24/10/2020

Η εξάρτηση της ΕΕ από την Τουρκία

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η Ε.Ε, ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 2-3 ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΗΓΕΤΙΔΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΗΣ, ΔΛΔ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ή ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε . ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ ...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΣ ή ΕΣΤΩ, ΠΑΘΗΤΙΚΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ; Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Λίθιο, κοβάλτιο, βανάδιο, γραφίτης, βισμούθιο, είναι κάποιες από τις πρώτες ύλες κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο κατάλογος αυτής της κατηγορίας πρώτων υλών για το 2020, περιέχει 30 ύλες έναντι 14 υλών του καταλόγου του 2011, 20 υλών του καταλόγου του 2014 και 27 υλών του καταλόγου του 2017 (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020DC0474&from=EL). Ο βωξίτης, το λίθιο, το τιτάνιο και το στρόντιο προστίθενται στον κατάλογο για πρώτη φορά, ενώ το ήλιο, παρά το ότι παραμένει πηγή ανησυχίας, αφαιρέθηκε από τον κατάλογο του 2020 λόγω μείωσης της οικονομικής του σημασίας.

Η Τουρκία εξάγει στην ΕΕ δύο πρώτες ύλες κρίσιμης σημασίας, το αντιμόνιο και τα βορικά άλατα. Στην πραγματικότητα, η ΕΕ είναι πλήρως εξαρτημένη από την Τουρκία σε ό,τι αφορά αυτές τις πρώτες ύλες. Για το αντιμόνιο, το ποσοστό εξάρτησης της ΕΕ από εισαγωγές ανέρχεται στο 100%. Η Τουρκία εξάγει στην ΕΕ το 62% του αντιμονίου που χρειάζεται, η Βολιβία το 20% και η Γουατεμάλα το 7%. Το αντιμόνιο χρησιμοποιείται στην αμυντική/διαστημική βιομηχανία, στην κλωστοϋφαντουργία, στην αυτοκινητοβιομηχανία και στις κατασκευές. Για τα βορικά άλατα, το ποσοστό εξάρτησης της ΕΕ από εισαγωγές ανέρχεται στο 100%. Η Τουρκία εξάγει στην ΕΕ το 98% των βορικών που χρειάζεται και τα οποία χρησιμοποιούνται στην αμυντική/διαστημική βιομηχανία, στα ηλεκτρονικά, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις βιομηχανίες έντασης ενέργειας, στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον ψηφιακό τομέα και στις κατασκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.geoeurope.org/2020/09/06/borika-alata-i-exartisi-tis-ee-apo-tin/

3 comments :

  1. ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    "Απόρρητη ενημέρωση Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη!!! Ετοιμαστείτε για τζιχαντιστές, φεύγουν από Λιβύη "
    https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/10/blog-post_826.html

    ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ!
    ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤΟΕΠΟΙΚΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ReplyDelete
  2. - Πότε θα γίνουν εγκαίνια για το τέμενος στην Αθήνα;
    - Θα φορέσετε χιτζάμπ και νικάμπ ως ένδειξη σεβασμού στην διαφορετικότητα και την ισλαμοποίηση του χώρου;

    - Θα συνεχιστεί η διεθνιστική Δυτικοκομμουνιστική προλεταριακή σχολική εκπαίδευση βάσει των αθειστικών και υλιστικών προτύπων και αξιών; Θα το τολμήσουν οι εκπαιδευτικοί και "αντι"εξουσιαστές, ή θα συνεχίσουν απλά κατά εύκολων (χριστιανικών) στόχων;
    - Πότε θα τολμήσετε να μετατρέψετε ισλαμικό τέμενος σε night club, παιδικό σταθμό ή ιδιωτικό σπίτι όπως κάνουν τις χριστιανικές εκκλησίες οι αντίστοιχοι προοδευτικοί νεοαριστεροί στη Δυτική Ευρώπη; Ο "τέλειος" (για τους διεθνιστές) ΚΙνεζικός κομμουνιστικός καπιταλισμός θα προχωρήσει σ' όλη την γη, ή αφορά μόνο τις χώρες των λευκών Ευρωπαικής καταγωγής;

    - ΄Εχουν οι άτεκνοι νεοαριστεροί βιολογικό και πολιτικό μέλλον και συνέχεια, όταν θα γίνουν μειονότητα και κατά συνέπεια ανίσχυροι αυτοί και οι θεωρίες τους σε σύγκριση μ' οποιοδήποτε υπερπληθυσμιακό ισλαμικό κράτος;
    (το πρόβλημα των μουσουλμάνων Ουιγούρων αναλογικά με το 1,3 δισ. της άθεης Κίνας, είναι όσο αυτό των Ζωνιανών σε σχέση με την Ελλάδα)

    - Στο Αφγανιστάν ποιος κέρδισε την πανίσχυρη κομμουνιστική USSR;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρέπει όλες οι ΜΚΟ, προοδευτικοί ακτιβιστές, αριστερές ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και LGBT καθώς και οι προσφυγικές ροές να μεταφερθούν στην πλούσια, οικονομικά ανεπτυγμένη και οικολογική Ασία για να δημιουργήσουν επί τόπου εκδηλώσεις, ομιλίες, ακτιβισμό και prides για την προώθηση της παγκόσμιας ειρηνικής ανθρωπιστικής συνύπαρξης όλων των μειονοτήτων.

      Πρέπει όλοι να βοηθήσουνε εμπράκτως τους ακτιβιστές για δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο!

      Delete