14/09/2021

Θ.Καρυώτης: Το κύκνειο άσμα της προδομένης ΑΟΖ

Η ιστορία του Ελληνισμού είναι συνυφασμένη με τη θάλασσα. Μας έχουν περικυκλώσει οι υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο και εμείς χαζεύουμε τους Κύπριους, τους Αιγύπτιους και τους Ισραηλινούς που τους εκμεταλλεύονται και τους Τούρκους που τους ονειρεύονται. Το φάντασμα της ΑΟΖ θα στοιχειώσει, εάν δεν ξυπνήσουμε σύντομα. Ακούγεται μονότονα ότι η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται, με αυξανόμενο ενδιαφέρον, με το θέμα της ΑΟΖ, ενώ εμείς συνεχίζουμε να κοιμόμαστε τον “ύπνο του δικαίου”.

Ο Αντώνης Φώσκολος και ο Ηλίας Κονοφάγος, ειδήμονες σε θέματα υδρογονανθράκων, είχαν επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και τον ενημέρωσαν για τον ορυκτό μας πλούτο, αλλά ο Σαμαράς έβαλε στο συρτάρι τα στοιχεία που του έδωσαν οι δυο επιστήμονες. Αυτοί, βέβαια, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να γράφουν για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες αλλά όλες οι κυβερνήσεις τους αγνοούν. Σε ένα από τα άρθρα του ο Αντώνης Φώσκολος αναφέρει ότι αποθέματα φυσικού αερίου της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστια. Ο Ηλίας Κονοφάγος σε μία από τις μελέτες του παραθέτει παρόμοια στοιχεία.

Σήμερα, το Δέλτα του Νείλου, η Λεκάνη της Λεβαντίνης, η Λεκάνη του Ηροδότου και η περιοχή της Νότιας Κρήτης αποτελούν κομβικά σημεία ενεργειακού πλούτου, καθότι κρύβουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων. Αυτά κοιτάσματα ήταν γνωστά στους Αμερικανούς από έρευνες που έγιναν την περίοδο 1955-1957 στο τρίγωνο Μάλτας-Ελλάδας-Αιγύπτου, αλλά αποφάσισαν τότε να μη δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών. Κύριοι Φώσκολε και Κονοφάγο, τα κοιτάσματα των οικοπέδων νοτιοδυτικά της Κρήτης που έχει αναλάβει να εξερευνήσει η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να βγουν ποτέ στην επιφάνεια. Έτσι, σταματείστε να κουράζεστε αναδεικνύοντας τη σημασία τους για την Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι καμία κυβέρνηση, σήμερα, στον πλανήτη Γη δεν έχει αποφασίσει να εγκαταλήψει πρόωρα τις έρευνες υδρογονανθράκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://hellasjournal.com/2021/09/to-kiknio-asma-tis-prodomenis-aoz-tote-pios-itan-o-logos-pou-tin-oriothetisame-me-tin-egipto/

No comments :

Post a Comment