13/06/2021

Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21”

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ή ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ; ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

"Διεξήχθη από 7 έως 11 Ιουνίου στην περιοχή της Θράκης και του Αιγαίου και συνδυάσθηκε, κατά τη διεξαγωγή αριθμού επεισοδίων, με την εθνική άσκηση “ΚΑΤΑΙΓΙΣ 21” του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ΤΑΜΣ “ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ–21” είναι άσκηση παθητικής αεράμυνας μεσαίας κλίμακας και σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ. Αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης ήταν αφενός η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των μέσων Παθητικής Αεράμυνας έναντι εναέριας απειλής και δορυφορικής επιτήρησης, αφετέρου η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας του συμμετέχοντος προσωπικού στην εκτέλεση των εν λόγω διακλαδικών επιχειρήσεων σε ρεαλιστικό περιβάλλον που προσομοιάζει συνθήκες πολλαπλής απειλής καθώς και η εξέταση εξελιγμένων τακτικών αξιοποίησης των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν:
  • Ο Δορυφορικός Σταθμός Εδάφους (ΔΣΕ) του ΓΕΕΘΑ,
  • Αντιαεροπορικά συστήματα, επιθετικά ελικόπτερα (ΕΕ/Π), τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης καθώς και μη επανδρωμένα αεροχήματα (ΜΕΑ) του Στρατού ξηράς,
  • Πολεμικά πλοία με τα οργανικά τους ελικόπτερα καθώς και επίγεια οπλικά συστήματα του Πολεμικού Ναυτικού και -Μαχητικά αεροσκάφη, το σύστημα αεροπορικού ελέγχου (ΣΑΕ), αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα καθώς και ΜΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας."

No comments :

Post a Comment