17/11/2020

Δανία - Γερμανία: Εντοπίστηκαν κρούσματα γρίπης των πτηνών. Θανάτωση χιλίαδων πουλερικών - Ο θανατηφόρος ιός "Τσαπάρε" προερχόμενος από ζώα, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Δανία διέταξε να θανατωθούν 25.000 κοτόπουλα, αφού εντόπισε κρούσματα γρίπης των πτηνών H5N8 σε ένα αγρόκτημα, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές, σταματώντας τις εξαγωγές πουλερικών και αυγών σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον 3 μήνες. Η μαζική θανάτωση των πουλερικών γίνεται αφότου κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε άγρια πτηνά στο δυτικό τμήμα της χώρας τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που κρούσματα καταγράφηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης τις τελευταίες εβδομάδες. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης ανθρώπων στην Ευρώπη και ότι για τα σημερινά ευρήματα έχουν ενημερωθεί οι αρχές της ΕΕ.

Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία διέταξε να σφαγιαστούν 16.100 γαλοπούλες, αφότου εντοπίστηκε η ίδιου τύπου γρίπη των πτηνών σε ένα αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία.

Ένας θανατηφόρος ιός προερχόμενος από ζώα, ο ιός Τσαπάρε που πρωτοεμφανίστηκε στην ομώνυμη επαρχία της Βολιβίας το 2004 και στη συνέχεια σχεδόν εξαφανίστηκε, τώρα επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά πως μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό ανακοίνωσαν οι επιστήμονες των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανική Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής. Ο εν λόγω ιός, ο οποίος πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί ως ξενιστή τους αρουραίους, από τους οποίους πιθανώς μεταδόθηκε στους ανθρώπους, προκαλεί αιμορραγικό πυρετό όπως ο ιός Έμπολα στην Αφρική, πόνους στην κοιλιά και πίσω από τα μάτια, εμετούς, αιμορραγία στα ούλα, δερματικά εξανθήματα κ.α. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία μέχρι στιγμής για τον ιό, ο οποίος εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με τον ιό του δάγκειου πυρετού.

Έως το 2019 είχε υπάρξει μόνο μια επιβεβαιωμένη περίπτωση του ιού Τσαπάρε σε άνθρωπο, αλλά πέρυσι τουλάχιστον πέντε ακόμη άνθρωποι μολύνθηκαν από αυτόν, σύμφωνα με τα νέα ιατρικά δεδομένα που έρχονται τώρα στο φως. Ο ιός εξαπλώθηκε μεταξύ των ανθρώπων μέσω σωματικών υγρών σε μια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ, σκοτώνοντας τρεις ασθενείς. Φέτος δεν έχει καταγραφεί κάποιο επιδημικό ξέσπασμα, ενώ -σύμφωνα με τους ιολόγους- ακόμη κι αν αυτό συμβεί στο μέλλον, είναι απίθανο να προκληθεί πανδημία. Από την άλλη, συντρέχουν ορισμένοι λόγοι ανησυχίας, καθώς, σύμφωνα με τα CDC, τα τρία από τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019 ήταν υγειονομικό προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές, που κόλλησαν τον ιό από μολυσμένους ασθενείς.

Οι λοιμώδεις αιμορραγικοί πυρετοί τύπου Έμπολα σπάνια εξαπλώνονται όπως οι αναπνευστικές λοιμώξεις τύπου γρίπης. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν πάντα συμπτώματα που εμφανίζονται συνήθως λίγο μετά τη λοίμωξη (δεν υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς ούτε μεγάλη περίοδος επώασης), ενώ είναι αναγκαία και η άμεση επαφή για να μολυνθεί κάποιος, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερη η απομόνωση των ασθενών και η προστασία των υπολοίπων.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. "Νέες μελέτες: Η φυσική ανοσία στον κορωνοϊό μετά από ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες"
    https://www.pronews.gr/ygeia/935645_nees-meletes-i-fysiki-anosia-ston-koronoio-meta-apo-anarrosi-mporei-na-diarkesei

    ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.
    ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ Μ' ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ + ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΡΑΝΤΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ PASSPORT ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

    ReplyDelete
    Replies
    1. PSYOPS ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

      "(77th Brigade), που είναι οι ειδικοί ψυχολογικού πολέμου του βρετανικού στρατού, και συμμετέχει (η brigade) στη διαμόρφωση της «δημόσιας συζήτησης» για τον covid στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας"
      "Πρότεινε πρώτον, ότι το υπουργείο άμυνας και ο στρατός πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο της διαδικασίας και της προόδου αυτού του εμβολιασμού. (Έχουμε παρουσιάσει ήδη, πριν 6 ημέρες, στις 9 Νοέμβρη, την περίπτωση του Liverpool, για τα τεστ στα σχολεία: ο νόμος και η τάξη μ.c. 2…)
      Δεύτερον, ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό (όπως, άλλωστε, το έθεσε και ο κυρ pfizer, δες το χθεσινό video για το ποινικό μητρώο της εταιρείας).
      Τρίτον, ότι υπό την επίβλεψη του στρατού θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «εθνική βάση δεδομένων» για το ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι. Φακέλωμα λέγεται… αλλά είναι “για καλό σκοπό”…"

      http://nikosxeiladakis.gr/%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-4-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89/

      Delete
  2. ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ INFOteller ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    «.....Σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα λόγω του διεθνιστικού και απολυταρχικού χαρακτήρα τους (βλ. Σοβιετική ΄Ενωση), η βασική κεντρική ιδέα ασφάλειας ήταν η συνοχή, έλεγχος, αποτροπή απόδρασης των κατοίκων του και εξάλειψη κινδύνου ανατροπής του συστήματος από εσωτερικούς παράγοντες έστω και με απροκάλυπτη βία των Σωμάτων Ασφαλείας .
    https://www.youtube.com/watch?v=chedHNh5wZ4
    (Reason: 5, 03:43)
    Προτάσεις για ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ για στρατιωτικές δαπάνες και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στα σύγχρονα Διεθνιστικά Νεοαριστερά συστήματα και χώρους είναι περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση και ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Gendarmification of the Military) προς ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, προσπάθειας δημιουργίας αστάθειας, ή ανατροπής των νεοταξικών διεθνιστικών συστημάτων. Είναι απλά το φυσικό επακόλουθο της σύγχρονης δομής διαφόρων Διεθνιστικών χώρων, οι οποίοι δυστυχώς παρουσιάζουν πολλά ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ κενά ασφαλείας και τρωτότητες!....»

    ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ (π.χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ (Gendarmification of the Military) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ:

    "Έτσι θα συνδράμει η Εθνική Φρουρά στους ελέγχους"
    https://www.youtube.com/watch?v=ywyif_sNUEw&feature=emb_title

    "Army to carry out mass Covid-19 tests on children in Liverpool"
    https://www.theguardian.com/uk-news/2020/nov/08/army-carry-out-mass-covid-19-tests-children-liverpool-pupils

    "COVID: How The Military's Fighting Coronavirus"
    https://www.forces.net/news/coronavirus-how-military-helping

    "Inside Operation Warp Speed: Coronavirus vaccine rolls off US production lines ahead of FDA approval as Army General in charge of distribution says he fears public won't take it"
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8928281/COVID-vaccine-rolls-production-lines-ahead-approval-general-charge-fears-anti-vaxxer.html

    "GAME ON Brits who have Covid vaccine could be given mobile QR codes to allow entry to major sports events"
    https://www.thesun.co.uk/news/13226643/brits-covid-vaccine-qr-codes-sports-events/
    https://amedpost.com/britons-vaccinated-against-covid-may-get-qr-codes-on-their-mobile-phones/
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8961173/Britons-vaccinated-against-Covid-QR-codes-mobile-phones.html

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ (εμβόλια, "πιστοποιητικά", βραχιολάκια, ηλεκτρονικές εφαρμογές, τσιπάκια, κοκ) ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ "ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ" ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ (ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ), ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Σ' ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, κοκ), ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΟΔΗΓΟΙ, κοκ

    INFOteller

    ReplyDelete