13/05/2021

Νέο υλικό (υδρογέλη) προστατεύει τα τραύματα από μολύνσεις ακόμα και από τα ισχυρότερα βακτήρια

Ερευνητές στο Chalmers University of Technology στη Σουηδία ανέπτυξαν ένα νέο υλικό που αποτρέπει τις μολύνσεις στα τραύματα- ένα ειδικά σχεδιασμένο υδροτζέλ το οποίο λειτουργεί ενάντια σε όλα τα είδη βακτηρίων, μεταξύ των οποίων και αυτά που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Το νέο αυτό υλικό προσφέρει νέες ελπίδες ως προς την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, που θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες απειλές παγκοσμίως στην παγκόσμια υγεία. Το ενεργό συστατικό στο νέο βακτηριοκτόνο υλικό αποτελείται από αντιμικροβιακά πεπτίδια, μικρές πρωτεΐνες που εντοπίζονται φυσικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Με αυτά τα είδη πεπτιδίων, υπάρχει ένας πολύ μικρός κίνδυνος τα βακτήρια να αναπτύξουν αντοχές εναντίον τους, επειδή επηρεάζουν μόνο την εξώτερη μεμβράνη των βακτηρίων.

Επιστήμονες προσπαθούσαν εδώ και καιρό να βρουν τρόπους να χρησιμοποιούν αυτά τα πεπτίδια σε ιατρικές εφαρμογές, μα ως τώρα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το πρόβλημα είναι πως διασπώνται γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με σωματικά υγρά, όπως το αίμα. Η νέα αυτή μελέτη περιγράφει πώς οι ερευνητές κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα με ένα υδροτζέλ νανοδομής, μέσα στο οποίο τα πεπτίδια είναι μόνιμα προσδεδεμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το υλικό αυτό είναι αβλαβές στα κύτταρα του σώματος και φιλικό στο δέρμα, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που μια ιατρική συσκευή χρησιμοποιεί επιτυχώς αντιμικροβιακά πεπτίδια με κλινικά και εμπορικά βιώσιμο τρόπο.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous13/5/21 16:44

    "Report Claims Covid Test Swabs Packed With Dangerous HYDROGEL And LITHIUM by Tim Trut"

    "The crystals are conductive due to the lithium contained in it. The crystals can receive the signal from the transmitter to the cell and transmit signals from the cell to the transmitter
    These are actually NANO-ANTENNAS"

    https://www.bitchute.com/video/PJe5MTWCV3OK/

    (ΒΙΟ)ΧΗΜΕΙΑ, CIS, SELF TESTS, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ "EMERGENCY USE AUTHORIZATION" (EUA), ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ H/W KAI S/W ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ PC ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ 5G ΜΕ ΤΟ CLOUD ΤΟΥ INTERNET, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ LOCAL ADMINISTRATOR.

    "....Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ AΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝETWORK (SMART-DUST ΕΜΒΟΛΙΩΝ + 5G) ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ "ADMINISTRATORS"/"SUPERVISORS" ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ HACKERS/CRACKERS ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ!...."
    https://isxys.blogspot.com/2020/12/5g-huawei-2021.html?showComment=1606834604487#c5266612606740454701

    ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΗΔΗ ΟΤΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ "S/W" ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!
    ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ....

    INFOteller

    ReplyDelete