24/03/2021

Τουρκία: Νέες συλλήψεις στρατιωτικών σε 53 επαρχίες της χώρας και στην κατεχόμενη Κύπρο. - Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σχέσεις με την μαφία

Οι συλλήψεις έγιναν λόγω υποψίας συμμετοχής στην οργάνωση του Φετιουλάχ Γκιουλέν (FETÖ). Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν και ιμάμηδες, όπως αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι Ιμάμηδες στρατολογούσαν εκ μέρους της οργάνωσης του Γκιουλέν. Η εισαγγελία στην Άγκυρα εξέδωσε 19 εντάλματα σύλληψης για τους υπόπτους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 203 στρατιωτικούς σε ολόκληρη τη χώρα με την υποψία ένταξης στην οργάνωση FETÖ με επικεφαλής τον θρησκευτικό ηγέτη Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι διοργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Μόνο στη Σμύρνη, ο εισαγγελέας εξέδωσε 150 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα 123 αφορούσαν στρατιώτες και αξιωματικούς εν ενεργεία. Συνελήφθησαν ένας συνταγματάρχης και αρκετοί υπολοχαγοί, λοχαγοί , λοχίες και επιλοχίες. Όπως σημειώνεται 39 από τους κρατούμενους προέρχονται από τις χερσαίες δυνάμεις, 97 από την Πολεμική Αεροπορία, έξι από το Ναυτικό, τέσσερις από την χωροφυλακή και 38 είναι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολείων που έκλεισαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Έντεκα από αυτούς είναι λοχίες, τρεις απολυθέντες στρατιώτες, δύο απολυθέντες αξιωματικοί, απολυθείς στρατιωτικός σπουδαστής και δύο ιμάμηδες που ήταν υπεύθυνοι για την πρόσληψη στρατιωτικού προσωπικού.

The Hellenic Information Team

Ο νεοδιορισμένος κυβερνήτης της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρημάτων για τη μαφία και μια νεο-εθνικιστική συμμορία όταν ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κρατικού δανειστή Halkbank, αποκάλυψαν δικαστικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor. Οι ισχυρισμοί για τον Şahap Kavcıoğlu, τον 54χρονο κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας που διορίστηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Μαρτίου 2021, διατυπώθηκε από έναν πράκτορα που ονομάζεται Özkan Kurt, μέλος του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) που καταδικάστηκε για πολλαπλές κατηγορίες. Σύμφωνα με τη δήλωση που έδωσε ο Kurt στην αστυνομία στις 4 Ιανουαρίου 2010, ο Kavcıoğlu διέπραξε ξέπλυμα χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από μια ομάδα με επικεφαλής διαβόητες προσωπικότητες από τη μαφία και ένα συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος. Η συμμορία προφανώς δημιούργησε μυστική παρακολούθηση μέσω βίντεο σε ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και καζίνο για να καταγράψει τις σεξουαλικές σχέσεις επιχειρηματιών που είχαν δελεάσει για να τους εκβιάσουν αργότερα με σκοπό να πληρώσουν χρήματα για να αποτρέψουν μια σκανδαλώδη έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://infognomonpolitics.gr/2021/03/o-dioikitis-tis-kentrikis-trapezas-tis-tourkias-katigoreitai-gia-xeplyma-mavrou-chrimatos-kai-scheseis-me-tin-mafia/

No comments :

Post a Comment