24/09/2021

Αμερική: Ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στην ήπειρο πριν από 21.000 - 23.000 χρόνια

Πατημασιές που χρονολογούνται πριν από 21.000 έως 23.000 χρόνια και βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Γουάιτ Σαντς στο νότιο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ παρέχουν τις αρχαιότερες σαφείς ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στην ήπειρο της Αμερικής. Κρίνοντας από το μέγεθός τους, εκτιμάται ότι πρόκειται κυρίως για πατημασιές εφήβων και παιδιών, ενώ υπάρχουν, επίσης, αποτυπώματα από ζώα όπως μαμούθ, λύκους, πουλιά κ.ά. Τα αποτυπώματα, τα οποία σχηματίστηκαν σε μαλακή λάσπη στην άκρη μίας ρηχής λίμνης που υπήρχε τότε και στη συνέχεια απολιθώθηκαν, δείχνουν ότι υπήρχαν άνθρωποι στην Αμερική νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο έως τώρα και μάλιστα στην κορύφωση του τελευταίου κύκλου παγετώνων, δηλαδή πριν λιώσουν οι πάγοι.

Έως τώρα θεωρείτο ότι οι πρώτοι άνθρωποι εισήλθαν στην Αμερική από τον βορρά πριν περίπου 16.000 χρόνια, αφότου είχαν λιώσει οι πάγοι, κάτι που είχε διευκολύνει τη μετανάστευσή τους από την Ασία. Συνεπώς, η νέα ανακάλυψη μεταθέτει την πρώτη ανθρώπινη παρουσία τουλάχιστον 7.000 χρόνια νωρίτερα και καθιστά πιθανό ότι υπήρξαν μεταναστευτικά κύματα προς την Αμερική, για τα οποία τίποτα δεν είναι γνωστό μέχρι σήμερα. Είναι πιθανό ότι αυτοί οι πρώιμοι πληθυσμοί εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν άλλα ίχνη.

Οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και αμερικανικών πανεπιστημίων (Κορνέλ, Αριζόνα και Μπούρνεμουθ), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», δήλωσαν ότι «η νέα μελέτη παρέχει την πρώτη -πέρα από κάθε αμφισβήτηση- ένδειξη μίας διαρκούς ανθρώπινης παρουσίας στην Αμερική χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι οι περισσότεροι αρχαιολόγοι θεωρούσαν πιθανό έως τώρα».

Κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι διαμόρφωσαν την κυρίαρχη άποψη ότι ο λεγόμενος πολιτισμός Κλόβις (ονομασία τοποθεσίας, επίσης, στο Νέο Μεξικό) ήταν ο πρώτος στην Αμερική πριν περίπου 11.000 έως 13.000 χρόνια. Επρόκειτο για κυνηγούς μεγάλων θηραμάτων που πιστεύεται ότι είχαν διασχίσει τον παγωμένο τότε πορθμό του Βερίγγειου, που αποτελούσε μία γέφυρα ανάμεσα στη Σιβηρία και την Αλάσκα, σε μία εποχή που η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη.

Από τη δεκαετία του 1970 αυτή η «ορθόδοξη» άποψη άρχισε να αμφισβητείται, σταδιακά όλο και πιο έντονα, καθώς άρχισαν να έρχονται στο φως ενδείξεις για ανθρώπινη παρουσία πριν 14.500 χρόνια χρόνια στο Μόντε Βέρντε της Χιλής, πριν 15.000 χρόνια στο Μπάτερμιλκ Κρικ του κεντρικού Τέξας και πριν 16.000 χρόνια στο Κούπερ’ ς Φέρι του Αϊντάχο των ΗΠΑ. Ενώ υπήρξε και μία επίμαχη και πανταχόθεν αμφισβητούμενη μελέτη στο «Nature» που ισχυριζόταν ότι ίχνη ανθρώπων στην Καλιφόρνια είχαν ηλικία 130.000 ετών!

ΑΜΠΕ

4 comments :

  1. Anonymous24/9/21 13:51

    Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΓΙΑ 7 ΔΙΣΕΚΑΤ. ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ) ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ"... ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ .
    ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ (Η' ΕΝΑΣ) ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΧΑΡΤΕΣ!
    ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.


