19/05/2021

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό και στην Ε.Μ.Α.Κ - Πρόεδρος Πυροσβεστών: Μας ενοχλεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για την COVID-19, των υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτό, σύμφωνα με διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, και η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα στους διοικητές των οκτώ ΕΜΑΚ σε όλη τη χώρα. Όπως επισημαίνεται στη διαταγή, «για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μετά την κοινοποίηση τής διαταγής, θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό».

Σε όσους από τους υπηρετούντες στις ΕΜΑΚ δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, το Αρχηγείο δίνει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Ιουνίου 2021 να τον προγραμματίσουν, εφόσον το επιθυμούν, διαφορετικά, όσοι δεν θέλουν τελικά να κάνουν το εμβόλιο, θα αντικατασταθούν από άλλους πυροσβέστες, που έχουν εμβολιαστεί και αυτοί θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτής της διαταγής καλούνται οι υπηρεσίες να αποστείλουν στο Αρχηγείο μέχρι την 21-5-2021, αθροιστικό κατάλογο, (όχι ονομαστικό), όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, όσων έχουν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία και όσων δεν έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.

Στην διαταγή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας της ΕΜΑΚ, καθώς εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και είναι πολύ πιθανόν να μεταβούν στο εξωτερικό για παροχή βοήθειας πολιτικής προστασίας, με έξοδα της Ε.Ε., αλλά και για επιχειρησιακές επεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των υπηρετούντων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. διευκρίνισε ότι αυτό γινόταν πάντα στην ΕΜΑΚ, με τα εμβόλια όλων των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταβούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρέπει να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις επιδημίες. Τόνισε επίσης ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες και αντικαθίστανται από συναδέλφους τους που είναι εμβολιασμένοι.

Ενόχληση έχει προκαλέσει στα μέλη του σώματος της ΕΜΑΚ η διατύπωση της απόφασης που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των πυροσβεστών που υπηρετούν στο σώμα κατά του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος εξέφρασε την ενόχληση και την απορία που έχει δημιουργήσει η απόφαση. «Μας ενοχλεί η απειλή», «είναι απορημένοι οι συνάδελφοι», «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.Χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη τη διατύπωση της απόφασης και προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στο Σώμα, υποστήριξε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τέλος, πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

ΑΜΠΕ

6 comments :

  1. Anonymous19/5/21 16:10

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΔΛΔ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ...ΑΜΑ ΤΡΟΥΠΩΣΩ,ΤΡΟΥΠΩΣΑ.

    https://www.youtube.com/watch?v=Zi-UD10S-TA

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/5/21 01:42

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ

    ΠΡΟΣΟΝΤΑ
    Να είναι "εμβολιασμένος"

    ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
    Να έχει ιθαγένεια "Πολίτης του Κόσμου", να είναι Μεταλλαγμένος και κάτοχος Υγειονομικού Διαβατηρίου ισχύος έξι (6) μηνών

    ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
    Δωρεάν συνεχή σύνδεση με το 'Ιντερνετ και ανταλλαγή Ηλεκτρονικών, Εγκεφαλικών και Βιολογικών Δεδομένων και Εντολών εφ' όρου ζωής (για όσο θα ζεί)

    ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ/ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    Να φορτώνουν αυτόματα τα Windows και όλα τα updates ασύρματα μ' εκπληκτικές ταχύτητες όταν βρεθεί σε κατάλληλο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο 5G

    ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ/ΣΥΝΤΑΞΗ
    Δεν πρόκειται να προλάβει.

    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
    Δεν τίθεται θέμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous20/5/21 15:15

      (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

      ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

      Το ΠΣ και η ΕΛ.ΑΣ. με Λαική εντολή της ΛΑΙΚΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες, μεταχείρισης και πρόσβασης σε όλους τους "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ" υποψηφίους ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, την εθνοτική ή κοινωνική καταγωγή, τα γενετικά χαρακτηριστικά, τη γλώσσα, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη γνώμη (πλην "φασιστικής"), την ιδιότητα μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, υγειονομικών φρονημάτων, ασθένειας (πλην COVID), ηλικία ή σεξουαλικός προσανατολισμός.

      Delete
  3. Anonymous20/5/21 12:19

    Να μην πάει κανένας πυροσβέστης στις φωτιές στο ΣΧΙΝΟ και στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εάν δεν είναι εμβολιασμένος και δεν φοράει μάσκα προστασίας εγκεκριμένη με τ' αυστηρά κριτηρία του ΕΟΔΥ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous20/5/21 23:45

      "Απίστευτη πύρινη καταστροφή δίπλα από την βάση των πυροσβεστικών α/φ - Τοξικό νέφος «πνίγει» Αττική & Κορινθία!"
      "Ένα δηλητηριώδες νέφος πνίγει Αττική και Κορινθία από την μεγάλη καταστροφική φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο και έχει αγγίξει ένα μέτωπο πλέον 40 χλμ. με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να την περιορίσουν και πολίτες να αναρωτιούνται για το γιατί."

      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/988376_toxiko-nefos-apo-tin-fota-poy-afisan-na-toys-xefygei-pnigei

      ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ!
      ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ!

      Delete
  4. Anonymous21/5/21 18:19

    "Γραμμή ΑΜΥΝΗΣ από πυροσβέστες κ α τ ά του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού! ΔΕΝ θα κάνουν το εμβόλιο, vid "
    "Προσέλαβαν δικηγόρους...Αντάρτικο και γραμμή «άμυνας» από τους πυροσβέστες μετά την διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 400 μελών στις 8 ΕΜΑΚ που διαθέτει η χώρα!!!"

    https://www.el.gr/ellada/koinonia/grammi-amynas-apo-pyrosvestes-kata-to/

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ IQ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ!

    ReplyDelete