21/04/2021

Μάλτα: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες ψεύτικα(;;;) τυφέκια με προορισμό τη Λιβύη

Το Τμήμα Τελωνείων της Μάλτας ανακοίνωσε την κατάσχεση ενός εμπορευματοκιβωτίου που μεταφέρει περίπου 900 ψεύτικα ρωσικά τουφέκια AK-47, που προορίζονταν για τη Λιβύη. Tα ψεύτικα τουφέκια βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε εμπορευματοκιβώτιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν το ίδιο σχήμα και κατά προσέγγιση ίδιο βάρος με τα πραγματικά τουφέκια. Η διοίκηση δήλωσε ότι μπορεί να προορίζονταν για χρήση ως πραγματικά τυφέκια στη στρατιωτική εκπαίδευση στη Λιβύη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Times of Malta. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Παρακολούθησης Κυρώσεων υπό το φως των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στις πωλήσεις όπλων στη Λιβύη.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ...ΠΕΡΙΕΡΓΗ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΤΥΦΕΚΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ (ΔΙΕΘΝΩΣ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΥΦΕΚΙΑ.

2 comments :

  1. Ρεπλικες τυφεκιων μπορουν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση τεχνικών μάχης σώμα με σώμα και λογχομαχιας. Επίσης ως μέρος σχεδίου παραπλάνησης επικεντρώνοντας εικονικά θέσεις και παρατηρητήρια. Τεχνική που εφαρμόζουν κατά καιρούς και οι Τούρκοι στον Έβρο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ, (ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ) ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

      Delete