19/05/2021

Γαλλία: Μετά τους στρατιωτικούς και οι αστυνομικοί προειδοποιούν για την ισλαμοποίηση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mes Opinions, 93 αστυνομικοί εν αποστρατεία ζητούν από την κυβέρνηση «να κάνει οτιδήποτε απαιτείται για να εξαλειφθεί η τρομερά σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γαλλία αναφορικά με την ασφάλεια και την δημόσια γαλήνη». Η επιστολή έχει συγκεντρώσει πάνω από 37.000 υπογραφές και υποστηρίζει ότι το Γαλλικό κράτος «υποτιμάται από βίαιες μειονότητες» και ότι υπάρχουν «χαμένες περιοχές» στη Γαλλία, όπου οι νόμοι της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν ισχύουν.«Η αστυνομία και η χωροφυλακή είναι αυτές που διατηρούν την ειρήνη και προστατεύουν τους θεσμούς. Αποτελούν το κλειδί για τις ελευθερίες μας. Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχουν ελευθερίες» αναφέρεται στην επιστολή. Επίσης επισημαίνεται η αύξηση των βίαιων επιθέσεων κατά της επιβολής του νόμου, καθώς «επιδεικνύεται η απόρριψη των δημοκρατικών αξιών μας, των εθίμων μας και του μοντέλου της κοινωνίας μας σε ολόκληρα τμήματα του έθνους μας».

Στην επιστολή υπενθυμίζεται το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στην πόλη Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, στο οποίο ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής για ναρκωτικά. «Οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα από ορδές ενόπλων κουκουλοφόρων εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα μας με ατιμωρησία. Η βία κατά ατόμων εξαπλώνεται ακόμη και στην ιδιωτική ζωή των οικογενειακών εστιών. Η μόνη απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα κατά της επιβολής του νόμου, συνίσταται σε προτροπές συμπόνιας που δεν έχουν καμία επίδραση στην καθημερινή ζωή του λαού της Γαλλίας» τονίζεται στην επιστολή. Η επιστολή απαιτεί τον εξοπλισμό της αστυνομίας «υλικά, ηθικά και νομικά» και να επιτραπεί η εκτέλεση των καθηκόντων της, χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύεται η ζωή των αστυνομικών «σε κάθε γωνιά του δρόμου». Επίσης εκφράζεται το παράπονο ότι σήμερα, η επιβολή του νόμου αντιμετωπίζει δυσκολίες όχι μόνο από τους εγκληματίες, αλλά και από μέρος του πληθυσμού, μερικούς πολιτικούς, δικαστές και νομάρχες.

Στην επιστολή ζητείται η μεταρρύθμιση του νομικού συστήματος ώστε να διασφαλίζει ότι οι ποινές θα συμπίπτουν με τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί επίσης τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, η οποία μαστίζει πολλές γειτονιές και τροφοδοτεί τις ταραχές και την παραβατικότητα. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε αποτελεσματική δράση για να ανακτήσουμε τη χώρα μας και να αποκαταστήσουμε την κρατική εξουσία εκεί που έχει χαθεί. Είναι καιρός να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες της Γαλλίας θα γίνονται σεβαστές και δεν θα υπάρχει ανοχή σε κάθε τι απαράδεκτο. Είναι καιρός να αντιδράσουμε. Η Γαλλία δεν πρέπει να πέσει στο χάος… Ελπίζουμε ότι η έκκλησή μας για εθνική εγρήγορση θα ακουστεί από τις δημόσιες αρχές και θα ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες των στρατιωτικών συντρόφων μας, οι οποίοι μίλησαν πρώτοι» καταλήγει η επιστολή.

https://cosmostatus.blogspot.com/2021/05/blog-post_15.html

Χιλιάδες Γάλλοι αστυνομικοί διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα κατά της βίας σε βάρος των δυνάμεων ασφαλείας και την επιβολή αυστηρότερων ποινών για τους δράστες. Ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος γιουχάισαν τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη κινητοποίηση, σε μια επίδειξη, όπως είπε, συμπαράστασης προς τους αστυνομικούς.Οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει τους αστυνομικούς από τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος τους, εξαιτίας των οποίων ορισμένοι φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους σε κάποιες περιοχές.«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον. Πρέπει να μας προστατεύσετε. Τα πράγματα χειροτερεύουν», ακούγεται να λέει στον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών ένας αστυνομικός. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών ζητούν τη θεσμοθέτηση μιας ελάχιστης ποινής φυλάκισης για οποιονδήποτε επιτεθεί σε αστυνομικό. Σε ένα πανό, που κρατούσαν οι διαδηλωτές», αναγραφόταν το σύνθημα: «Πληρωνόμαστε για να υπηρετούμε, όχι για να πεθαίνουμε».

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα αφότου ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά των ναρκωτικών, ενώ μια διοικητική υπάλληλος της αστυνομίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο εργαζόταν, και τα δύο περιστατικά σε διάστημα ενός μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments :

Post a Comment