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία.

9 comments :

  1. Κουρήτη, η ώρα θα αλλάξει τελικά ή θα μείνουμε στην θερινή;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΖΟΡΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

      Delete
    2. Πραγματικά δεν μπορεί να είναι τόσο καθυστερημένοι όλοι τους! Ευχαριστώ.

      Delete
  2. «Η ανθρωπότητα ζει σε μια εικονική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από διάφορα συμφέροντα και εξουσίες που κυριαρχούν στο πλανήτη. Ψέματα σε όλα τα επίπεδα.»
    « Η εργαλειοποίηση της επιστήμης από την πολιτική, εκτός από τα βιολογικά εμβόλια τύπου Φρανγκεστάιν, μας έφερε και το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής, χάρις εις το οποίο η ανθρωπότης θα πληρώνει χαράτσια στους παραγωγούς υδρογονανθράκων, θα καταστρέφει το περιβάλλον με αντιοικονομικές ΑΠΕ, θα συνεχίσει να εμβολιάζεται, θα χάνει τις ελευθερίες της, τις αξίες της, θα μειώνεται ο πληθυσμός της, ενώ η μετακίνηση πληθυσμών από την Αφρική και Ασία προς τον Δυτικό Κόσμο με χρηματοδότηση της ΝΠΤ ή της Παγκόσμιας Μαφίας, όπως κοινώς ονομάζεται, θα επιταχύνει την μαζικοποίηση των λαών και τον ενταφιασμό του Δυτικού πολιτισμού»
    Η τρέχουσα κινδυνολογία για την υπερθέρμανση του πλανήτη
    αποτελεί μια ελάχιστα εύλογη υπόθεση. Είκοσι χρόνια επανάληψης και κλιμάκωσης των ισχυρισμών δεν την καθιστά πιο εύλογη. Το αντίθετο μάλιστα, η αποτυχία να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση για 20 χρόνια την κάνει ακόμη λιγότερο εύλογη, και σε αυτό συμβάλλουν και τα στοιχεία από το Climategate και τις άλλες περιπτώσεις κατάφωρης εξαπάτησης.
    Ξέχασαν να μας πουν για το νέο αστέρι που λέγεται πετροχημικά και του οποίου οι απαιτήσεις σε υδρογονάνθρακες για το 2030 και το 2050 συμπίπτουν με τις απαιτήσεις του ΟΗΕ για μείωση των εκπομπών CO2
    Η Πατρίδα μας χρειάζεται ένα μόνο πράγμα, μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Έλληνες .
    Εκλέγονται γιατί με το χρήμα που εισπράττουν από το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου, την εισαγωγή λαθρομεταναστών, με την υπερχρέωση του κράτους (388 δις), μπορούν να εξαγοράζουν τις πέντε εξουσίες-Κοινότητες: Δικαστική, Εκκλησιαστική, Στρατιωτική, Ακαδημαϊκή-Πανεπιστημιακή κοινότητα και αυτή των ΜΜΕ.
    Αν προσθέσουμε και τα Διεθνή επίσημα και ανεπίσημα Lobbies, Λέσχες
    τη Singular, την κομματοκρατία και τη συναλλαγή, τις Ελληνοποιήσεις ανθελλήνων και (το σπουδαιότερο) ότι αυτοί που μας κυβερνούν έχουν εμβολιασθεί με placebo και δεν απαιτείται να μεταλλάξουν το μπασταρδεμένο τους DNA, τότε καταλήγουμε ότι μόνο ο Θεός της Ελλάδος μπορεί να μας σώσει.

    ReplyDelete
  3. https://www.tovima.gr/2021/10/19/science/allagi-oras-giati-den-tha-parameinoume-sti-therini-ora-ti-lene-eidikoi/

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ.

      ΙΤΑΛΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ ΗΔΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΙΝΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ .

      Ο ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΩΡΑΣ, ΔΛΔ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ.
      ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΦΥΣΙΚΗ" ΩΡΑ... ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΤΑΝ ΚΥΤΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ 12:00 ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ.
      ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ 12:00 Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΣΟΥΡΑΝΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΤΟΥ. ΑΡΑ Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΩΡΑ.

      ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΩΣ ΜΟΝΙΜΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.

      ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΟΠΩΣ Η ΦΛΟΡΙΔΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ ΝΑ "ΓΡΑΦΕΙ" ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ 21+ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ 18+

      Delete
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ.

      Delete
  4. Το “παιχνίδι” με την “πράσινη πολιτική” της χώρας αρχίζει να λαμβάνει χαρακτηριστικά νεοελληνικής τραγωδίας. Μπορεί αναλυτές να εικοτολογούν ότι πιθανώς η κυβέρνηση της χώρας να θέλει πρώτα να διαμορφώσει περιβάλλον ασφαλείας για να προχωρήσει, όμως υπάρχουν και πολλοί που θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόθεση για τολμηρά βήματα. Και δυστυχώς, αναλογίζεται κανείς ότι σε άλλες εποχές, ενδεχόμενη… εθελοντική παραίτηση του πολιτικού συστήματος της χώρας από τα δυνητικώς πολύ μεγάλα έσοδα, θα επέσυρε τρομακτικής βαρύτητας χαρακτηρισμούς και ανάλογης βαρύτητας ποινικό κολασμό.

    https://www.defence-point.gr/news/fysiko-aerio-edey-afiste-toys-na-kanoyn-ti-doyleia-toys-me-toys-ellinikoys-ydrogonanthrakes

    ReplyDelete
  5. Τι λένε στα παιδιά για τους 17 στόχους του ΟΗΕ -->https://www.youtube.com/watch?v=rpaAKlSXGiE

    ReplyDelete