26/07/2021

Θα τεθεί υπό Ευρωπαϊκή συζήτηση η συμφωνία Γερμανίας - Ρωσίας για τον αγωγό Nord Stream 2

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μόνο εθνικό ζήτημα, απαιτεί συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μεταξύ των κρατών μελών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να συζητήσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής της συμφωνίας ΗΠΑ-Γερμανίας με τα κράτη μέλη. Αυτό θα γίνει για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μέτρα θα συντονίζονται καλά στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τη δήλωση, η Γερμανία θέλει να τηρήσει τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του λεγόμενου τρίτου πακέτου εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το χαιρετίζει αυτό».

Ο σχεδόν ολοκληρωμένος αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Το Βερολίνο και η Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν για τον αγωγό Γερμανίας-Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα και δημοσίευσαν κοινή δεσμευτική δήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ επέκριναν τον Nord Stream 2 για χρόνια και εξακολουθούν να αντιτίθενται στο έργο, αλλά τώρα παραιτούνται από περαιτέρω κυρώσεις.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΟΧΙ" ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΠΑΝ "ΝΑΙ". ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ Ο ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ, ΔΛΔ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ. ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ, ΕΧΕΙ Η Ε.Ε ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ;

No comments :

Post a Comment