02/06/2021

Απώλεια της στρατηγικής ανεξαρτησίας της Γαλλίας

Το κατωτέρω άρθρο διαπρεπούς Γάλλου Νομικού έρχεται να επισημάνει μιαν άλλη διάσταση της κινητοποίησης του στρατιωτικού κόσμου της Γαλλίας κατά της καταγγελλόμενης από τους ίδιους «εθνικής αποσύνθεσης»: την διάσταση της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, που περιθωριακά μόνο έθιγαν οι δύο τελευταίες διακοινώσεις των στρατηγών ε.α. και στην ανώνυμη των εν ενεργεία αξιωματικών (με 25.000 υπογραφές και δύο εκατομμύρια αναγνώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση του κειμένου, στο περιοδικόValeurs Actuelles). Οι τελευταίες δύο είχαν επικεντρωθεί στο επείγον θέμα της καταρρέουσας εσωτερικής ασφάλειας και της απειλούμενης εθνικής ενότητας- καυτό για την γαλλική κοινή γνώμη και γι’ αυτό ιδιαίτερα προσφερόμενο για το σάλπισμα αφύπνισης. Η κατωτέρω εισηγείται την ανάκτηση της γαλλικής ανεξαρτησίας και την αποκατάσταση των ισορροπιών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://infognomonpolitics.gr/2021/06/apoleia-tis-stratigikis-anexartisias-tis-gallias-i-alli-diakoinosi-ton-gallon-axiomatikon/

1 comment :

  1. Anonymous3/6/21 01:52

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "Απώλεια της στρατηγικής ανεξαρτησίας της Γαλλίας":

    "Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θέλει να χτίσει ένα ερευνητικό κέντρο για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στο Μόναχο της βαυαρικής Γερμανίας, κάτι που θα σημάνει την μαζική προώθηση στην Ευρώπη όλων εκείνων των τεχνολογιών, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή για την ανθρωπότητα, η οποία κατά πολλούς, θα συνδεθεί με τον απόλυτο έλεγχο των κοινωνιών.

    «Τα σχέδια είναι σε καλό δρόμο. Το Μόναχο μπορεί να γίνει η γερμανική απάντηση στην Silicon Valley και, μαζί με το Βερολίνο, να τονίζει τον ηγετικό διεθνή ρόλο της Βαυαρίας και της Γερμανίας αναφορικά με το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, στην γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung»."

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/vomva-meso-monachoy-o-kosmos-tha-allax/

    ReplyDelete