    Έντονη η Ελληνική παρουσία στην Αμερική,χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο, σύμφωνα με έρευνες και ευρήματα.
    https://www.visaltis.net/2009/06/blog-post_05.html

    Περί Ελλήνων στην Αμερική συνέχεια...Αποδεικνύοντας τα αυτονόητα.
    https://www.visaltis.net/2009/07/blog-post_17.html

    Μετά τους αρχαίους, και οι βυζαντινοί στην Αμερική πριν τον Κολόμβο;- Τι γνώριζε Πλούταρχος;-Ταξίδι ρουτίνας τελικά για τους Έλληνες!!
    https://www.visaltis.net/2009/07/blog-post_01.html

    Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ(+ΒΙΝΤΕΟ)
    https://www.visaltis.net/2010/01/blog-post_7061.html

    Palacio de las Grecas
    https://www.google.com/search?q=Palacio+de+las+Grecas&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj49PnJrZfzAhVa_rsIHZY2AJAQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=899&dpr=1

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ.
    ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ!

    Πυραμίδες παντού στην Γή
    https://www.visaltis.net/2010/07/blog-post_05.html

    Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο
    http://anaskafi.blogspot.com/2013/12/blog-post_10.html

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/9/21 14:29

    https://www.pronews.gr/kosmos/1019764_o-mtzonson-tima-tin-ellada-milise-arhaia-ellinika-stin-geniki-syneleysi-toy-oie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24/9/21 19:28

      Ναι! Τίμησε τους αρχαίους Έλληνες και την Ελλάδα μιλώντας αρχαία ελληνικά!
      Βρέθηκαν μερικοί στα σχόλια να λένε γιατί δεν μας επιστρέφουν τα μάρμαρα...
      Που να τα επιστρέψουν; Να τα τσιμεντώσει η τσι-μεντώνη;
      "Μετά τα τσιμέντα, στην Ακρόπολη, μπήκαν και... λούκια!!!
      Μετά τα… τσιμέντα στην Ακρόπολη ετοποθετήθησαν και… εξωτερικά λούκια, για να φεύγουν τα όμβρια ύδατα, και να μη γινόμαστε ρεζίλι στους αρχαίους μας αρχιτέκτονες…
      Προσεχώς… μπιντέδες και χέστρες…
      Όταν δεν σε ενοχλεί η ασχήμια, έχεις ήδη γίνει μέρος της…
      …«των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι», ακριβώς όπως τα είχε πει ο αιώνιος εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς…"
      http://www.arxeion-politismou.gr/2021/09/meta-ta-tsimenta-stin-Akropoli-loukia.html
      Τα οστά των προγόνων μας από την μάχη του Μαραθώνα πήγαν στο Σμιθόνιαν επί τούρκογλου και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους...
      Αποκαλύψεις του Α. Τσίντσιφου για την αρχαιοκαπηλία στην Αμφίπολη:
      https://www.youtube.com/watch?v=0wo3AbzY4xE
      Νταλίκες ολόκληρες φορτώθηκαν στην Αμφίπολη και έφυγαν νύχτα, που να πήγαν άραγε και σε ποιούς;
      Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης μπάζωσαν με 200 τόνους ακατέργαστο νταμαρίσιο χαλίκι το μεγαλειώδη τάφο που είχε ανακαλύψει ο αρχαιολόγος Σπυρόπουλος στην Πελλάνα.
      https://pellana-fanclub.blogspot.com/2011/
      Η αρχαιολογική εταιρεία θα πρέπει να ονομαστεί "εταιρεία καταχώνιασης, καταστροφής και εξαφάνισης των ελληνικών αρχαιοτήτων"!
      Αντιγόνη

      Delete
    2. Anonymous26/9/21 12:32

      Ο ISAAC NEWTON ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σ' ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ/ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Τ' ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

      https://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-16141723

      http://cudl.lib.cam.ac.uk/collections/newton/1

      ΔΕΝ Τ' ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ.
      ΟΛΗ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΛΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤ' ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΟ 1204 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

      Delete