Η τέχνη των φωτογραφικών προκηρύξεων, με «χειρουργική» αναφορά στο προσοντολόγιο των υποψηφίων, σε «σπάνια» και ιδιαίτερα λεπτομερή γνωστικά αντικείμενα είναι γνωστή στα ελληνικά πανεπιστήμια.
- «Στατιστική φυσική κραμάτων, ημιαγωγών και... πολυπλοκότητα κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων» (;;;)
- «Χαοτικά ηλεκτρονικά κυκλώματα και νανοδιατάξεις».
- «Διοίκηση και ανάπτυξη εθελοντών σε αθλητικά γεγονότα»
- «Οργάνωση ποδοσφαίρου-αθλητικός στοιχηματισμός».
- «Πολυμεσική, ευφυής, Φυσική και... συναισθηματική αλληλεπίδραση».(;;;)
Ο νόμος ορίζει ότι τα γνωστικά αντικείμενα που προκηρύσσονται πρέπει να αποτελούν:
- (α) πλήρη κλάδο της οικείας επιστήμης
- (β) αναγνωρισμένη ειδικότητα ενός κλάδου της επιστήμης.
- Η ερώτηση λοιπόν είναι αν η πολιτεία και τα ΑΕΙ διαθέτουν μηχανισμούς ελέγχου της νομιμότητας, ώστε να επιβεβαιώνεται η επιταγή του νόμου.
- τα γνωστικά αντικείμενα να προκύπτουν αβίαστα και να έχουν προσδιοριστεί από τη στρατηγική ανάπτυξης που έχει επεξεργαστεί το κάθε τμήμα.
- Να εγκρίνονται από το πρυτανικό συμβούλιο πριν από την προκήρυξη θέσεων και να μην δημιουργούνται παραμονές της προκήρυξης μιας νέας θέσης καθηγητή στο τμήμα.
- Θα πρέπει επίσης να αποκλείονται από το εκλεκτορικό σώμα συγγενικά πρόσωπα, επιβλέποντες διδακτορικών διατριβών και να αποφεύγονται συν-συγγραφείς ερευνητικών εργασιών με τους υποψηφίους.
- Επίσης, οι υποψήφιοι να μην έχουν όλα τα πτυχία τους και ειδικά το τελευταίο από το πανεπιστήμιο στο οποίο βάζουν υποψηφιότητα ή να έχουν εργαστεί σε άλλο ΑΕΙ ή ερευνητικό κέντρο ελληνικό ή διεθνές για τρία χρόνια μετά τη λήψη του διδακτορικού τους.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://www.kathimerini.gr/society/561271690/me-didaktoriko-sti-fotogeneia/
No comments :
Post a Comment