25/10/2020

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΧΛΕΥΗ και ΥΠΟΤΑΓΗ - ΥΠΟΤΑΓΗ και ΧΛΕΥΗ

Η γλώσσα του σώματος (χέρια και πόδι) μας δείχνει ποια είναι τα αφεντικά τους.Λίγο ακόμη και θα δούμε γραμμένο το όνομα της στην σόλα του. Κανένας σεβασμός, καλά για τακτ δεν το συζητώ και προς τον θεσμό (άστε το πρόσωπο) και προς τον χώρο, που με μεγάλη περηφάνια γιορτάζουν κάθε χρόνο την "δημοκρατία" τους. Εκτός αν είναι ένα παρεάκι οπότε εμάς δεν μας πέφτει... λόγος. (που λέει ο λόγος βέβαια) Από αισθητική μηδέν αλλά με χωριατίλα και καφενόβια διάθεση βαδίζουμε... ΟΜΠΡΟΣ.

Όλο αυτό ίσως δεν θα δημιουργούσε περαιτέρω συνηρμούς πέραν της άκομψης και μη κόσμιας στάσεως ενός ατόμου, ίσως στερουμένου παιδείας ή αδιαφορίας σε έναν χώρο όπου θα έπρεπε να σταθεί αναλόγως. Επειδή όμως σε ένα κείμενο ενός βιβλίου παλαιάς εκδόσεως (Θεσσαλονίκη 1962) με τίτλο "Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ως ΙΔΕΑ" και στην σελίδα 90 γράφει "... Η προβλεπόμενη πλήρης κατάρευσις του Ελληνισμού, επί ημερών του ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ίσως να οφείλεται εις τον γεροντικόν μαρασμόν της παναρχαίας Ελληνικής φυλής, από τον οποίον μαρασμόν δεν προσεβλήθη ο Εβραισμός, αλλά ούτε υπάρχει προοπτική να προσβληθή...".

Όλη αυτή την..... προφητεία, μας την είπε ένας "πρόγονος" του αλλά τι πρόγονος ο ίδιος ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν ο ιδρυτής και 2 φορές π/θ του κράτους τους οπότε έχει βαρύνουσα σημασία που αποδεικνύεται πλέον εμφανώς τώρα στις μέρες μας. Τα παραπάνω τα είπε ως π/θ σε Έλληνες δημοσιογράφους μάλλον κατά την δεκάτη επέτειο (1958) της ιδρύσεως του κράτους του. Οι ημερομηνίες συνάγονται από τα γραφόμενα του πραπάνω βιβλίου. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά έχουν γραφτεί σε ανύποπτο χρόνο (για εμάς) αλλά και σε πολύ καθορισμένο χρόνο για τους άλλους.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

Υ/Γ: Εμείς ένα γεγονός αναφέραμε.

Παν.Αλτζερινος-Γρηγοράκης, αποστρ.Λοχαγος ΠΒ (ΣΣΕ-77)
http://ellinikoskanwn.blogspot.com/2020/10/blog-post.html

2 comments :

  1. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΛΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΡΕ ΚΟΥΡΗΤΗ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ...
      ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ...

      Delete