30/08/2021

Australia considers paying coal stations to stay open - Η Αυστραλία βλέπει «ισχυρό μέλλον» για τον άνθρακα και μετά το 2030, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ

A long-anticipated plan to reform Australia's electricity system was released on Thursday. One of the most controversial proposals by the Energy Security Board (ESB) concerns subsidies which critics say will encourage dirty coal plants to stay open longer. The subsidies, under a so-called "capacity mechanism", would aim to ensure reliable energy supplies as old coal plants retire.

Major coal generators say the proposal will achieve this aim. But renewables operators and others oppose the plan, saying it will pay coal plants for simply existing and delay the clean energy transition. So where does the truth lie?

Read: https://techxplore.com/news/2021-08-world-slashes-carbon-emissions-australia.html

Χωρίς μεγαλύτερες προσπάθειες για τη μείωση του άνθρακα, η κλιματική αλλαγή θα βλάψει δραματικά την οικονομία της Αυστραλίας, δήλωσε ο Σέλβιν Χαρτ, ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, σε ομιλία του στην πρωτεύουσα Καμπέρα την Κυριακή. Η μεγάλη εξάρτηση της Αυστραλίας από την ενέργεια από άνθρακα την καθιστά μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν εκπομπές άνθρακα στον κόσμο, αλλά η συντηρητική κυβέρνησή της υποστηρίζει σταθερά τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων, λέγοντας ότι η αυστηρότερη δράση για τις εκπομπές θα κοστίσει θέσεις εργασίας.

Ο άνθρακας θα είναι ένας σημαντικός συντελεστής στην οικονομία της Αυστραλίας ακόμη και μετά το 2030, δεδομένης της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο υπουργός πόρων της χώρας τη Δευτέρα, μία ημέρα αφότου ένας απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη χώρα να σταματήσει σταδιακά την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.Τα τελευταία στοιχεία της Αυστραλίας για τις εξαγωγές δείχνουν ότι «οι αναφορές για τον επικείμενο θάνατο του άνθρακα είναι πολύ υπερβολικές και το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο πολύ πέραν του 2030.Το μέλλον αυτής της ζωτικής σημασίας βιομηχανίας θα αποφασιστεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση και όχι από έναν ξένο φορέα που θέλει να το κλείσει, κοστίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής για την οικονομία μας», δήλωσε ο υπουργός Πόρων Κιθ Πιτ σε δήλωσή του.

Τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, οι εξαγωγές άνθρακα της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 26% σε αξία στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια Αγγλίας (9,3 δισεκατομμύρια δολάρια), σημείωσε. Οι τιμές του άνθρακα έχουν αυξηθεί καθώς οι παγκόσμιες οικονομίες ανακάμπτουν από τους περιορισμούς για την COVID-19. Ο ΟΗΕ ζήτησε σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2030 στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. Τον Ιούλιο, οι υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ομάδας των 20 μεγάλων οικονομιών απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2025. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι υπήρχαν πιθανότητες προόδου στις κλιματικές συνομιλίες του ΟΗΕ στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η Αυστραλία βρίσκεται σε μια πορεία προς καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αλλά έχει σταματήσει να δεσμεύεται για ένα χρονοδιάγραμμα. Είπε ότι η Αυστραλία θα ενημερώσει τις προβλέψεις της για τις εκπομπές ρύπων το 2030 στις συνομιλίες της Γλασκώβης.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment