25/05/2021

ΗΠΑ: Νόμος θα επιτρέπει στους Τεξανούς να έχουν όπλα χωρίς καν άδεια - Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τα διαβατήρια εμβολιασμού - Πρόστιμο σε social media εταιρείες που μπλοκάρουν πολιτικούς στην Φλόριδα

Σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει στους Τεξανούς να φέρουν κρυμμένα όπλα χωρίς να χρειάζεται καμία άδεια γι’ αυτό εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της μεγάλης πολιτείας του αμερικανικού Νότου χθες Δευτέρα και οδεύει στο γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Τέξας, του Γκρεγκ Άμποτ, που έχει υποσχεθεί ότι θα το υπογράψει. Μόλις ο κ. Άμποτ κάνει πράξη αυτή την υπόσχεση, το Τέξας θα γίνει η 21η πολιτεία, και η πολυπληθέστερη, που επιτρέπει κάποιας μορφής οπλοφορία χωρίς άδεια, πανηγύρισε η ισχυρότερη οργάνωση εκπροσώπησης των ειδικών συμφερόντων των υποστηρικτών της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας, η National Rifle Association.

Ο βουλευτής Ματ Σέφερ, ο Ρεπουμπλικάνος εισηγητής του σχεδίου νόμου, που οι υπερασπιστές του δικαιώματος των Αμερικανών να οπλοφορούν αποκαλούν νόμο περί «οπλοφορίας δυνάμει του Συντάγματος», έχει χαρακτηρίσει το κείμενο το «δυνατότερο (…) στην ιστορία του Τέξας». Το νομοσχέδιο προστατεύει «το δικαίωμα των νομοταγών Τεξανών να φέρουν όπλο ασκώντας το ελέω Θεού δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση των οικογενειών τους», υποστήριξε ο κ. Σέφερ μέσω Twitter.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικάνος που εκπροσωπεί την πολιτεία, έκρινε επίσης μέσω Twitter πως πρόκειται για «εξαίρετα νέα για τους νομοταγείς Τεξανούς που αγαπούν τη Δεύτερη Τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος. Από το νομοσχέδιο απαλείφθηκαν πάντως αποσπάσματα που είχαν θορυβήσει την αστυνομία, για παράδειγμα διάταξη που θα απαγόρευε στους αστυνομικούς να ανακρίνουν κάποιον ύποπτο απλά και μόνο επειδή οπλοφορεί.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι υπέγραψε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες να ζητούν “διαβατήρια εμβολιασμού” κατά της cοvid-19 από τους πολίτες προκειμένου να τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες ή να αποκλείονται όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι. “Υπέγραψα το SB 267! Μετά την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της covid-19, τόσο ο δρ Σκοτ Χάρις (ο υπουργός Υγείας της Αλαμπάμα) όσο και εγώ έχουμε δηλώσει ότι δεν θα καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Στηρίζω τον εθελοντικό εμβολιασμό και υπογράφοντας το νομοσχέδιο αυτό σε νόμο απλώς παγιώνω αυτή την πεποίθηση”, επεσήμανε η Ρεπουμπλικανή Άιβι. Στην ανακοίνωσή της η κυβερνήτης τόνισε ότι έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19 και πρόσθεσε ότι “ενθαρρύνω όσους κατοίκους της Αλαμπάμα δεν έχουν εμβολιαστεί να σηκώσουν τα μανίκια”.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται αμέσως σε ισχύ, οι πολιτειακές και τοπικές αρχές της Αλαμπάμα δεν μπορούν να εκδίδουν διαβατήρια εμβολισμού ή οπουδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι αντίθετη στην ιδέα της υποχρεωτικής έκδοσης διαβατηρίων εμβολιασμού. Όμως ο Λευκός Οίκος συνομιλεί με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και τον τουριστικό κλάδο προκειμένου να τους προσφέρει τεχνική καθοδήγηση για τη δημιουργία πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διεθνών ταξιδιών.

ΑΜΠΕ

Ο κυβερνήτης της Florida, Ron DeSantis, υπέγραψε έναν νόμο που δίνει στο κράτος τη δύναμη να τιμωρεί τις social media εταιρείες που απαγορεύουν σε πολιτικούς υποψήφιους τη χρήση των πλατφορμών τους (deplatforming). Ο DeSantis είχε προτείνει αυτό το νομοσχέδιο μερικούς μήνες πριν.Ο νόμος για την απαγόρευση του “deplatforming” είναι ο πρώτος του είδους του στη Florida. Και άλλες πολιτείες μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του DeSantis, αν και ένας τεχνολογικός όμιλος επιχειρήσεων δήλωσε ότι ο νόμος παραβιάζει το First Amendment. Ο DeSantis γιόρτασε το νέο νόμο λέγοντας πως είναι ένα χτύπημα εναντίον των “ελίτ της Silicon Valley” που επιδιώκουν να λογοκρίνουν συντηρητικές πολιτικές απόψεις. “Αυτό που βλέπουμε σε όλες τις ΗΠΑ είναι μια προσπάθεια εκφοβισμού και εξάλειψης διαφορετικών απόψεων από τα αριστερά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρείες“, δήλωσε ο DeSantis.

Ο νέος νόμος της Florida σχετικά με το deplatforming λέει ότι οι social media εταιρείες δεν μπορούν να “διαγράψουν ή να μπλοκάρουν” μόνιμα έναν υποψήφιο για αξίωμα. Επιτρέπονται αναστολές λογαριασμών έως 14 ημέρες και αφαίρεση μεμονωμένων αναρτήσεων που παραβιάζουν τους όρους υπηρεσίας. Εάν διαπιστωθεί ότι οι social media πλατφόρμες παραβιάζουν τον νέο νόμο, το κράτος μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 250.000 δολάρια την ημέρα για το deplatforming υποψηφίων σε επίπεδο πολιτείας και 25.000 δολάρια την ημέρα για άλλους υποψηφίους.

Το Facebook έχει ήδη χαλαρώσει τους κανόνες του, ώστε οι συντηρητικές σελίδες να μην τιμωρούνται για παραβιάσεις. Το Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλες σημαντικές social media πλατφόρμες μπλόκαραν τον Trump λίγο μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου. Οι πλατφόρμες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση γιατί ο Trump παραβίασε τους όρους παροχής υπηρεσιών στους οποίους συμφωνούν οι χρήστες κατά την εγγραφή τους, συμπεριλαμβανομένων των όρων που απαγορεύουν την προώθηση της βίας.

Ο Carl Szabo, αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της NetChoice, δήλωσε ότι ο νόμος μπορεί να αναγκάσει τις πλατφόρμες να έχουν αναρτήσεις που περιλαμβάνουν βία ή άλλο επιβλαβές περιεχόμενο. “Αυτό το νομοσχέδιο μας φέρνει πιο κοντά σε ένα κρατικό Διαδίκτυο όπου η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει νικητές και χαμένους“, ανέφερε σε δήλωση. “Το First Amendment απαγορεύει στην κυβέρνηση να εξαναγκάσει ή να ελέγξει τον λόγο σε ιδιωτικά sites“, πρόσθεσε.

Ο Matt Schruers, πρόεδρος του Computer & Communications Industry Association δήλωσε, ότι ο νόμος είναι “αντισυνταγματικός”.

https://www.secnews.gr/351970/florida-prostimo-social-media-etaireies-mplokaroun-politikous/

7 comments :

  1. Anonymous26/5/21 01:27

    https://www.google.de/amp/s/www.skai.gr/news/world/gallia-istotopoi-ypostirizoun-oti-tous-proteinan-na-dysfimisoun-emvolio-pfizer/amp

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΓΑΜΩΤΟ... ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΩ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ...

      Delete
    2. Anonymous28/5/21 20:06

      Ποιος σε διαβαζει εσενα που μου θες και λεφτα; Καθε μερα και λιγοτεροι. Ουτε μια ομαδα δεν καταφερατε να κρατησετε και θα σωσετε τον χωρο; Αστεια πραγματα, που λες και συ.


      IsR Prepotency

      Delete
    3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ...

      ΑΣΤΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ , ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΘΗΣΑΥΡΙΣΗ, Ο ΧΡΥΣΟΣ Κ.Λ.Π , ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ; ΧΑΧΑΧΑ , ΕΛΕΟΣ...

      Delete
    4. Anonymous30/5/21 15:39

      "Ποιος σε διαβαζει εσενα ..."

      ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ "CONNE", INDYMEDIA, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

      ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ!

      Delete
    5. Anonymous2/6/21 00:05

      "Η αξύριστη γυναικεία μασχάλη ως νέο «πρότυπο» ομορφιάς που προσπαθούν να μας επιβάλλουν."
      https://twitter.com/latinopoulou/status/1399411723011043329

      IsR Prepotency,

      Αυτή η Λατινοπούλου σίγουρα δε συχνάζει στον Περισσό, αλλά σε ξέρει τόσο καλά που σε περιγράφει άψογα!
      Εγώ πάντως θα ήθελα να είχα μία συζήτηση με την Λατινοπούλου, να μου παρουσιάσει και να "δείξει" τα επειχειρήματα της!

      Delete
  2. Anonymous29/5/21 07:32

    https://twitter.com/4_04_Not_Found/status/1398339460199325696

    ReplyDelete