27/09/2021

Το drone "WZ-7" της Κίνας είναι ίδιο με το Global Hawk

Το WZ-7 θεωρείται μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου HALE (High-Altitude Long Endurance), δηλαδή έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο και για μεγάλη χρονική διάρκεια, ενώ σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, είναι κατασκευασμένο από μεγάλο αριθμό σύνθετων υλικών, με αποτέλεσμα να διαθέτει μειωμένη, περιορισμένη θερμική υπογραφή στα εχθρικά ραντάρ.

Όταν το νέο κινεζικό drone τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης ξένων βάσεων και πολεμικών πλοίων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού δόγματος anti-access/area denial γνωστό και ως «A2/AD». Το γεγονός ότι θα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μεγάλο υψόμετρο και σε μακρινές αποστάσεις, επιτρέπει στους Κινέζους να το χρησιμοποιήσουν για την παρακολούθηση αμερικανικών ομάδων κρούσεως αεροπλανοφόρων και για τη συλλογή και μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

ΔΕΙΤΕ: https://www.onalert.gr/eksoplismoi/%ce%84apokalyptetai-to-wz-7-to-neo-drone-tis-kinas-einai-idio-me-to-global-hawk/431117/

No comments :

Post a Comment