17/06/2021

Εύβοια: Αδειοδότηση για υδατοδρόμια σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο, Αλιβέρι (ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ 2-3 ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΝ).

Εχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τόσο από πλευράς της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχουν αναλάβει την αδειοδότηση των έργων όσο και του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας που ανέθεσε στην σύμπραξη των εταιρειών την ίδρυση των υδατοδρομίων της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Κύμης, της Καρύστου καθώς και του Αλιβερίου. Όλες οι εκκρεμότητες έχουν εξαλειφθεί και πλέον οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων κατατέθηκαν πλήρως επικαιροποιημένοι και σύμφωνοι με το νέο νόμο στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησής τους.

Καθένα από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων. Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500 τ.μ.), ενώ τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150 τ.μ. το καθένα) στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, την Κάρυστο και τον Κάραβο Αλιβερίου θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα, στην περιοχή του κεντρικού λιμένα της κάθε πόλης. Παράλληλα με την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων, η Hellenic Seaplanes ξεκινάει τη χάραξη του σχεδίου πτήσεων της με υδροπλάνα από και προς την Εύβοια. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία δρομολογίων που θα εξυπηρετούν σε πρώτη φάση τη διασύνδεση του υδατοδρομίου Βόλου με αυτά της Εύβοιας και των Σποράδων και αργότερα τις πτήσεις από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προς την Αττική και των πλησιέστερων υδατοδρομίων στις Κυκλάδες.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της πτητικής δραστηριότητας των υδροπλάνων στην Εύβοια σκοπός της Hellenic Seaplanes είναι και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς ενδείκνυται πέρα από θαλάσσιο τουρισμό και για εναλλακτικά είδη τουρισμού. Η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία περιηγητικών πτήσεων πάνω από προορισμούς ιδιαίτερου κάλους ,όπως τα Λιχαδονήσια, που θα αποτελούν μέρος ενός τουριστικού πακέτου που θα σχηματιστεί με συνεργαζόμενες τουριστικές εταιρείες.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Η ΕΥΒΟΙΑ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. (ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ, ΗΛΙΘΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.)
ΑΝ ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟΣΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ. ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΜΩΣ , ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ..."ΚΙΜΠΑΡΗΔΕΣ".
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "Ελληνικά Υδατοδρόμια" ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ (;;; ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ) ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. (ΕΣΑΣ, ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΝΑΙ, ΡΩΤΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.) ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ...ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ.

No comments :

Post a Comment