26/12/2020

Το ιστορικό αναζητήσεων σας στο διαδίκτυο θα καθορίζει τη πιστοληπτική σας ικανότητα στο μέλλον, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Ένα νέο άρθρο στο ιστολόγιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που γράφτηκε από τους Arnoud Boot , Peter Hoffmann , Luc Laeven , Lev Ratnovski, εφιστά την προσοχή σε αυτόν τον πιθανό εφιάλτη απορρήτου που περιγράφεται λεπτομερώς από ένα ερευνητικό έγγραφο με τίτλο: «Χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση και τεχνολογία: Τι παλιό, τι νέο υπάρχει;».

Η έρευνα επισημαίνει ότι ο πολλαπλασιασμός της τεχνολογίας στον σύγχρονο κόσμο έχει δημιουργήσει νέες πηγές «soft data» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πιστοληπτική ικανότητα. Το άρθρο επισημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας (σκεφτείτε: ISP, Facebook, Google, Apple κ.λπ.) έχουν αρκετά ευαίσθητα δεδομένα για τους πελάτες για να προσδιορίσουν ενδεχομένως την πιστοληπτική ικανότητα με τον ίδιο τρόπο που οι τράπεζες χρησιμοποιούν «σκληρά» δεδομένα όπως το αποδεδειγμένο εισόδημα, κατάσταση απασχόλησης, περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.

Τι είναι όμως τα μαλακά-ευαίσθητα δεδομένα; Οι ερευνητές επεσήμαναν πληροφορίες που είναι συνήθως περιττές σε διερεύνηση πιστοληπτικής ικανότητας όπως: «Ο τύπος του προγράμματος περιήγησης και του υλικού που χρησιμοποιείται για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το ιστορικό των διαδικτυακών αναζητήσεων και αγορών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2020/12/To-istoriko-anazitiseon-sas-sto-diadiktyo-tha-kathorizei-ti-pistoliptiki-sas-ikanotita-sto-mellon-symfona-me-to-dnt.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ...ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ . ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:
ΛΙΓΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.
ΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟ "ΙΜΕΙ" ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΣΑΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΚΡΥΒΟΥΝ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ 4 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. IP, McAddress, DNS, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ (cookies, cache, storage). ΑΥΤH ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΨΕYΔΩΝΥΜΟ(Α).
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΨΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ (ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ).
ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ, Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΤΟ ΑΦΜ, ΤΟ ΑΜΚΑ, Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ, ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΣ, ΑΣ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ email ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ, ΜΕ ΑΛΛΑ emails ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ/ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΩΝ 4 ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

2 comments :

  1. Δίκιο έχεις, δυστυχώς στην βαρεμάρα μας απάνω καμιά φορά δίνουμε το κυρίως χρησιμοποιούμενο email μας παντού. Πιθανότατα υπάρχει ξεκαθαρη εικόνα, σε όσους θέλουν να μάθουν, περί πολιτικοθρυσκευτικών απόψεων, οικονομικής καταστάσεως και βεβαίως τα βιομετρικά μας χαρακτηριστικά που έχουμε δώσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Έχεις κάποια άποψη για τις δικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες? Έχει η ααδε πρόσβαση σε λογαριασμούς revolut κλπ?


    12G

    ReplyDelete
  2. Η ΑΑΔΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (π.χ City Bank)
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥΣ Κ.Λ.Π (ΟΠΩΣ Η revolut) ΠΟΥ "ΠΩΛΟΥΝ" ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ή/και ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΡΕΥΝHΣΗ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (ΟΠΩΣ Η INTERPOL/EUROPOL) ή/και ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ.

    ReplyDelete